Bence erkek kadından iki kat fazla kazanmalı en azından.
10 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence erkek kadından iki kat fazla kazanmalı en azından.
Cevap
19Cevap
Önemli olan para değil sevgidir aşktır gadası
İlişkiyi sağlıklı yapan şey tarafların kazandığı miktar değil psikolojik ve nörolojik olgunluk seviyeleridir. Olgun insanlar olaya o şekilde bakmadığı için problem olmaz.
Henüz olgunlaşamamış çocuk yetişkinler için çok ciddi bir problem olur.
Olgunluk ile ne alakası var ya. Hayatımızı işimize ve statüye harcıyoruz zaten. Bu önemsiz olsa kimse işe gitmezdi. Olgunluk bunu fark etmek ve pembe masallara göre hareket etmemek.
Aynen kanka.
Erkeğe göre değişir. Kadın da bu parayı laf etmezse yürür. Çoğu erkek istemez bu durumu, incinir. Ama bana saçma geliyor bu cinsiyetçi yaklaşımlar açıkcası. Sevdiğim insan benden fazla kazanıyorsa neden gurur meselesi yapayım ki. O beni ben olduğum için seçti ve sevdi yani. Paraya göre ölçülmez ki.
Sevgi emektir. Para da emektir. Yani çok alaka ediyor.
Kadın fazla kazanınca ne oluyor? Ben ondan bahsettim.
Erkek kadını kullanmış oluyor parası için.
Nerden biliyorsun niyetini? Öbürün de de o zaman kadın erkeği kullanmış olur.
Bilmeye gerek yok zaten ortada. Erkek o yaşına kadar gezmiş tozmuş. Sonra gençken çok çalışan kadın mı bulacak? Neyine güveniyor?
O kadın niye o erkeği tercih edip sevgili oldu o zaman yaw. Madem maaşı az, ayrılsın. Aşkta bile maddiyatı hesaplayarak sevgisini ölçüyorsunuz her şeyin.
Aşk diyorsun ama erkekler cinselliği bile satın alıyor. İşinize gelince aşk, gelmeyince para.
Genelleme yapıyorsun halen. Çoğu erkek öyle olabilir, herkesin karakteri de bir değil. Çevrendeki bir azınlık öyle diye tüm erkekleri aynı kefeye koymak cehalettir. Bu kadınlar da paragöz diyenle aynıdır. Sanarsın sanki Türkiye'deki tüm erkek ve kadınları tanıdın da böyle bir ön yargın oluşuyor zannedecekler. Ben yanlış buluyorum; senin de fikrine saygı duyarım sadece.
Benim için sorun olmaz aksine sevgilim benden fazla kazanıyor diye triplere girmem, gurur duyarım. Beni tercih ettiği için de kendimi şanslı hissederdim, onu üzmemek icin de gereken her ilgiyi, sadakati ve çabayı da yapardım.
Bir süre sonra olmaz bence. Bir taraf ben daha üstünüm demeye başlar
O 3-5 kat ve daha fazla fark olunca olur. Bence adil olan erkeğin iki kat kazanması. Çünkü kadın gebeyken, emzirirken erkek bunları yapmıyor.
Hmmm mantıklı ama pratikte farklı sanki iki kat kazanan adam öyle bir kadına zamanla saygısı azalabilir mesela laf arası ağzına tıkayabilir sonuçta adamın eline bakıyorsun
Hayır. Erkek iki katını kazanınca kadınla eşit olabilir zaten.
Mesela?
Ne mesela? Doğanın kanunu bu. Kaynağı erkek getirir, çocuğu kadın doğurur. Kadın hem para getirip hem de çocuk mu yapacak? Erkek kadından iki kat fazla kazanınca eşitlik sağlanır
Eee aynı şeyi bahsediyoruz? doğanın kanunu değil o ataerkil kanunudur parayı getiriyorsa ailesine bakarsa erkeğin sözü geçer buna ataerkil düzen denir ama günümüzün finans dünyasında işler biraz değişti insanlar birine bakarken doğaya değil ne kadar niteliklisin ne işime yararsın gözüyle bakıyor yoksa sokaklar evlenmeyi bekleyen kızlarla dolu
Kadın çalışmasın, kısıtlansın diyenler ataerkil. Ben diyorum evlilikte kadın kendinden iki kat kazanan erkeğe denk. Birilerine maddi olarak bağımlı olan birinin zaten evlilik kararı bile şüpheli.
