Beni sevdiğini söyleyip ertesi gün vazgeçen çocuk neden böyle yaptı, beni neden reddetti?

Arkadaşlar beni liseden tanıyan bir çocuğa aşıktım. Konuşmadık ama beni biliyordu. Üniversiteye geçtiğimizde ona açılmak istedim ama arkadaşı beni sevdiğini söyledi. Ben arkadaşını kibarca reddettim çünkü beni seviyordu. O aralarda sevdiğim çocuk ise hikayelerimi, fotolarımı beğenip duruyordu. Ben bir şeyler hissediyordum, sanki olacak gibiydi. Ona mesaj attım, hoşlandığımı söyledim. O da benden hoşlandığını ve beni sevdiğini, ben söyleyince söylemek istediğini ve benimle muhakkak bir şeyler içmek istediğini söyledi. Ertesi gün buluştuk konuştuk, çok güzel anlattı bana kendini hevesli hevesli ama bir görseniz. Eve gittik ikimiz de. Eve gidince sordum benim hakkımda ne düşündüğünü ama benden hoşlanmadığını söyledi. Olmayınca olmuyor dedi. Ama kötü bir şey demedim, çirkin geldim desem beni hep gören biri. Neden böyle olur ki arkadaşlar? İki defa daha ısrar edince engelledi beni. 3 yıl geçti ama onu hiç unutamadım

Beni sevdiğini söyleyip ertesi gün vazgeçen çocuk neden böyle yaptı, beni neden reddetti?