Eşimle çoğu konuda farklıyız, pek uyuşmuyoruz, tartışıyoruz, yıllardır bir sonuca varamıyoruz. Olgun birisi ama son zamanlarda yaşlı gibi her şeye isteksiz olması beni yoruyor. Sadece bu sebepler yüzünden boşanılır mı sizce?
1 ay
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence sadece farklı olmak boşanma sebebi değil ama yıllardır aynı yerde dönüp durmak, bir tarafın sürekli isteksizliği ve diğerinin yalnız hissetmesi ciddi bir mesele. Burada önce onun bu hâlinin karakter mi, tükenmişlik mi, sağlık ya da psikolojik bir durum mu olduğunu anlamak gerekir. Ben olsam son bir kez açıkça konuşur, gerekirse çift terapisi denerdim. Çaba yine tek tarafta kalıyorsa evliliği sürdürmek de insanı yavaş yavaş tüketebilir.
Evlilikleri temelden bozacak ve düzeltemeyecek şeyler var örneğin sadakatsizlik. Örneğin taraflardan birinin sıfır cinsellik yaşamak istemesi …gibi gibi.
Bunlar çok temel şeyler evlilikte. Sen bir evlilikte bunları sağlayamıyorsan , düzeltemiyorsun, kaçınılmaz son.
Fakat sizde sanki genel bir motivasyonsuzluk var. Düzeltilebilir bir şey. Yani adamın hareket edebilmesi ve teşvik edilmesi lazım. Seviyorsan bu çabayı gösterirsin. Boşanmak öyle kolay ağzına alınmamalı. Bu konuları konuştun mu? Hiç rahatsız olduğunu dile getirdin mi?
Flört döneminde peki nasıldı? Bir anda böyle olmamıştır. İnsanların dönem dönem daha isteksiz zamanları olur. İnsanız. Normal.
Konuşabilmeliyiz. Ortak bir noktada buluşabilmeliyiz. Geçinmeye gönlümüz var ise bir yolunu buluruz gibi geliyor.
Ama genel hayata bakış açısında farklılık var ise bunun için çok çaba harcamak gerekir. Ortak noktada buluşmak ise zor olabilir.
Evliliklerde farklı iki kişilik hep bir orta yol bulmak zorundadır. Hiç bir zaman tam olarak uyum sağlanmaz. Biraz özverili olmak gerekiyor. Biraz da iletişim sorunu ilişkiyi bu noktaya getirir. Sanıyorum siz birbirinizle açık açık konuşup, isteklerinizi, beklentilerinizi birbirinize söyleyemiyorsunuz. Biraz da aradaki tutku kaybolmuş gibi. Cesaretini topla ve onunla bu konuyu konuş. Ama elinde çözüm önetilerin de olsun. Örneğin, hafta sonu bir kaçamak yapın. Farklı bir yere gidin. Ya da biraz eğlenin. Birbirinize yaklaşmaya çalışın. Boşanmak bir kaçıştır. Ama bu en son nokta olmalı. Yani ikişkinizi bütün çabalara rağmen kurtaramıyorsanız, hep bir çatışma ortamı oluyorsa baş vurulması gereken bir durumdur. Başka ilişkiler yaşamak o kadar da kolay değil.
Niye evlendiniz peki sizi evliliğe sürükleyen sebep neydi? Bu işin yaşlılığı var hastalığı var sağlığı var birbirinizi idare etmezseniz birbirinize anlayış göstermezseniz o evlilik zaten bir hiçtir. Evliliği millet aynı evde yaşamak birlikte yatıp birlikte kalkmaz zannediyor ama bu böyle bir şey değil bir ömrü veriyorsun tek bir insana bunu bilerek yola çıkmak lazım. Çoğu konuda farklılıklar var dedin bunun arasını bulmak zorundasınız bulamazsanız boşanmak kaçınılmaz olur bunun pişmanlığı ise en baştan evlenmemeliydiniz neyse artık.
