Olgunlaşmamış bir erkek neden evlilik hayali kurup son anda geri çekilir?

Bir aracı vasıtası ile ciddi evlilik niyetiyle biri ile konuşmaya başladım. Birbirimizin fotoğrafını gördük, görüntülü falan konuştuk. Devam etmek istediğini dile getirip bir ilişki başlattık. Her şey çok iyi gidiyordu. Heyecan aşk ne ararsan vardı. Durup durup sana altın bir yüzük şart diyordu. Benim en zor anımda "biz birlikte aşarız" diyordu, hayaller kuruyordu benim için. Bense her defasında yüz yüze gelmeden bu kadar kapılmak istemediğimi belirtip buluşma ayarlamak istedim. Uzak mesafe olduğundan bir tek yüz yüze bir kahve içmesi kalmıştı. 5 ayın sonunda geldiği gün vesikalığını verdi, aile büyüğünün dükkanına gidip ilerde nişanlım olacak filan dedi. Birlikte kuyumcudan geçerken yüzük bile baktık. Sonra çekindiğimiz fotoğrafları istedi birilerine gönderdi ve o andan itibaren çok değişti. Bir anda "seninle uzun uzun ciddi bir konuşma yapacaktım ama unuttum. Belki de evliliğe hazır değilim. Seni de oyalamak istemiyorum" falan dedi. Sonra net bir şekilde sebep duymak istediğimde söylemedi, kafam karışık deyip en son arkadaş gibiyiz deyip hissedemiyorum demeye başladı. Ve ertesi gün ben ona yola çıkmadan önce yolluk hazırlayıp kapısına gitmiştim ama o çıkma cesareti bile göstermeden gayet normal şekilde her şey güzeldi ama hissedemiyorum deyip bitirdi. Aracı vasıtası ile öğrendim ki her şeyi nezaketen yaptım dedi. O kadar yol geldin, vesikalık da mı nezaketen verildi? Çok saçmalıktı. İnanmak istemedim. En son konuşmamızda bu şekilde. Siz olsanız ne düşünürsünüz?