Çalıştığı işten ortalama bir rakam çıkarabiliriz, ama net bir rakam öğrenemeyiz. Özellikle yabancı ise. Sormak ayıp mıdır? Ama ya çok düşük alıyorsa ve bunu çok aşık olduktan sonra öğrenirsek?
8 gü
Çalıştığı işten ortalama bir rakam çıkarabiliriz, ama net bir rakam öğrenemeyiz. Özellikle yabancı ise. Sormak ayıp mıdır? Ama ya çok düşük alıyorsa ve bunu çok aşık olduktan sonra öğrenirsek?
klasik türk kızı sorsan para önemli değil der :D hemen sorduğu şey maaşı yüksek alıyorsa adamın ne halt oldugu önemli bile değil size :D e tabi yabancılar türk kızlarını bilmez o yüzden sorunca ayıp olmaz :D
Klasik Türk erkeği. Yardırmış yine 😂 o yüzden sizi seçmiyoruz artık 🤭 yoo, her zaman paranın önemli olduğunu söyledim. Çevremdeki herkes bilir. Niye önemli olmasın? Gayet önemli.
İlişkilerde maaşını somak ayıptır. Türkiye de bile. Lakin yabancılar için affedilmeyecek bir hata olabiliyor. Yabancı derken nereli bu da değişiyor. Musliman ülkesi ise Türkiye de ki gibi,3.5. dünya ülkesi ise Türkiye de ki gibi lakin rusya da gürcistan da yaşadım yaptığın mesleği bile sormak ayıptır... İnsanlar ''ben senle ilgileniyorum yaptığın işle değil'' derler.
Yok işini sormanın ayıp olmadığı bi ülkeden
Maaşı sormak ayıptır. Öyle olmasan da para avcısı diye bakabilir. Ülkeyi direkt soyleyebilirsin pek çok ülkeden arkadaşlarım vaar ve sosyal yaşantıları hakkında mutlaka araştırma yapmısımdır. Abuk subuk yerler değilse :D
Katar
Şimdi soyle, katarlı birisi katarlı olmayna birisiyle evlenemez. Yani evlenir ama zordur. Vatandaşlık vermeyebiliyorlar çoğunlukla orada yaşamak içni de gir çık yapmak zorundasın. Lakin katarda yaşayan birisi eğer katar vatandaşı ise zaten zengindir. Orada fakir olmak yasak. Herkesin evi yazlığı lüks arabası neyin var. Katar da yerel halkın nufusu az, çünkü kendi vatandaşlarının geliri iyi ve devlet tarafından pek çok sosyal güvenceleri var. Devlet ev, aylık petrol kazancından pay falan veriyor çocuk parası okuyan cocuklara aylı kodemeler işsizlikte asgari ücretin 3-4 katı odemeler (1500-200 usd) yapar. Satın alım gücü TÜrkiyeden daha iyi. Ve kendi yerel halkını üst düzey işlere sokar genelde onun da aylık kazancı 5000 usd den az olmaz. Diğer basit işler için çevreden genelde bangladeş hindistan pakistan dan işçiler getirtip çalıstırırlar. Dolayısıyla katar yerlisi ise ultra zengin olmasa da Türkiye de yaşayıp 250-300 bin tl maaş aldığını düşünebilirsin minimum.
Katar vatandaşı değil. Kuveytli kendisi. Katarda öğretmenlik yapıyor. Kira yardımı vs alıyor. Zaten ev Katarda her şey demek. Çünkü kiralar gerçekten pahalı. Katarlı olsa evlenmeyi düşünmezdim. Katarlılar çok geri düşünüyor bizlere göre. Kafası uyan illa ki vandır. Hiçbi insanı küçümsemem ama çok zengin diye de, anlaşamadığım bi insanla da evlenmeyi düşünmezdim. Ama gerçekten çoook iyi para alıyomuş Katarlılar. Zengin olduklarını biliyodum ama net rakamı bilmiyodum 🤭😂
Ehehe valla çok sosyal devletler sayflarca yazsam bitmez. O yüzden rahattalar. Öğretmenlikte ortalama 4-5 bin dolar maaşlar. Lakin bu rakm da vatandaşları için. Sadece amntık kurmaya çalısıyorum, onlar dışarıdan getirdikleri işçilere (onlara gore angarya) işler yaptırdıkları için daha az maaş veriyor vatandaşlarından. Her neyse bağlamından koparmayacaksak eğer :D Bir katarlı ogretmen kadar maaş veriyorlar mı bare, orada dışarıdan getirdikleri çalısanlara daha kötü davrandıklarını duymustum hak çzgürlük ve ücret olarak falan de. Benlki dökülür. Dökülmese de aynı diyorsa 4 ten aşağı almıyordur.
