En yakın arkadaşımla tartıştık lütfen okur musunuz sizce haklı olan kim? biraz uzun ama yalvarırım okur musunuz kim haklı?

Bi arkadaşım var, çok yakınız. Her şeyimizi anlatıyoruz ama yargılamıyoruz. Amaç bu değil, bizim karakterimiz böyle. Neyse, o arkadaşım tanışma sitelerinden birileriyle konuşuyor sürekli. Evlenmek istiyor ve çevresinde kimse olmadığı için oradan tanışıyor, niyet evlilik yani. Bana "Sen de indir." dedi. Ben de "Aynı anda 10 kişiyle konuşuluyor, oradan tanışacağım kişi sadece benimle tanışıyor olmayacak, istemiyorum." gibi bir cümle kurdum. O da kırıldı baya. "Bizim olayımız birbirimizi yargılamamaktı, sen beni yargılayarak onu kırdın." dedi. Baya büyük tepki gösterdi ve benim görücü usulü görüşmemin de aynı şey olduğunu söyledi. Ben de "Ben sırayla görüşüyorum, aynı anda değil." dedim. Onu yargılamadığımı, kendimin kullanmak istemediğimi söyledim ama devam etti. Neyse, baya dil döktüm barıştık. 1-2 yıl oldu bu olalı. Geçenlerde "yargılamak" kelimesi geçti bir konuda. Bu konuyu açıp bana saydırdı baya ve "Sen de KS'de birileriyle konuşup duruyorsun sürekli." falan filan dedi. Bana ona ne anlattıysam yüzüme vurdu. KS'de konuştuğum dediklerinden biri arkadaşımdı, biri de hoşlandığım ama ne arkadaş ne flört vs. olmadığım biriydi. Çok kırıldım. Eve gidince mesaj attım. "Sana bir şey diyeceğim yoksa içimde kalacak." diye. Ona kırıldığımı söyleyecektim. "Bazı şeyler içinde kalabilir, aynı konuları açıp durma." dedi. Ben de "Benim de kırıldığım şeyler var ama umrunda değil demek ki, bu cümlen de dahil." dedim, görüldü attı. Kimi haklı buluyorsunuz?
En yakın arkadaşımla tartıştık lütfen okur musunuz sizce haklı olan kim? biraz uzun ama yalvarırım okur musunuz kim haklı?