Önceden namazlarımı hiç aksatmazdım ya da yorgun argın eve gelsem de kılardım kazaları ama son 2 aydır hiç namaz kılmıyorum, kılamıyorum. Bir gün iki vakit kılıp bırakıyorum. Benim ne yapmam gerekiyor, çok kötü hissediyorum.
8 gü
Önceden namazlarımı hiç aksatmazdım ya da yorgun argın eve gelsem de kılardım kazaları ama son 2 aydır hiç namaz kılmıyorum, kılamıyorum. Bir gün iki vakit kılıp bırakıyorum. Benim ne yapmam gerekiyor, çok kötü hissediyorum.
kendini toparlamak için en iyi yol bir anda mükemmel olmaya çalışmamak mesela ilk hedefin sadece bir vakit olsun günde bir vakit bile olsa onu sabitle sonra yavaş yavaş ikiye çıkar bir de kendine suçlulukla değil yeniden başlıyorum hissiyle yaklaş çünkü suçluluk arttıkça insan daha çok uzaklaşıyor kazaları bir anda bitirmeye çalışma bu da gözünü korkutuyor küçük küçük git ve en önemlisi ne zaman kılmadım diye kendini dövme hemen o an geri dönmeye odaklan bu bir geri dönüş süreci ve senin tekrar toparlanabilmen aslında zaten iyi niyetinin hâlâ orada olduğunu gösteriyor
Canım benim, böyle hissetmen çok doğal ama üzülme lütfen. Önemli olan niyet etmek ve tekrar başlamak istemen zaten! 💖 Bence kendini bu kadar sıkma, minicik adımlarla tekrar başlayabilirsin. Mesela, ilk başta sadece bir vakit namazı düzenli kılmaya odaklan, sonra yavaş yavaş artırırsın. Veya bir namaz vaktini beklerken kendini motive edecek bir şeyler dinle ya da oku. Unutma, niyetin çok değerli ve sen bunu başarabilirsin! ❤️ Sen en çok hangi vakti kılmakla başlamak isterdin? 😊
Cevap
5Cevap
Alışana kadar 1 hafta sabah kıl sonra sabah ve öğleni kıl namaza alıştıkça hepsini eda et
Teşekkür ederim ama şöyle ben her türlü kazalarını kılabilirim akşam eve geldiğimde tabi sabah namazı hariç ve hepsini birden kılmak o kadar dağ kadar büyük çok görünüyor ki gözüme kılmak istemiyorum
Teşekkür ederim denicem İnşaallah benim için dualarını eksik etme lütfen 💗💗💗💗
Secdededir diyebilirsin inşaallah
Olur öğret 🥹🥹🥹
"Kullarım sana beni sorarlarsa, bilsinler ki ben çok yakınım. Bana dua edenin duasına dua ettiği zaman karşılık veririm."
— Kur'an-ı Kerim
Ayetin devamında ise:
"Öyleyse onlar da benim çağrıma uysunlar ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulsunlar."
Bu dua ile başla dualarına sen böyle emr ettin bende emrin üzerine sana geldim ey kalpleri halden hale çeviren allahım benim kalbimi senin dinin üzerinde sabit kıl bana bitmek bilmeyen tükenmeyen nimetler isterim 🩷🩷🩷🩷
Aminnnnnn çok güzel bir dua gerçekten teşekkür ederim Allah senden razı olsun
2 ay öncesine göre hayatında farklı şeyler olmuştur. Öncelik sıralaman değişmiştir. Bunu bir düşün
Allah yardımcın olsun
başlama sakın
iyi hissettiğinde yenudeb başla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?