Canım sessizgözlemci, anlattıkların eminim seni çok yıpratıyordur. 😥 Gerçekten zor bir süreç bu, sevdiğinle ortak bir noktada buluşamamak insanı yoruyor. Her ilişkinin dinamiği kendine özel, o yüzden bu kadar önemli bir kararı verirken iç sesini dinlemek en doğrusu. Acaba eşinle bu durumu detaylıca konuşmayı denediniz mi hiç? Belki profesyonel bir destek almak size farklı bir bakış açısı katabilir, ne dersin? Kendin için en doğru olanı bulmanı dilerim! ❤️
Cevap
141Cevap
Erkeklerin büyük bir çoğunluğu maalesef böyle. Eşiyle odun gibi, arkadaşlarıyla Şen şakrak kakara kikiri. Maalesef değişmiyorlarda
Demek ki o özgüveni veremiyorsun
Sen biraz düşün sonra konuşuruz
Heves öldüren biri ile yapamazdım ben şahsen
Zaten bu yolum sonu boşanmak
boşanın siz de
Ya pişman olursam?
Seni anlıyorum. Onunla bu durumu açık seçik konuş. Beklentilerini, arzularını, heveslerini bilsin. Sen de onunkileri sor. Sana yetebiliyor muyum diye sor. Sor ki o da sana yetmediğini anlasın. Birbirinizi tamamlayamazsanız evliliğin her geçen gün birbirinize yük olacağını söyle ona. Çocuk yoksa ve orta noktada gayret ederek birbirinizi tatmin edemeyecekseniz ayrılmanız gerejebikeceğinde karar kılın. Az da olsa birbirinize biraz zaman verin. O düre sonunda ya mutlu etmeyi öğrenin birbirinizi ya da ayrılın. Doru olan bu. Aklın yolu bu. Birbirinize yazık etmeyin.
Üzücü bir durum kararı sen ver dışarıdan etkilenme yaşadığın hayatin baş karakteri sensin fakat başkalarının fikirlerine ihtiyaç duyuyorsun aslında bu kötü bir şey değil ama söz konusu ailenin en özel kısmı olunca başkasının fikirlerini onemsememen gerekir
Haklısınız da işte insan yanlış bi karar almaktan korkuyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
Eşinle sorunlarını oturup konuş direk boşanmayı düşünme burada sol elle idare eden bebeler direkt mevzuyu cinselliğe bağlayacak ya da özele çekip bu mevzuyu konuşacaklar
Evli insanların arasındaki sorunun kendi işlerinde buralara ihtiyaç duymadan çözülmesi çok güzel olur
Konuşuyoruz da çözülmeyince heralde insan başkalarıyla dertleşmek fikir almak istiyor
Şimdi eşinle oturup konuş ona güzel bir kahve yap akşam geldiği zaman de ki böyle böyle ben rutinden sıkıldım seninle beraber güzel şeyler yapmak istiyorum ama senin bu enerji düşüklüğün beni tüketiyor lütfen bana bu konuda destek ol benim en büyük destekçim varlığım sensin böyle yapıcı bir şekilde konuşmayı dene
Bu mevzunun içinden çıkarsanız ileride başka bir sıkıntı olursa bu sefer o da kendinden ödün verip çözmeye çalışacaktır senin bu fedakarlığını unutup kayıtsız kalmayacaktır bu seferlik eline taşın altına sen koy Bir dahakine o koysun eğer koymazsa bu sefer senin tercihin ne yapmak istersen yap
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim. Unutma ki o senin eşin kelimenin anlamı bu kadar basit değil eş yani senin kopyan bu seferlik elini taşın altına koyma ile hiçbir şey kaybetmezsin gurur yapma
Umarım sıkıntılarınız çözülür ve güzel bir evliliğiniz olur devam eder
Allah kıskançlardan hasetlerden evliliğinizi yuvanızı korusun muhafaza eylesin. Çekemeyenlerin kıskananların kanı kurusun
Bir insanın hemen her konuda isteksizlik ve ağırdan alıyor oluşu yanındaki eşine olsa arkadaşıda olsa sadece negatif enerjisi ile yanındaki kişide yorgunluk , stres , huzursuzluk can sıkıntısı gibi durumlar yaşamasına sebep olur. Özellikle evlilik içinde gerek hayatın normal gereksinimleri ve gerekse özel hayatın içeriğine dair istekliliğin olması gereken seviye olmaması insanı hem ruhsal hem psikolojik hem psikolojik olarak sıkıntıya ve strese sokuyor. Durumunuza üzüldüm. Bu konuda size destek olabilecek birşeyler yazabilmek isterim. Umarım olurda. Ne kadar zamandır evlisiniz ve yaşlarınız kaç? Bir de eşiniz sigara veya benzer maddeler kullanıyor mu?
