Eşimin psikolojisi bozukken bu evliliği çocuk için sürdürmek mi yoksa boşanmak mı daha doğru?

36 yaşındayım, eşimle 10 yıldır tanışıyorum. 5 yıldır evliyiz. Eşimin psikolojisi bozuk. Çok iyi bir işi var, iyi arkadaşlara sahip. Anası babası narsist, sürekli iktidar kavgası verilen bir evde imkanlar verilmiş ama sevgiden yana biraz sıkıntılı yetişmiş. Yani tabii ki seviyorlar ama sevgi gösterme anlayışları hep maddi.

Kendisi de hayatta hiç zor görmemiş, böyle bir ortamda nispeten despot anneyle büyümüş, kendini beğenmiyor ki haksızlık ediyor. Bencil olmasına rağmen mantıklı olduğu için böyle davranamaması, zorluğa hiç gelememesi, hep kariyer odaklı yetiştiği için hiçbir hobisi olmaması ve bir ilgi alanı istemesi, sürekli bir çatışma halinde.

Neyse ben tanıştığımızdan bu yana sürekli destek olarak bugüne geldim. Psikologlara gitti, ilaçlar kullandı. Ama hep başladığımız yere dönüyor. Üstüne bir de bebeğimiz oldu, onun da zorluğu binince artık haliyle çocuğumu da düşünür oldum. Ne yaparsam yapayım hiçbir şekilde mutlu olmuyor. Elindekinin değerini göremiyor. Bu haliyle çocuğun da psikolojisini düşünerek artık boşanma işini düşünmeye başladım. Bir yanda onu bu haliyle bırakmak istemiyorum, bir yandan benim de hayat neşemi çalarak, ömrümü ve çocuğumuzun hayatını ziyan etmekten korkuyorum. Evet durum kabaca böyleyken yardımlarınızı bekliyorum.

Eşimin psikolojisi bozukken bu evliliği çocuk için sürdürmek mi yoksa boşanmak mı daha doğru?