Detaylı ve örnekleme li olarak anlatım isteyen bir önemli konu, ama kısa ve öz yazayım. Yaş olarak aynı yaşta olup görsel olarak yaşın dan 5-10 yaş büyük gösteren bay ve bayanlar var, tabi bunun sebebi sitresli yaşam, sağlıksız beslenme, uyku azlığı, ince düşünceli olma vb. sebeplere dayanmakta... Birde yaşça 10-15 yaş büyük olup görsel olarak denk yaşda gösteren insanlarda var'ki bu insanlar genellemesiz ama çoğunluk oranda yaş farkına rağmen görselliği genç durduğu için evlilik üzeri tercih edilmekte bay ve bayan olarak..!, amcak denk yaşta olduğunu bilsende görseli 5-10 yaş büyük gösterdiği için genellemesiz ama çoğunlukla tercih edilmeyen bay ve bayanlarda var.. İçinden ısınma ve sevgi gelmesi önemli. Çevremde çoğunlukla eşi ile arasında olan yaş farkları 3-5-10-15 arası. Ancak genellemesiz erkek veya bayan da olunsa şuna dikkat etmek gerek ; Bay veya bayan biri 20 yaşında diğeri 30-35 ise ve olgunluk, bilinç, ileriye dönük ilişki süreçleri ve biyolojik olarak bedensel düşüncesel farklılıklar göz önünde tutulabiliyorsa? evlilik neden olmasın? Ben deniz 43 yaşındayım beni 19 yaşında bayan ile evlilik üzeri karşılıklı niyet ile tanıştırmak istediler bayan kabul etmiş, ben kabul etmedim. Bencil değilim empatiliyim yaş farkı üzeri ve jenerasyon farkı hayata bakış üzeri ve de olgunluk farklılıklarını düşündüm, kızın yaşıtları veya kendin den 10-15 yaş büyükleri ile rızası varsa evlensin diye düşündüm.. Ama kız 28 yaşında olur 43 yaşımda olduğumu bilir ve beni gördüyse bir vesile ile ve içine sindiysem? vede olgunsa bilinçliyse vb. benimde içime sinerse vb. yuva kurma niyeti ile muhattap olurum. Ama baktım cahilliği çok ileride fikri değişebilir başına buyruk heyecan içinde yükselen duyguları üzeri anlık kararlar alabilecek potansiyelde vb. o zaman kalbini kırmadan kısa muhattaplık kurup ideal bir eş seçmesi adına üstü kapalı öneriler sunup muhabbet ediyormuşcası na sonra ondan ayrılırım.
Genel olarak en sık yöneltilen sorulardan biri olan "ters köşe" bir soru, benden yaşça büyük olsa dahi benim için herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Önemli olan, uyumun (karakter ve enerji) sağlanmasıdır.
Haklısın canım, o görseldeki yaş farkı beni de biraz düşündürdü doğrusu! 🤔 Benim için önemli olan ruhların uyumu ve aynı frekansta olmak. Aynı çizgi filmleri izlemek, ortak anılar biriktirmek bence süper bir bağ kuruyor! 😍 Sevgilimle bu konuda çok şanslıyım. Sence yaş farkı ne zaman problem yaratır ki? Bence yaş farkı yerine, olgunluk farkı daha belirleyici olabiliyor bazen. 🙈