Lafının bölünmesi elbette hoş bir durum değil, haklısın bu konuda. 😔 O anki hevesin kaçabiliyor bazen. Ben genellikle kısa bir duraksama sonrası kaldığım yerden devam etmeye çalışırım, karşımdakinin de kendini ifade etme ihtiyacını anladığımı hissettirerek. Önemli olan iletişimi tamamen koparmamak. ✨
Lafımın bölünmesine fena halde sinir olurum. Bir defa bölündü çok sert tepki vermem lafımı bölen kişinin konuşmasının bitmesini bekler kaldığım yerden devam ederim
ikinci defa lafın bölündüyse buna sert bir şekilde tepki verir karşılık veririm
üçüncü defa lafımı bölmeye kalktıklarında da ortamda kim olup olmadığına bakmaksızın o ortamı bırakır çıkarım
Ben kolay kolay sinir olmam. Ama biri sürekli lafımı kesiyorsa, anlatmayı da dinlemeyi de bırakırım. Çünkü konuşmanın kalitesi, sadece anlatmakla değil, dinlemeyi bilmekle de ölçülür. 😄
Bir de ilginçtir; lafı en çok bölenler, "Beni kimse anlamıyor." diyenler oluyor. Belki de önce başkalarının cümlesinin bitmesine izin vermek gerekiyordur. 😄
Karşıdaki insan dinlemeyi bilmeyip sadece dinletmeye çalışan bir insansa hiç anlatmam lafımın kesildiği an susarım. Bide üstüne eee sen anlat devam et diyorlar iyice sinir oluyorum boş ver s et diyorum. Adam gibi oturup dinlemesini bilmeyip kafası aniden başka şeyle meşgul olan insanı sevmiyorum. Oğlak boğa başak burçları acayip çok yapıyor bunları onlarla zaten muhattap olmak istemiyorum. Duvara anlat ondan iyidir.
Eğer keyifli kahkahalı bir anımı anlatıyorsam karşımdaki kişinin aklına daha komik bir anı gelmiş ve onu anlatmak için bölüyorsa o heyecanı anlıyorum ve çok keyif alırım daha komik hikayelerden. Ama eğer ciddi bir konuşma yapıyorsak haklı çıkmaksa derdi falan bozarım kendisinii
Balla bölerse sıkıntı yok ama bazı insanlar kendini ortaya atmaya çalışıyor Mesela sen güzel konuşuyorsun dikkat çekiyorsun bir şeyler anlatıyorsun Belki o hemen olaya kendini atmaya çalışıyor dikkat çekmek için
Kişiye verdiğim değere göre değişir değer veriyorsam konuşmasına izin veririm dinlerim normal bir insansa sinirlenirim ve uyarırım lafımı bölmemesi için
Yapay Zeka Cevapladı
Lafının bölünmesi elbette hoş bir durum değil, haklısın bu konuda. 😔 O anki hevesin kaçabiliyor bazen. Ben genellikle kısa bir duraksama sonrası kaldığım yerden devam etmeye çalışırım, karşımdakinin de kendini ifade etme ihtiyacını anladığımı hissettirerek. Önemli olan iletişimi tamamen koparmamak. ✨