İki farklı ruha sahip insanların eşleşmesi genelde böyle oluyor. Arada sevgi olduğu müddetçe idare edebilirsiniz ama sevgi bittiyse zaten o ilişki yürümüyor. Belki eşinin farklı problemleri de vardır bu yüzden hiçbirşeye hevesi kalmamış olabilir.
Çok haklısız gerçekten iki farklı ruha sahibiz. Eşimin problemleri neler olabilir sizce?
Genelde geçim sıkıntısı maddi problemler temel olarak bu. Buna bağlı olarak herşeyi etkileniyordur. Bu yüzden bir salmışlık olabilir
"Herşeye isteksiz ve yaşlı gibi davranıyor" Öncelikle bu konuyu eşinizle konuştunuz mu? İsteksiz davrandığı şeyler ve durumların bir birleri ile bağlantısı ya da dayandığı bir temel nokta var mı? Örneğin ne gibi şeylere isteksiz davranıyor. Sırf bu yüzden boşanılır mı bana göre boşanılmaz, ama tercih sizin. Onu isteksiz davranmaya iten nedenler sırf bu yüzden size boşanmayı düşündüren nedenler iyi irdelenip bir çözüm bulunabilir. Çözüm işe bir çözüm bulunabilir mi çözüm odaklı ilerlemek istiyorum derseniz benimle iletişim kurabilirsiniz bir psikolog olarak boş zaman dilimlerimde yardımcı olmaya çalışırım.
Boşanma kararı sadece eşinin isteksizliği gibi tek bir nedene bağlanmamalı, önce bu durumun nedenini anlamaya, sorunları konuşmaya ve ikinizin de ilişkiyi düzeltmek için çaba gösterip göstermediğine bakmak gerekir. Uzun süredir mutsuzluk, iletişimsizlik ve çözülmeyen sorunlar varsa destek almak veya ilişkiyi yeniden değerlendirmek faydalı olabilir.
Bu sebepten boşanılır mı düşünülmesi gerek çocuk var mı varsa eğer çocuğa yazık ve tranva olucak eşinize karşı son zamanlarda nasıl davranıyorsunuz yüzünüz hep asık mı tersliyor musunuz bu da etkileyebilir cinsel hayatınız nasıl aktif misiniz bunu niye araya kattın diyecek olursan erkeklerde bu ilgiyi daha da etkiliyor sizinle vakit geçirip aktivite yapmasını da etkiliyor olabilir onun dışında bu konuyu eşinizle oturup güzelce konuşun biraz emek verin zaman harcayın boşanma konusunu en sona alın şu an öyle bir şey düşünmeyin bakın 6 ay 1 sene içinde durum nasıl olucak boşanmaya değer mi değmez mi iyi yanlarınızı kötü yanlarinizi değerlendirin ondan sonra tek bir karar verip bu konuyu kapatın sürüncemede bırakmayın ya boşanın ya da kabullenin. Benden naçizane bir tavsiyedir
Bence aile terapisine gitmeniz ve bunu aksatmamanız daha sağlıklı bir seçim olur. Eğer aile terapisine gitmeyi redderseniz ve bu durum ileride dahada şiddetlenirse. Boşanmayı düşünmenizde fayda var çünkü tartışma olan ve anlaşılmayan ortamda ne çocuk düzgün bir şekilde büyüyebilir nede evde huzur kalır.
