9 yıllık sevgilimi evlilik korkumla kaybettim, şimdi başkasına kayarken geri kazanma şansım var mı?

Lütfen sadece taktiği olanlar olsun. Sevgilimle 9 yıldır beraberiz, o evlenmek isterken ben ailemde gördüğüm evlilikten dolayı hep korktum. En sonunda o atandı, maddi olarak da rahatladık ve biz İstanbul'dayken o Bitlis'in bir köyünde öğretmenliğe başladı, evlenirsek de 2 sene orada kalacaktık. Aynı dönemde ben depresyon geçirdim yine ailesel durumlardan ve tedaviye başladım. O sene boyunca evlilikle alakalı iyi şeyler konuşurken ben hep olumsuz konuştum, hazır değilim, oraya gelirsem işi bırakacağım, artık işe giremeyeceğim. Ya oradan dönemezsek, ya İstanbul'a gelemezsek? Bir sene ayrı evde yaşayalım, sen git gel vs vs bir sürü saçmalık. En son nişana 1 hafta kala erteleyelim mi dedim ve çok haklı olarak beni terk etti. Tam o an şunu fark ettim, bu adam hayatımın anlamı, her şeyi bırak git, kaygılarını bırak, ona çok güveniyordum ve yalvardım yakardım, yapalım nişanı, geleceğim, ailenlenden özür dileyeceğim dedim, başta yumuşadı da sonra çalıştığı köye giderken beni engelledi ve gitti, artık olmaz kararım kesin dedi. 15-20 gün hiç aramadım sormadım, çok üzgündüm depresyonum daha da tetiklendi. Sonrasında aradım sesi ağlamaklıydı, hâlâ hissim var ama olmaz dedi, sonra ben ara ara yine yokladım bir noktada beni engelledi. Mayıs sonu bayramda buraya gelecekti, görüşelim dedim, istemedi ama sonra barışmaya zorlamayacaksan geleceğim dedi, ikna ettim, eve geldi biraz sohbet ettik sonra biz yakınlaştık, birbirimizi çok özlemiştik, defalarca beraber olduk. Sabah beni eve bırakınca çok soğuktu, mesaj yazmıyor, ben yazınca tek kelime cevap veriyordu. Görüşelim gitmeden dedim, artık sana karşı hissim yok, seni sevmiyorum, âşık değilim, görüşmeye gerek yok dedi. 2 ay olmuştu bu sürede ayrılık. Sonrasında başkası mı var dedim, yok dedi ama varmış, Haziran gibi söyledi, beğendiğim biri var dedi, konuşmadım dedi, sonrasında haziranda yine konuşmuş, 2 kez de arabayla 1-2 saat yolculuk yapıp yemek yemişler, 2 aydır da günaydınlar iyi gecelerle konuşmaya başlamışlar. Kız uzun ilişkiden yeni ayrıldığı için çekiniyormuş. Kız tamam dese olacakmış yani. Her neyse Temmuz sonu geldi, görüşmek istedim, gelirim ama kalmam kesinlikle dedi, valizlerini alır seni eve bırakırım dedi ama sonra davet edince geldi, yine beraber olduk, vakit geçirdik. Görüşelim mi dedim, denize gidelim dedik, sonraki hafta denize gittik, yine çok soğuktu, uzakta ayrı yüzüyor vs. Sonrasında yakınlaştık, biz dondurma aldık, bana sarıldık yüzdük, kalalım mı dedim, kaldık, yine beraber olduk. Ben mantı istedim diye senin için götüreceğim seni dedi, gittik yedik ama o ara kıza mesaj attığını gördüm, denizden çıktım yorulmuşum yazmış. Ben soğuk davranınca odada bana sarıl, beni sev vs dedi, sonra yine ısındık, sarılarak uyuduk. Sabah bir baktım, kıza günaydın yazıyor gizlice, kavga ettik. Sonrasında görüşmeyelim dedim, o da tamam ben de istemiyorum dedi. Aptalca ama odaya geçince yine yakın olduk. Son görüşmemiz mi dedim, o da bilmiyorum, ayrılmak zor oluyor böyle olunca ikimiz için de dedi. Sonra cuma günü ben vedalaşmak için cafeye çağırdım, artık yine sevmediğini söyledi, yolumuza bakalım dedi. Hislerinin bitmesine engel olamam ama çok kısa sürede bu değişimi aklım almıyor. Arabaya bindik, hayat ne garip bu ay evlenecektik dedim, ağladı. Sonra sevmiyorsan neden ağlıyorsun dedim, beni manipüle ediyorsun sözlerinle dedi. Sonrasında ben yazdım birkaç gün sonra, gitmeden son kez kalalım dedim, o da emin değilim zor oluyor, konuşalım sonra dedi. Sizce bu senaryoda ben nasıl onu geri kazanırım, ay sonu Bitlis'e gidecek ve kız da orada, beni özlesin tekrar sevsin istiyorum, bana yön verin lütfen.

9 yıllık sevgilimi evlilik korkumla kaybettim, şimdi başkasına kayarken geri kazanma şansım var mı?