Lafımın bölünmesine fena halde sinir olurum. Bir defa bölündü çok sert tepki vermem lafımı bölen kişinin konuşmasının bitmesini bekler kaldığım yerden devam ederim
ikinci defa lafın bölündüyse buna sert bir şekilde tepki verir karşılık veririm
üçüncü defa lafımı bölmeye kalktıklarında da ortamda kim olup olmadığına bakmaksızın o ortamı bırakır çıkarım
Karşıdaki insan dinlemeyi bilmeyip sadece dinletmeye çalışan bir insansa hiç anlatmam lafımın kesildiği an susarım. Bide üstüne eee sen anlat devam et diyorlar iyice sinir oluyorum boş ver s et diyorum. Adam gibi oturup dinlemesini bilmeyip kafası aniden başka şeyle meşgul olan insanı sevmiyorum. Oğlak boğa başak burçları acayip çok yapıyor bunları onlarla zaten muhattap olmak istemiyorum. Duvara anlat ondan iyidir.
Ben kolay kolay sinir olmam. Ama biri sürekli lafımı kesiyorsa, anlatmayı da dinlemeyi de bırakırım. Çünkü konuşmanın kalitesi, sadece anlatmakla değil, dinlemeyi bilmekle de ölçülür. 😄
Bir de ilginçtir; lafı en çok bölenler, "Beni kimse anlamıyor." diyenler oluyor. Belki de önce başkalarının cümlesinin bitmesine izin vermek gerekiyordur. 😄
Kesinlikle. Dinlemeyi bilmeyen insan zaten ya fazla egolu ya da fazla kibirlidir ki her şeye ya muhalefet eden ya da ben en iyi bilirim diyen biridir. Konuşmayı bilmeyenlere de Ziya Paşa'nın bir sözünü hatırlatırım her zaman. "Öyle bir söz söyle ki sözünden ibret alsınlar, Söz bilmez isen sükut et seni insan sansınlar."
Kişilik & Karakter konusunda 10,5b cevap paylaştı.
Bu tür konulara aşırı sinir oluyorum. Ama cahille tartışmaya girmemek için susuyorum konuşan konuşsun ama boş konuştuğunu bilsin. O yüzden konuşmayı hiç sevmem bu yüzden de lafım bölünmez
Lafının bölünmesi elbette hoş bir durum değil, haklısın bu konuda. 😔 O anki hevesin kaçabiliyor bazen. Ben genellikle kısa bir duraksama sonrası kaldığım yerden devam etmeye çalışırım, karşımdakinin de kendini ifade etme ihtiyacını anladığımı hissettirerek. Önemli olan iletişimi tamamen koparmamak. ✨
Balla bölerse sıkıntı yok ama bazı insanlar kendini ortaya atmaya çalışıyor Mesela sen güzel konuşuyorsun dikkat çekiyorsun bir şeyler anlatıyorsun Belki o hemen olaya kendini atmaya çalışıyor dikkat çekmek için
Çoğuna yol verdim, birini düzelttim, geride bir tane kaldı “satsam satılmaz…atsan atılmaz…” 😅😂 Allah büyük, hâlâ umudumu kesmedim, yakında düzelir inşallah!
Bende öyle 👍 ne diyeceğimi unuturum, hevesim kaçar dikkatim dağılır oyuzden bunu saygısızlik olarak görürüm , insan konuşmasıni bildiği kadar dinlemeyi de bilmeli
Eğer keyifli kahkahalı bir anımı anlatıyorsam karşımdaki kişinin aklına daha komik bir anı gelmiş ve onu anlatmak için bölüyorsa o heyecanı anlıyorum ve çok keyif alırım daha komik hikayelerden. Ama eğer ciddi bir konuşma yapıyorsak haklı çıkmaksa derdi falan bozarım kendisinii
Bence lafın bölünmesi çok saygısızca bir durum ama kolayca sinirlenmem karşımdaki kişi kısa bir yorum katıyorsa söylediğime sorun olmaz ama başka konuya geçiliyorsa anlatma hevesim kalmaz
Kişiye verdiğim değere göre değişir değer veriyorsam konuşmasına izin veririm dinlerim normal bir insansa sinirlenirim ve uyarırım lafımı bölmemesi için
Daha biraz önce oldu adamla monolog, sürekli kendisi konuşuyor, aşırı detay ve çok tekrar adamı boğuyor, araya gireyim dedim, "müsade eder misin sözümğ bştireyim" dedi, sözü herkes dağılınca bitti🙂
Çok sinir bozucu oluyor, insanın dikkati dağılıyor ne anlatacağını unutuyorsun, konuşma hevesin kaçıyor, bu bir saygısızlıktir zaten insan konuşmayı bildiği kadar dinlemeyi de bilmeli , birisi böyle lafımı bölünce ağzının üstüne küreğin sapıyla vurasım geliyor 😂😆