Boşanmak çare olmayabilir hemen her çiftin bu kelimeyi de bir seçenek olarak görmesi bence doğru değil mutluluğunuz için. Çıkmaz sokağa girilirse tâbi ki ama hemen bu yol çıkmaz denilmemeli de. Kaç yıldır evlisiniz ne kadar süredir böyle bunlarda önemli sanki 🙄 psikolog değilim ama düşüncelerim bunlar. Mutluluklar 🙂
Siz bilirsiniz ama bu konuyu onunla konuşsanız bir kez olmaz mı? Devam ederse yine siz de boşanarak haklı olarak kendi enerjinize uygun, daha dinamik ve hayata karşı daha istekli, daha ılımlı biri ile yola devam edersiniz. Bu şekilde gitmesi sizin hayat enerjinizi fazlasıyla emer ve sizi yorar. Sanki bir çatının altında ruhsuz biri ile yaşıyormuş gibi hissedersiniz bir süre sonra. Huzurunuz kaçar.
Senin hayatını yaşamayan, hislerinizi bilmeyen, ne mücadeleler verdiğinizi anlamayan insanlara burada alelade bir soruyla evlilik gibi değerli bir alana fikir sunma imkanı verip hayatının kararını alman senin önce kendine sonra evliliğine saygının olmadığını gösterir. Neler yapılabilir düzelmesi için bunun üzerinde konuşulması gereken konular varken kolaya kaçmak şu zamanın en bayağı mevzularından çöküşlerinden biridir. Eşinle bu konuları oturup konuş seni anlamasını sağla. Baktınız olmuyor ya da oluyor ona göre yol çizersiniz
Bence bu boşanma sebebi değil. Evet can sıkıntı... üzülüyor olabilirsin. Bu nedenden dolayı boşanma! Çünkü evliliklerde çok daha kötü sorunlar yaşayanları gördüm. Bazıları hep bir mücadele etme peşindeler. Onun yerine durumu eşine söyle anlaşılmamak gerçekten kötü bir duygu, umarım bir gün çok iyi anlaşan bir çift olursunuz 🫠
Evet çok büyük bi sorun olmadıgı için ortada hemen göze alamıyorum ayrılığı ben de. Teşekkür ederim umarım🙏
Yanlış anlamayın ama sen yatakta ölü gibi yatarsan oral yapamam midem bulanır yok şunu yapamam dersen erkekte elbette isteksizlik olur erkeği yatakta kadın kontrol eder senin negatif bir tavrın vs erkeğin modunu düşürür ve sertleşme problemi ortaya çıkar
Nerden biliyorsun öyle olduğumu yatakta?
Ben sorunu söylüyorum genel olarak dedim ya da fizik olarak beğenmiyor da olabilir
Yok o da değil sorunumuz genel olarak deme o zaman bidaha fiziğimi yataktaki halimi bilmediğin için atıp tutma öyle
O zaman hevesini almış ve sıkılmış olabilir evlilikten sorumluluk vs empati vs de yapmıyorsa sadece kendi tarafından bakıyordur senin ruh halin vs pek ilgilenmiyor olabilir
Canı sıkılan evleniyor, canı sıkılan boşanıyor. Sonra deli danalar gibi koca şeyi arıyorsunuz. Kadın dediğin bir kere de olsa 'hayatım seni pek mutlu görmüyorum, neyin var konuşmak ister misin' demez ama arkadaşı olsa nolduuuu anlat der! Adamın olgun hali ağır geliyor demiyor da yaşlı ve isteksiz diyor kendine onay almak için :)
Oo baya da peşin hükümlüsünüz 😅
Ne kadar kolay boşan dıyorsunuz çok yanlıs. Evlilik basıt bır kurum degıl. Konuşarak derdını anla, anlat bunlar hayatlarında kadın elı tutmamıslar işkembeden sallıyorlar.
