Yok yere tartışma çıkarıyorum, korktuğum için. Tartıştıktan sonra aramız düzelince de bu sefer tartışma çıkardığım için her şeyi mahvettiğimi düşünüp pişman olup, onu dert ediyorum, ilişkiden soğuyorum.
2 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
9Cevap
Kafana takılan soruları biriktirmek yerine "bak ben şöyle bir şey hissettim sence nasıl bu durum?" tarzında daha sohbetvari bir şekilde konuşursan, haklı olmaya çalışmak yerine, sorunu ortadan kaldırmaya yönelik yaklaşırsan olaylar tartışmaya dönmeden çözülebilir. Hem böylece senin yapıcı tarafını karşı taraf da gördüğü için o da daha uzlaşmacı olur hem de sen gerçekten onu fikirlerini de öğrenmiş, görmüş, onu gerçek manada tanımaya evrilirsin. Bir insanı tanımak genelde onun söylediklerine odaklanmak yerine, bakış açılarını tanımakla alakalıdır. O senin sen onun bakış açılarını gördüğünüzde otomatik olarak birbirinize uyumlu olarak hareket etmeye başlayacaksınız zaten. Bu yüzden konuşmadan kaçınmamalı ama tartışmamaya da çevirmemelisin
baskıcı ailen vardı sanırım ah çok etkilenmiş sin hepsinden piskolojin bozulmuş uzun süre bence yalnız kal şu an dogru kararlar veremiyosun rahatla biraz kimseyi kafaya takma herkes belli yaş zamanlarında yanlış kararlar verebilir piskolojisi bozulabilir hepsi gelip geçiçi rabbim huzur saglık para bol bol versin
kaygılı baglanma yaşıyosun maalesef küçükken tramvalar yasamıssın bişeyler korkutmuş seni umarım bu durumu en kısa zamanda atlatabilirsin güzelim
Çok teşekkür ederim, umarım.. 🥹🤍
Tartışma çıkarmadan önce oturup bir 10 saniye derin derin nefes alıp versen ve sonraki adımları düşünsen tartışma çıkarmazsın bence bide özgüvenli ol biraz ya ve ayrıca bu korkuyla da yaşanmaz ki ilişkinin keyfini çıkarmaya bak
Karşındaki insanı tanıyıp bildikten sonra onla anlaşma noktasını bulmak gereklidir bazı konularda ona hak verip ondan da aynı anlayıiı beklemek biri sinirli iken diğerinin sakinleştirmeye çalişmasi kısacası ilişkide iletişim dengeyle alakalıdır
Kasmayarak düşüncelere hapsolmayarak
Sizce erkek bir tartışma ve bir tripten soğur mu kızdan? Değişir mi?
O kaç yaşında sen kaç
Ben 24 o 27
Çokta küçük değilmişsin, neden o zaman böyle düşünüyorsun ki biraz daha olgun düşün.
Kız arkadaşın yok mu biraz sosyalleş
Sanırım geçmiş ilişki travması..
Var arkadaşım da işte, ailem de evlilik konusunda çok üstüme geliyor.
Neden hâlâ hayatında ciddi bir ilişkin yok neden evlenmiyorsun vs.
Ben de tanışınca biriyle ya bu da olmazsa korkusu yaşayıp sabote ediyorum kendimi
Ne oldu geçmişinde eğer özel değil ki zaten gizlisin
İki yıllık ilişkim vardı çok narsist biriydi hata yaptığında dâhi benim hatam varmış gibi davranıyordu
Aldattığında bile manipüle ediyordu
Ee o zaman niye devam ettirmeye çalışıyorsun
Bu değil geçmiş ilişkim.
Bunda ne var
Paranoyak aynı benim gibisin 😁😁
Korktuğun şey nedir tam olarak
Mesela mesaja bir saat cevap vermediğinde beni artık sevmediğini, sıkıldığını düşünüyorum sonra o insan ile evlenirsem beni ilgisiz bırakır düşüncesi ile ben mahvediyorum kestirip atıyorum her ilişkim bu yüzden bitti
İlgisizlik korkusu mu yani?
Evet
Beraberinde kaybetme korkusu?
Aynen
Genelde olayları kendi içinde çözmekte çok başarılı biri değilsin sanırım genelde etrafından onay alma ihtiyacı duyuyorsun
Kendimi bu tür konularda yetersiz hissediyorum o yüzden
Çok yeterli ve mükemmel olmak zorunda değilsin ama bu yetersizlik kaygısı zaten yetersiz olmana sebep oluyor
Var mı önerin peki nasıl aşacam bu huylarımı? Aşmadığım sürece kimse ile mutlu olamayacağım..
Öncelikle hayatından şu olumsuz şartlanmaları çıkar. Sonra kendine sorular sor kim olduğunu ve sınırlarını keşfet sorular sor ve cevapları dürüstçe ver. En önemlisi bu hayatta istemesek bile bazı gerçekler var bunları kabul etmemiz gerekiyor.
Çok teşekkürler
Rica ederim
Bir güzel dövmek lazım hemen bırakırsın
Bu gidişle terk edilirsin zaten
Biraz sakin olup akısına bırak
Sen psikiyatrıste gıt bence
İşe yarar mı
Tabii ki yarar bence gerçekten gözükmen iyi olur
Teşekkürler deneyeceğim
Rıca edrim
Zaman herşeyin ilacı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kaybetme korkusu yüzünden kendi ilişkini sabote etmen çok insani ama bu döngü seni çok yorar 🥺 Zihnin seni korumaya çalışırken maalesef ilişkinin neşesini çalıyor ✨ Tartışma hissi geldiğinde hemen tepki vermek yerine derin bir nefes alıp Bostanlı sahilde yürüyüşe çıkmış gibi sakince duyguna odaklanmanı öneririm 🌊 Kendine güvendiğinde ve sevgine sarıldığında bu korku yok olacak, söz veriyorum 💖 Sence bu kaybetme korkunun altında yatan asıl sebep ne olabilir peki? ☕