Tabi herkes doğru anlaşılmak ister fakat herkes doğru anlatabiliyor mu? Doğru anlasilmanin en önemli noktalarından biri doğru anlatabilmektir.
Kendi adıma genelde doğru anlasilirim. Fakat bazen karşımdaki kişi kasten yanlış anlamaya müsaitse orada benim yapabileceğim şey kalmıyor, sohbeti bitiririm. Enerjimi gereksiz kisilere gereksiz harcamayı sevmem.
Yanlis anlaşılmak kötü hissettirir fakat yanlis anlaşıldığınızda bir tık kendinize özeleştiri yapmayı da ihmal etmeyiniz !
Etraf sürekli boş yapan boş insanlarla dolu. Senin benim üzerimden prim kasmaya çabalıyorlar. Onlara karşı yapmanız gereken şey çok basit. Ne olursa olsun dönüp bakmayın. Cevap vermeyin, insan yerine koymayın. Hatta bir kaç kez tekrarladıktan sonra ha efendim bir şey mi dedin deyin, O zaman görür işte benim üzerimden prim kasıp dikkat çekmeyi.
Önceleri her yanlış anlaşışdığımda durumu düzeltmek için defalarca açıklama yapardım ama anladım ki ne kadar anlatırsan anlat karşındaki kişi anlamak istediklerinden ya da kafasında sabitlediklerinden ibaret oluyor yani sarf edilen çaba boşlukta hedefi yakalamaya çalışmaktan farksız en iyisi susmak..
Haz etmediğim bir insan beni dilediği gibi anlayabilir. Kafasındaki profile göre değerlendirecektir beni, valla değerlendirebilir. Ama beni seven bir insan beni benden öğrenir. Beni anlamaya çalışır.🌺
Anlaşılamamak kötü bir durum. Ve istenildiği gibi algılanması daha kötü bir durum. Düzeltme şansın yok. O yüzden sevmiyorum, tercih etmemeye çalışıyorum. Ama içinde bulunduğumuz zamanlar olabiliyor.
Belli ki anlayabilecek kabiliyette bir insan değil, bu yüzden yanlış anlıyor. Bozuntuya vermem. Konuyu bir şekilde kapatır ve bir daha açmam. Araya belli bir mesafe koyarım, ruhu bile duymaz.
Kasıt yoksa tekrar anlatırım. Özellikle değer verdiklerime. Gerekiyorsa bir kez anlatırım. Bilmediğim, sevmedim ortamda fazla uzatmaz, gerekiyorsa uzaklaşırım...
Evet bu çok sinir bozucu bişey.. özellikle bunun açıklamasını yaptığımda hâlâ inatla yanlış anlaşılmak..😒
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir kez anlamazsa sabr ederim tekrar anlatirim ikinci kez yok birshey diyip sohbeti kapatirim delirirler ama tabii gercekten gercekten anlamiyorlarsa eger anlayipta anlamamazliktan geliyorlarsa ishte ozaman korksun benden
Anlamaya kapalıysa , sinirliyse o an konuşmam karşı taraf saldırırken kişiliğime zarar vermesını engellerım. Ama gerçekten sakin ve inandırılmayı beklıyorsa anlatırım.