Yorumunuza teşekür ederim günümüz evlilikleri bu oldu boşan gitsin demesi kolay
maalesef çok basıt konuşuyorlar
Evet
Size tavsiyem bu durumu onunla uygun bir dille konuşmanız. Eger duruma karsi olunca bir cevapla yaklaşırsan zaten kendisi beyefendiligini belli eder. Ama eger ki siz bunu en başından kafaya koyduysan işler oldukca değişir. Umarim hersey sizin icin huzel olur 🤗
Boşanmanın kural ve kaideleri var. Ancak cinsel soğukluk bile boşanma nedeni olabiliyor. Sizin durumunuz sanki evdeki iki yabancı insan gibi sanırım evlilik birliği bitmiş gibi, bu konuda bir avukatla görüşürseniz uygun olabilir. Çok uzamadan sonuca bağlanabilir.
Gencecik yaşında atlı kovalalar gibi niye evlendin? Biraz daha tanısaydın keşke. Bu işler uyuşamadık bitti tarzı basit bir şeye benzemez. Hayatında elde ettiğin tek şey evliliğin ise önce biraz kendine de yatırım yap. Zamanla belki de değişirsiniz.
Son zamanlarda oluyorsa vardır bir sebebi işle ilgilidir falan takılmayın böyle şeylere insan her zaman iyi olmak zorunda değil
Merhaba , peki daha öncesi böyle değil miydi? Neden evleniyorsunuz ki o zaman? Bence hemen böyle pes etmeyin konuşmayı anlaşmayı deneyin tabi karşı tarafın sizi gerçekten sevip mücadele edebileceğine veya ettiğine inanıyor iseniz.”
Kendine yapıcagın büyük iyilik olur boş ver boşan gitsin
Sen evli misin peki
Bekarım
Ama kuzenlerim 6ncı kocayı aldılar 😂
Anladım genelde çabucak boşan diyenler bekar oluyor sanırım 😅
Tekrar evlenmek de cesaret ister sanki çünkü evliliğin ne oldugunu görüyoruz ilkinde 😅
Sadece hayatını daha fazla bir mal morukla geçirme diye zararın neresinden dönersek kardır
Gerçekten yorucu tamam diğer huyları iyi ama enerjisi hevesi olmalı insanın hayatta. Mesela konsere tiyatroya gitmek şehir şehir gezmek eğer imkanın varsa güzel şeyler bence
Keske acele etmeseydin üzüldüm senin için alltan çocuk yapmamıssın
Yaptım 6 yaşında
Beni kararsız bırakan o galiba çocuk yani
Çok üzücü Allah yardımcın olsun en kısa çıkış kapısı göstersin
Amin, teşekkür ederim
Yolun açık olsun umarım vericegin karar senin ve çocugun için kolsylıkla hayırlı olur
💐🙏
Bizdede durumlar aynı ayakta durmaya çalışıyoruz 1/2 diyoruz hayırlısı bakalım
Genel olarak evlilik böyle bişey mi ya
Sanırım ne kadar iyi güzel şeyler yapsanda monotonlaşıyor
Evet aynen öyle şu anda bekarlık güzel geliyor ama boşansam öyle olur mu bilmiyorum
Bende bilmiyorum 😌
Güzelim konuşmayı dene hayat arkadaşısınız sonuçta bunu bilerek evlendi ona göre davransın
Konuşmayı çok denedik de ben buyum kabul ediyosan böyle diyor
Ne demek bu birazda olsa saygısı olsun sana gidin gezin kafa dağıtın olacak şey mi
İstemiyorum diyor işte tek aktivitesi elinde telefon reels izlemek
Tamamda canım eskiden de mi böyleydi sevgiliyken ya da seninle yakinlasıyor mu
Sevgili olmadık ya görücü usulü direkt evlendik daha birbirimizi tanımadan
1 ay içinde hızlıca oldu her şey
Canım benim ne kadar görücü usulü olsada bir insanı en az 6 ay tanı insanlar karakterlerini 6 ay kadar saklarlar yazık olmuş sana ne olarak görüyor ki seni kusurlu biri gibi herşeyi kendi kafasına göre yapabiliyor
İşte bi anlık heves heyecan hızlıca bi karar aldık daha 20 yaşındaydım
Peki ne yapmayı düşünüyorsun canım hep ikinci plandasın farkındaysan belki 3.
