Bölümü bırakan ve soğuk duran kız, nişanlandığımı öğrenince neden aniden yumuşadı ve helallik istedi?

Merhabalar, öncelikle kısaca geçmişten bahsedeyim. Doktora yapan bir akademisyenim. Bölümde sessiz sakin, kimseyle konuşmayan, uzun süredir iletişimim olmayan bir kız vardı. Sadece bakışırdık. Bir ara ilgisini anlamak için başka kızlarla konuşup test etmek istedim, bana günaydın bile vermiyordu ama her gördüğünde süzüyordu. Neyse, ben ondan umudu kesip ailemin bulduğu biriyle görücü usulü nişanlandım.

Bu olaydan bir hafta sonra sınıf temsilcisine numaramı sormuş, temsilciye "verme" dedim. Ardından nişanlandım ve nişandan sonra ilk kez sınıfta karşılaştık, bir de baktım ki onun da parmağında alyans var! İlk görünce şoke oldum, acaba benim için mi taktı diye düşündüm.

Sınavda gözetmenlik yaparken tam önüne oturdum, bakar mı diye baktım ama hiç bakmadı. Fakat nişanlandıktan sonra bana eskiye nazaran çok daha güler yüzlü ve samimi davranmaya başladı. Bir gün ben telefonla uğraşıyorken aniden eğilip neye baktığıma bakmaya çalıştı, ben de ekranı hızlıca kaydırdım.

Bu olaydan kısa süre sonra ilk defa sınıftan çıkarken arkamdan koşup geldi ve "Size söylemek istediğim bir şey var, bana karşı bir saygısızlığım olduysa özür dilerim, istemeyerek olduysa hakkınızı helal edin olur mu?" dedi. Ben içimden "açılacak" diye beklerken bunu söyledi. Şaşırıp "Peki neden böyle bir şey söyleme ihtiyacı duydun?" diye sordum. O da "Artık gelmeyeceğim, bölümü bırakıyorum da o yüzden" dedi.

Normalde hiç saygısızlık yapacak, ters biri değildi. Zaten içine kapanık ve sessiz bir kızdı. Sizce nişanlandığımı duyunca bu tavırlara girmesi, telefonuma bakmaya çalışması ve durduk yere gelip helallik isteyerek bölümü bırakması ne anlama geliyor? Kafam çok karıştı.

Bölümü bırakan ve soğuk duran kız, nişanlandığımı öğrenince neden aniden yumuşadı ve helallik istedi?