Erkek düşünsene 30 bin TL alıyor. Kadın ise 60 bin TL. Erkek yan gelip yatıyor. Kadın üstüne işten gelince bebek bakıyor. Bu mu adil? Bir de kadın karnında taşıyor. Sömürü gibi geliyor
Örnek verdiğin doğa sisteminde kadın çalışmaz çocuk yapar eş yapar evi temizler kadınlık yapar diğer konu ise gelir farkı açıldıkça kültür farkıda açılır bilmediğin markaları giyer bilmediğin mekanlara gider herhangi bir konu hakkında konuşurken ne kadar cahil bu der biz erkekler arasında laf vardır kaç paralık adamsın diye tabi bunu kadın versiyonunu demeyiz kadının yüzüne demeyiz ama tartarız erkek güçlü olmalı kadında boş olmamalı diyorsun ama kaçırdığın nokta bu kadını erkeğin gözünde minimal de olsa küçülteceğidir zamanla kartopu etkisi yaratması muhtemeldir
3-5 kat fark demedik zaten. 2 kat dedim özellikle. İdeali bu bence.
Bende sana akıl vereyim bari. Tek sen söylemiş olma. Kadınlar kendi ile aynı ve aşağıda kazanan erkeğe hayranlık duymuyor ve çekici bulmuyor.
Olabilir isteyen istediğine duysun evlenmek gibi bir sorunum veya gayem yok şükürler olsun finansal özgürüm
Zaten finansal olarak özgür olanlar için diyorum. Farkındaysan kadının iki katı diyorum. Kadın da kazanıyor yani
Kazansın allah daha çok versin diyorum bende ama benim tercihim olmazdı yoksa isteyen istediğiyle maceraya atılabilir bu benim fikrim
parsal ilişkilerde hep sorun olur bunu aşmaları gerekli
Bence de. İşyerinde bunu dediğimde kadınlara az maaş verilecegini duyan hanımlar kriz geçirmişti. Lütfen siz anlatın 🙏😅
Bu yüzden hazmedemeyip intihar etmiş bir doktor tanıyorum..
Bundan dolayı olduğuna nasıl eminsiniz
Erkekler iş bulamiyo artık tacizci erkek isverrenlerr kadın çalışan tercih ettikleri için olaylar bambaşka bbir boyut almış sen kalmmissin bide iki katı maaş diyosun he tebrikler bayan hayal umarız bulursun
Yoksa çok da bir şey değişmez. Tek başıma daha iyi yaşarım.
Sana kolay gelsin bayan Elizabeth 😆
Çok çok açık kafalı bireyler için sorun olmaz, ama kanında bir gram ataerkillik varsa çok zorlanabilir ve kavra gürültü bitmez
bu devirde 2 katı zorda, daha cok kazanmali bence sanki sksks
Kanka daha fazlası olunca bence güç dengesi bozulur. Bence adil olan iki kat.
2 katı zor ama kadından daha cok kazanmali bence dedim melegim
Yani bence eskiden boşuna erkeğe her şeyin iki katını vermiyorlardı. Eskilerde bile erkek maddi olarak iki katını almalı mantığı vardı. Tek fark aileden bağımsız para kazanılıyor artık. Az kazanan erkek kadın bulamaz diye bence kadının hakkını erkeğe verdiler eski zamanlarda.
Eskiden önemsemezdim maddiyat olayını ama erkekler egosuna yediremeyip kadına psikolojik şiddet uyguluyor. Doğaları bu demek ki. Kadın da zaten ilişkiyi geçici görüyor içten içe. Daha iyisini hak ettiği için.
Erkek 10 kat fazla kazansa da kimi kadınlara yetmez. Nerden mi biliyorum deneyim deneyim 😅😁
Mesela bir erkek ünlü bir kadınla nasl yarışa bilir
Erkek daha çok kazansada bişey değişmez
Şimdiki ilişkiler tadımlık önürlük değil
Olur kadının kazanmasına gerek yok
Kadın bunu bir koz silah olarak kullanıyorsa olur
Erkeklerde eziklik psikolojisi var ondan olmz
Pek sağlıklı olmaz gibi
Maalesef olmuyor
fark çok yüksekse sorun olur illaki
Yaşın kaç
Aciklam doğrudur
Tabi yaa aşkım cicim alacaksınız ya parayı
Olmaz
Bu nasıl mümkün
olmaz
Bencede öyle olmali
Çok iyi olmaz
Olabilir
Fazla olmalı
Evet haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Para konuları ilişkilerde hep hassas bir denge ama bence aşkın birim fiyatı yok be aşkom ✨ İletişim okuyan biri olarak söylüyorum, olayın özü cüzdanın kalınlığı değil, tarafların bu durumu karmaşık bir ego meselesine dönüştürmemesi 💅 Sevgilimle Kordon'da bir kahve içerken bile hayatı nasıl paylaştığımıza bakarız, kimin ne kadar ödediğine değil ☕ Eğer erkeğin kendine özgüveni tamsa ve kadın da bunu bir güç gösterisi olarak kullanmıyorsa, o ilişki bal gibi de çok sağlıklı yürür 🥰 Sence senin ilişkinde böyle bir durum olsaydı özgüvenin etkilenir miydi 🥺💖