Bilmiyorum karar vermek çok zor
Devam edebiliyorsan et ama böyle bir ilişkide bir taraf hep hata yapar
Bilmiyorum edebilecek miyim
Hayat senin hayatın canım ama bir mal için 2. ya da 3. Plana atılmak saçma ben beni kandıran kız için bile neler yapıyordum kendimden vazgeçmiştim onun için o nedenle insanlar sizleri önem sırasında nereye koyuyor dikkat edin senin önemin az belli
Peki tekrardan aile evine dönmek de zor değil mi
Ya aileye göre değişiyor her şey canım kimisi çok ters konuşuyor ve konusmasada bazı şeyler sana dokunabilir kendi ayaklarinin üstüne kalabileceğine emin misin peki
İllaki zorlanacağım yönler olucak ama böyle de nereye kadar işte
Şöyle insanlar mutluluk rolü yaparken karşında sen kocam araba alacak diye sevinebilecek misin
Sorunuzu anlayamadım tam olarak
Şöyle güzelim kimsenin hayatı kusursuz değil ama bakacaksın insanlar eşleriyle mutlu sen kendi eşinle kendine bakacaksın hep bir isteksizlik mutsuzluk nereye kadar iyi rolü yapabilirsin ki
Öyle tabiki haklısınız
Hayatınızda mutluluklar dilerim
Teşekkürler size de
Teşekkür ederim 🖐️🖐️
Ya onu idare edeceksin karsina alip konusacaksin ya da bosanacaksin
Çok konuştuk yaşarsan böyle diyor
Onunla yasiyor gibi yapip onda bulamadigin eksik kalanlari ne bilim iste ben bu soruyu profilimde sormustum bakarsan gorursun belki o eksiklikleri sana deger veren seni seven saygi duyan biri ile mutlu olursun. ya da ne olmasini istersin
Birseyler sormak isterdim
Durum kötü o yaşlı gibi sende yüksek libidoya sahipsin anladığımq
Yüksek libido da var bi de genel anlamda mesela gezmeyi değişikliği seven birisiyim ama o hiç değil
Uyumsuzluk kötü, senin durumunda bir çok partnerim oldu, bu işi düzeltmezsen sonu ya ayrılığa ya da aldatmaya gider
Düzeltmeye yanaşmıyor da zaten
Ozaman diğer ikisinden birini seç
Kız uğraşma boşan gitsin. Seni tüketir böyleleri. Ben boşadım kurtuldum. Şimdi yüzlerce kez mutlu ve huzurluyum.
Sizin sıkıntılarınız nelerdi
Aynı. Tembel, pasif, yorgun, isteksiz, sürekli canı sıkkın, huzursuz, mutsuz. Hevesi yok. Bildiğin 90 yaşındaki gibiydi. Sorduğumda yoo ben çok mutluyum iyiyim diyordu ama zorla yaşıyordu. bi zaman sonra beni de canımdan bezdirdi. uzur vermiyordu. Bırakınca nefes aldığımı, yaşadığımı hissettim. Neden önce bırakmadım sümsüğü ona yanarım
Senin adına çok sevindim 🥂
Bunu evlenmeden önce düşünecektiniz. O süreçte farkına varmadınız mı? insanları değiştirmek kolay değildir. Ancak iyi biriyse bence biraz siz uğraşın mutlaka bir karşılık verecektir.
