Sevgilim aileme saygısızlık yapıp ablamı düşman ilan etti, bu ilişkiyi bitirmeli miyim?

1 buçuk yıldır bir ilişkim var, ben 34, sevgilim de 35 yaşında. Sevgilimin annesi ve babası boşanmış, dolayısıyla aile bağları biraz zayıf. Sevgilim, annesi ile ablamın eşi (eniştemin annesi) aynı mahalleden çocukluk arkadaşı çıktılar. Neyse, ablam, eniştem ve onun ailesi memlekete gittiler. O sırada benim sevgilimin bir akrabasına demek geliyorlar. Kadın da herkesin içinde, senin kardeşin bizim Ali'yle konuşuyor, diyor. Ablam da doğal olarak afallıyor ve de burada konuşulacak şey değil deyip konuyu kapatmaya çalışırken ablamın görümceleri araya giriyor, Fatma teyze, bekar kız istediği ile konuşur görüşür, sen bunu söylemeye mi geldin buraya, diyor. Kadın da kalkıp gidiyor ama bu konuyu sevgilimin annesine farklı anlatıyor, güya ablam ona saygısızlık yapmış. Sevgilim de dedi ki, benim akrabama yapılan saygısızlık bana yapılmış gibidir, dedi ablama. Şeytan, ablan artık bundan sonra bir numaralı düşmanım, evlenirsek düğünüme ve evimize gelmesin, dedi. Şimdi bu lafı ya sindirip devam edeceğim ya da bitireceğim, ne yapmalıyım?

Güncellemeler
5 gü
Sevgilimin babası ile görüştüm bu eski eşimin işi ortalığı belli ki onlar karıştırmış biz yarın nişan mı yapıyoruz ki gidip sağda solda konuşuyorlar dedi ama sevgilim de hala annesini ve akrabasının tarafını tutuyor onları koruyor
Sevgilim aileme saygısızlık yapıp ablamı düşman ilan etti, bu ilişkiyi bitirmeli miyim?