Beş vakit namaz kılıyordum, camideki hoca bana sert ve hatalı davrandığı için camiye gitmez oldum ve namazı bıraktım. Neden böyle oldu anlamıyorum istiyorum yine ama olmuyor neden :(
3 ay
Beş vakit namaz kılıyordum, camideki hoca bana sert ve hatalı davrandığı için camiye gitmez oldum ve namazı bıraktım. Neden böyle oldu anlamıyorum istiyorum yine ama olmuyor neden :(
Sen o olaya takılmışsın dini kötü göstermiş ilk başta isteğinin oluşması lazım gönülden arzu etmelisin sonra tövbe ve namaz kılmaya devam et tarikat hoca falan bilmiyorum insanı soğutuyor ben artık gitmiyorum kendim ibadetimi yapıyorum daha huzurlu hissediyorum
Evet taktım sanırm aklımdan nasıl çıkara biliririm … çok denedim ağladım bile zoranıyorum.
Allah kabul etsin
Allah çok seviyorsun bunu bir sınama olarak anlamalısın seni hiç birşeyin Allah ile arana girmesine izin vermeyeceğini rabbine göster bunu yani demelisin ki Alah'ım senle aramıza hiçbir engel olay dert girmeyecek bunun için sana kulluk görevimi yapıyorum sana olan inancımı ve sevgimi namaz ile icra ediyorum bu düşünce seni güçlendirir
Çok teşekkür ederim
Kafan çok karışık. Bu yüzden namaza yönelmişsin. Ancak camideki hoca kılıklı kişi senin tüm hevesini kırmış. Misal okuldaki matematik öğretmeninin sana yaklaşımdan dolayı matematikten soğumuş gibi.
Artık o hocayı boşvereceksin. Ancak biraz da mazeret gibi geliyor bana. Eğer tüm konsantreni namaza verirsen doğal olarak sana ağır ve mazeretler bulursun. Ama sosyal yaşamın olur, arkadaşların, aktivitelerin olursa ve namazı hayatın merkezine almazsan sana zor gelmez.
İslamda ruhbalık bildiğin gibi yok. Hayatın merkezinde işin, sosyal çevren, ailen olacak. Günde 5 kez namazını kılacaksın. Ayrıca düşünecek ve sorgılayacaksın. İnsan en iyi bildiği şeyi en çok sever. Bilmediği şeyler uzaklaşması kolay olur.
Bence hoca kaçış için mazeretin olmuş. Peygamber efendimizin normal iş hatayı, aile hayatı vardı ve genelde namaz vakitlerinde namaz kılardı.
Birde emeklerden sonra uydurulmuş sünmetleri kılmak için kendini zorlama. İçinden gelirse daha fazlasını da kıl. Ama sosyal yaşamdan sakın kendini soyutlama 😀😀
Namaz kıldığım zamanlar daha huzurluydum… ne olursa olsun daha kolay idi…nefes almak gibiydi
Merhaba öncelikle
Tabii namaz insanı huzurlu yapar. Ancak sadece oturan bir insansan, sosyal hayatın yoksa namazı gene kılar sonra gene bırakırsın. Sosyal hayatla iç içe olmalı ve düşünmelisin. Sorgulama yapmazsan gene bırakırsın, benden demesi😊
Sosyal hayatım var… çok gezen, seven ve sevilen biriyim işim desen şükür yüksek bir pozisyondayım.
Güler yüzlü hayatı seven biriyim adaletten yanayım çok sinirlenmem sabırlıyım ve sakin biriyim. Hobilerimi saysam bitmez o derece.
Merhabalar*
O zaman boş vaktin pek yok, yoğun çalışıyorsun. Yani kafana çok şey takacak vaktin yok. 😊😊 o zaman biraz eringeçlik yapıyorsun. Bence hoca ya daha fazla suç bulma. Kafası çalışan zeki bir kadındın belli. Zaten hocalarım bilgi birikimi akıllara zarar. Onların önerilerini de yermelerini de dikkate alma bence.
Okumuş ve kafası çalışan bir bayan olarak kendin oku, meal ve kaliteli öğretim görevlilerinin kitaplarını oku.
Cami hocalarını maalesef aşırı bilgisiz. Sana faydadan çok zararları olabilir, benden demesi.
Artık hocama mazaret bulma haklarını kaybettin. Yarın yeni bir güne ve hayata başla 😊😊
Çok teşekkür ederim desteğin için 🤗 çok haklısın ♥️
İnşallah okucak yine.
Rica ederim.