Sırf bu yüzden boşanılır mı bilmiyorum ama evde sürekli emekli albay gibi pijamayla oturup 'Hava da bozdu' diye iç geçiren bir adamla ömür geçmeyeceği kesin
Kızlar hemen 'Boşan' der çünkü bekara koca boşamak kolaydır. Ama her gün evde 'Ben yaşlandım, unumu eledim, eleğimi astım' modunda bir duvarla konuşmaktansa, tek başına 'en azından yalnızım' demek daha mantıklı.
Boşanmayı canı sıkılınca yapılan bir eylem mi sanıyorsunuz siz?
Birkaç kişi de hemen "boşanın" diye hemen tavsiyeyi yapıştırmış.
Bence sorunu kendinizde arayın. Kocanızın durgunluğu, sizin aklınızın başka yerlerde olmasından kaynaklanıyor olabilir...
Aldatılıyor olabilir misin? Seninle yapmak istemediği şeyleri başkasıyla daha önce deneyimlemiş ya da yapmak istiyor olabilir. Karamsar düşünmemek lazım yinede.
Yok ya öyle birisi değil. Aldatsa da boşanmak için sağlam bi bahanem olur diye düşünüyorum
Tam yerine sormuşsun, buradakiler zaten yüzde 90 nı evliliğin olgunluğun yanından bile geçemez, onu sen ailene sor buraya değil.
O bana mecbur diye dusunuyor ona mecbur olmadigini ona kanitla hissettir ihtiyacin olan herseeyi kendin basar gorsun gununu
Evlilik bitirmek için basit bir sebep gibi görünüyor ama ilerleyen zamanlarda o ev sana zindandaymış hissi yaratacak. O zaman yine bitecek evliliğin.
bence boşanılır neden boşanılmasın herşeye isteksiz olması evliliğin bazı temel ve belli zamanlarla çiftlerin deşarj olması için yapılması gereken şeylere de isteksiz belli ki
Evet yaa yaşam enerjisi yok
Aranızdaki sıkıntılar eğer çözülemeyecek. daysa boşanmak en doğrusu ama bahsettiğin konularda orta yol bulabilme şansı varsa deneyebilirsin
Bahanelerin arkasına saklanmışa benziyor emin olmak için bir deneme yap ona bak napacak yine aynıysa sebeb belli
Yaşadığın şeyler hangi boyutta bilmiyorum ama boşanma aşaması son tercih olsun. Mücadeleni ver, olmuyorsa ve bu şekilde kabul edip yaşayamayacaksan o zaman düşün boşanmayı
Ama bu sürede de yaşımız da gidiyor
Yaşın gidiyor evet ama neleri yapmak isteyip de yapamıyosun ya da nasıl bir hayat yaşamak istiyosun da yaşayamıyorsun mesela?
@sessizgözlemci yıllardır derken Kaç yıllık evlisin ve görücü usulü falan mı evlendin yani yıllardır çoğu şeyde Farklıyız uyuşmuyoruz tartışıyoruz diye yazmışsın herhalde zamanla düzelir diye düşündün ama her şey artarak gitti
Olay görücü usulü ile mi gerçekleşti eşinizi tanimadiniz mi bu yola girmeden önce yangından mal kaçırırmis gibi dalarsan olaya böyle oluyor da çünkü
Tam da o şekilde daldım 😅 daha tanıyamadan evlendik
Olan oldu da şimdi napcaz 😅
Çocuğunuz var ise evli kalarak açık ilişki yaşamayı düşünün derim ama yok ise koy gitsin boşan.
Çocuğum var evet
O zaman evliliği sadece çocuğunuz için sürdürdüğünüz ortak yaşam olarak kabul edip hayatının geri kalanını bireysel olarak yaşamalısın. Eğer eğlence anlayışlarınız uymuyor ise kendi başına ve sosyal çevre ile vakit geçir.
Mantıklı aslında o sevmiyor diye niye hayattan vazgeçeyim
Tabi ki ama bu durumda sana karışır mı?
Ben de durmam gerektiği yeri bilirim
Eğer durman gereken yerden de önce karışmaya başlarsa bence o zaman boşanmayı düşün.
Teşekkür ederim tavsiyeler için
rica ederim
Boşanmasan iyi tabi. Ama herşeye isteksiz kalıp uzak kaçması. ömür bitmez bence
Yok boşanılmaz yardım alabilir evlilik danışmanına gidebilirsiniz çözülür bence
Evli biriyim bu sebeplerden dolayı eşini boşama al karşına konuş değişmesini bekle
Boşan gitsin ya çok kolay nasıl olsa. Yenisini bulursun. Nolcak.
Derdim yenisi değil
O zaman elindekine sahip çık. Sorunları aşmak için birçok çözüm yolu bulunabilir.
Ayrilacak durum yok, derdini sor belki bir durumu vardir.
insanlar zaman zaman biseyler yasarlar, evlilikte surekli olarak konusabilmeli bence bu yoksa zaten sonuc ayrilik olur..
Insan sevdiği ile bu yüzden boşanır mı?
Millet iyive manyaklaştı
Şöyle düşün eski insanlar *dedelerimiz/babanne-annanelerimiz* görücü usulu evlenirlerdi yinede çoğu anlaşırdı bir şekilde
Çünkü önemli olan karşılıklı birbirini dinleyebilmek ve küçük jestlerdir illa ayni kişi olmak gerekmez
7 yıldır amansız mücadele ediyorum aynı şeyden şimdi de al bakalım nasıl oluyor diye ben saldım sana noldu diyor bazı şeylerin kıymetini zamanında bilmek gerekiyor
Hayır boşanılmaz. Kıskanç, feminist (erkek düşmanı) arkadaşların boşan diyecek. Eğlenceli aktiviteler yapın. Aile psikoloğuna gidin gerekirse
Tamam da eğlenmiyor benimle
Tavla oynayın mesela. Çay yap kuruyemişle yiyin tavla oynayın birlikte. Bu durum senle alakalı da olabilir. Karşı trafı suçlama bence
Kafa dengi olamamak hiç kolay ama bu sonradan oluşan bir şey miydi yoksa hep var mıydı da evlendikten sonra mı sıkıldınız bu huyundan ona karar verin derim
Kaç yıldır evlisiniz çocuğunuz var mı bence boşanmayın psikolojik destek alın belkide eşinizin size anlatamadığı psikolojik sorunları var
Dur daha gerçekten yaşlanacak o zaman gör sen bombayı
Boşanmayı düşünmeden önce Anlamaya çalışsan mesela?
İyi günde kötü günde boşanmak adına mı yemin ettin?
çözmek istiyormusun istemiyormusun ona göre yönlenmen gerekli ;)
İstemiyorum galiba ya kendime iyi gelen bi hayatı seçmek istiyorum
sorunun şeklinden anlamıştım ;) o zaman o yolu seçip bir an önce aksiyon almalısın
O yolda zorlanırsam pişmanlık yaşarsam peki?
uzun konular bunlar onlarında çözümü var
İnadına biraz cilve yap iyi davran önce sevdiği yemekleri pişir mutlu et öyle dene o zaman istediğin yere gitme ihtimali artar
Ama sende aksine odunluk yapar geri çekilirsen oda inatlasir
Kimilerinin gezmek tozmak biseyler yapmak içinden Gelmez, ona dokunmayın ne yaparsanız yapın modunda olurlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?