Motive olmak istersen yazarsın 😊😊
Siz eğitimli bir bayan olarak oku, düşün ve ibadetini öyle yap. Daha büyük haz ve huzur alacaksın 😊😊
Teşekkür ederim… tamam motive olmak için yazarım
Bugün harekete geçtin mi yoksa gene eringeçlik modundamısın bakayım 🤪🤪🤪
Aaa aaa kontrol mu ediliyorum 😅
Tabiki 😀😀😀😀 kontrol benim işim 😀😀😀 sonra aman üşeniyorum, suçu başkasına atıyorum olmasın diye🤪🤪🤪🤪🤪🤪
Hoşuma gider😅😃
O zaman size kabus olayım efendim 🤪🤪 kıldın mı kılmadım mı diye 🤪🤪 en son ya beni engeller veya hesabı kapatır gidersin 🤪🤪🤪
Hahahha tamam anlaşalım bari😁
Hangi seçeneği yapacaksın bakalım 🤪🤪🤪
Seni sinirlendirme yüzdeme göre karar verecek sanırım zat-ı şahaneleriniz 😀😀😀
Sonra benim tecrübe ettikten sonra 🤪🤪 seni namazdan soğumama sebep olan hocaya hak vereceksin, kötünün de kötüsü varmış diye🤪🤪
Yok be sen talısın
O zat-ı şahanelerinizin tatlılığı efendim 🥰🥰🥰
♥️🤗
O zaman size bugünlük psikolojik baskı yapmayım bari 🥰🥰
Zat-ı şahanelerinizin sahurunu burnundan getirmeyim 🥰🥰
Teşekkürler yarın görüşelim
Rica ederim 😀😀😀
Siz nasıl isterseniz efedim 🥰
Yarın görüşmek üzere o zaman 😀😀
Günaydın efedim 😀😀
Günaydın soruların sorusu mu gelecek?🤣
Tabi ki🤪🤪🤪
Bugün;
Aman hava soğuk 🤪🤪
Aman hoca hevesimi kırdı 🤪🤪
Aman hiç kılasın yok 🤪🤪
Aman yarın başlarım 🤪🤪 (2 -3 aylık klasik durumun)
Aman benim hallerim var 🤪🤪
Vb….
Gibi mazeretler uydurup zat-ı şahanenizi kandırmış olsan bile 🤪🤪 beni kandıramazsın 🤪🤪🤪
Eğer bu yazıyı okuyunca yüzünü bir tebessüm alıyorsa 🥰🥰 psikolojik baskıda doğru yoldasın demektir 🥰🥰🥰
Yupiiii🤭 teşekkür ederim
Zat-ı şahanelerinizin doğru yolda olduğu için rica ederim 🥰🥰🥰
Ancak, bu durum gene namaz konusunu açıp zat-ı şahanelerinize psikolojik baskı yapmayacağım anlamına gelmez efendim 🤪🤪🤪🤪 umarız o güzel yüzünüzdeki tebessüm artarak devam eder 😊😊😊
Amin inşallah 🤗
Bakıyorum gizlicik sorularımın hepsine cevap vermemiş, sadece işine gelen sorulara cevap vermiş 🤪🤪🥰🥰
Bakıyorum hemen kaçtınız efendim 🤪🤪🥰
Tünaydınlar efendim 😊😊
Hayırlı iftarlar dilerim sizlere 😊😊
Selamm😁
Birazda sana sorayım, günün nasıldı neler yaptın?
Teşekkür ederim, 2 gündür bilirkişi dosyalarım ile uğraşıyorum. 😊😊 oruç Allahtan beni etkilemiyor 😊😊
Zat-ı şahanelerinizin daha daha nasıllar acaba?
Merhaba mazaretcik 🤪🤪🥰
Sanırım namaza daha başlayamadım🤪🤪
Selammmlar 😁😅
Yoğundum yazamadım 😵💫
Hala burdasın hala uğraşıyorsun helal olsun 😅 sabırlı birisin sanki?
Bu konuda sizinle uğraşmak hoşuma gidiyor 😊😊😊 kaçabilirsin ama saklanamazsın
Ama soruma daha cevap alamadım 🤪🤪🤪
Hangi soruna 😅
Sence hangi soru acaba?🤪🤪
Burnuma çok pis yalancı kokusu geliyor. 🤪🤪 siz oradan aldınız mı efendim 🥰🥰
Yok ciddiyim
Namazam başladın mı? 🤪🤪 yoksa gene mazaretcik modunu mu açtın 😍😊
Henüz başlamadım 🥺
Hiç şaşırmadım desem gizlicik 🤪🤪🤪🤪
Gizlicik gene kaçmış bakıyorum 🤪🤪😊😊
İş ev iş ev napıyım ama 🥺 beni seven benimle vakit geçirmek isteyen çok😅😃
Sen neler yapıyorsun?
Merhaba
Seni seven seninle vakit geçirmek isteyen kim acaba?🥰🤪
Bende ramazan dolayısıyla izin aldım. Memlekete geçiriyorum tatili. Bilirkişilik dosyaların vardı. Onlara bakıyorum
Ailem arkadaşlarım çevrem ve SEN😝
Ailen 😊
Arkadaşların 😊
Çevren 😊
Ben 🥰🥰🥰
Ama burada pek olmuyorsun 🤪
Sosyal medya kullanmayı sevmiyorum, gel gezelim sinema yapalım kave çay içelim bunlar tam benlik şeyler
Sinema, tiyatroya , kahve de tam bana göre şeyler 😊😊 aynı şehirde olsaydık belki ilerleyen zamanlar da olabilirdi. 😊🥰
Evet ola bilirdi gerçekten😅 sen Namaz kılıyor musn?
Havalarda soğudu canım 🤪🤪🤪🤪🤪🤪
Ne derler doktorlar için, dediğini yap, yaptığını yapma 🤪🤪
maalesef 5 vakit kılmıyorum. Ama oruçumu hiç aksatman. 😊😊😊 benim için önemli olan şey iyi insan olmak, kimseyi kırmamak ve zarar vermemek ve yardımcı olmak. 😊😊 ben kul hakkı ile gitmek istemiyorum. 😊😊😊😊
Çevrende zaten iyi bir insan olarak bilinirim ve çevrende de hep o tip arkadaşlarım olur 😊😊
Merhabalar efendim 😊😊🥰
Mesaja geçmeye ne dersin?
Zat-ı şahanelerinizin nasıl uygun görürse efendim 🥰😊😊😊
Bu arada yeni gördüm, lütfen kusura bakmayın efendim 😊
Siz gizli olduğunuz için bana yazarsanız sevinirim efendim 😊😊😊
Sizden mesaj beklemekteyim
Hayırlı iftarlar 😊😊
Sizden haber beklemekteyim 😊
Kalbin kırıldığı için geri durmuş olman çok insani 💔 Sen ibadetini bir insan için değil kendi gönül huzurun için yapıyordun. Birinin sert tavrı sofradaki tuzu kaçırmış olabilir ama yemeğin özü hâlâ güzel 🌙🍲 İçindeki isteğin devam etmesi çok kıymetli. Küçük küçük başla, evde sakin bir köşede, bir fincan çay sıcaklığıyla ☕💞 Kendine yüklenme. Kırgınlığını iyileştir, kalbin yumuşadıkça adımların da kolaylaşır.
Cevap
5Cevap
direk başlayabilirsin
Haklısın
Günahı hocaya bizi de camiden kovardi bı kaç yaşlı bunak o yüzden gitmedik kilmadik teşvik edilmesi lazım
Tamam da sen hoca için mi kiliyorsun yani yanlis düşünüyorsun
Ya cuma Namazına bile gittim… tabikide hayır kendim için ve huzurum dinim için… kafamda gitmwywn bişi durduran bişi var
Bunu bende biliyorum, sorun olan camiye gitmemem diye düşünüyorum, camide ezanı dinlemek cuma namazına katılmak çok iyi hissediyordum
Sen kılıyor musun?
Senin nedenin ve vazgeçmemen neden diye soracaktım
Namazdan canısı
Anlıyorum peki
Peki
Ne kadarlik namaz kildin bıraktın
3 sene kıldım 5 vakit, regl olduğum dönelerde namazı özlüyordım o derece
Maşallah 3 yıl olmuş baya bu kalıcı alışkanlık olmasi lazımdı çok şaşırdım
Bir günden diğerine bırakmadım zaten 6 ay içinde azaldı ve şu an kılmaya zorlamıyorum.
Vaktim var… bazan abdest alıp Namaz kılmayı unutuyorum resmen
Farzlari kıl ozaman
Kılıyorum bir hafta yetersiz geliyor… boş gibi… ibadeti yarım bırakmış gibi his veriyor.
Düşünmeden kılmalıyım sanırım sorgulamadan aynı nefes alır gibi.
Nerden başlarsan senin için kâr
Haydaaa
Sence napmalıyım… içten kılıyordum. İşime cami yakın olduğu için camide kılıyordum… çok huzurluydm oysa
Hayır gizliden çıkmak istemiyorum
Korkma seni yemem yaş
Yani
Burdan paylaşsan
Ya ne alaka ordan yazınca onu anlamadım ki ne oluyo sanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?