3500 den aşağı olmayacağını düşünüyorum ya. Yazık niye öyle yapıyolar ki 🥲 bende otelde çalışıyorum. İlk başta orada da otelde çalışırım, sonra acente açmayı denerim diye düşünüyodum. Ama şimdi 2. sınıf insan muamelesini kaldırabilir miyim düşünmüyo değilim. Belki de çalışmam, zaten çalışma durumunu bana bıraktı. İster çalış, ister çalışma dedi. O yüzden mutsuz olursam ayrılırım işten, ev hanımı olup, arkadaşlarımla gezerim 😂 dediğin çok mantıklı. Oradan girerim, o da dökülür 🫢 teşekkür ederim 🌸😇
Ay bu arada alanınız ekonomi, paraymış 🤭 biraz param var. Altın düşmüşken altın almak mantıklı? Kışa doğru yükselişe geçer mi? Yoksa dolar almak mı daha mantıklı? En azından yavaş da olsa yükseliyo
Bu donem o kadar belirsiz ki. Biraz risk almak istiyorsan altın istemiyorsan dolar daha mantıklı ben 2 aydır dolara yatırım yapıyorum. Altın piyasası kendi bildim bileli hatta son 50 seneye baktığın zaman ilk defa göstergeler yükseliş gösterirken değerde düşü gösteriyor :) Normalde bu tarz kıymetli madenler bir rakamı bulduysa (ki bu rakam gram da 7900 gibi bir rakamdı) O rakamı yine bulur lakin kısa sürede mi uzun vadede mi bu bilinmiyor.
Ah çok teşekkür ederim. O zaman dolar alıyım. En azından sakin de olsa bi yükselişi var. 5 aydır takip ediyorum. Çünkü kısa sürede evlenmeyi planlıyoruz. Yanımda kendimi güvende hissedebileceğim bir para götürmek istiyorum. Allah korusun işler istediğim gibi gitmezse, ev tutup, kendimi güvene alabilmeliyim
Heee zaten altın oralarda daha ucuz. Dolar çok daha iyi olabilir. Hatta atıyorum eğer katar da yaşayacaksan sunu da araştırmanı öneririm. Doları orada katar para birimine çevirirsen mi daha karlısın, yoksa burada tl yi katar parasına çevirirsen mi daha kardasın. Genelde Türkiye de tl yi gideceğin ülkenin para birimine çevirmek, orada dovizi o ülkenin para birimine çevirmekten çok daha karlı oluyor.%20 ye kadar fark edebiliyor donem donem. Ricalar ederim efenim.
Aaa gerçekten mi? Onu bi sorayım o bilir. Buraya gelecek çünkü. O zaman anlarız hangisinin daha karlı olduğuna. Zaten şimdiden ne olur olmaz diye banka hesabıma katar riyali, suudi riyali, BAE dirhemi attım 😂
Eheheheh hocam neden araplara karşı bir eğilimin var :D Kürt ya da arap mısın? Ben bu durumu çok yaşadım maalesef. RUsya ya da gürcistan da durum boyleydi. Onceden dolar altın falan biriktirir gider orada bozdururdum. Bazen %20 bazen %35 falan daha zararlı çıkardım. İstanbul da olduğum için aksarayda neyin her türlü para birimi bulunuyor. Ve onlar da bunları elden çıkarmak için çok azcık kar ile tl ile change ediyorlar o yüzden daha karşı olduğunu keşif ettim. Oraya gittin mi özellikle tursitik mekan ya da havalimanlarında %50 ye varan zararla change ediyorlar. Bunlar ön bilgi olarak kalsın sende unutmamanı tavsiye ederim hehehe
Yok Türküm 😅 özellikle bi eğilimim yok. Çalışırken tanıştık 😬 evet evet kesinlikle not ediyorum bunları. İşime yarayacak
E. i. c için teşekkürlerr
Aşkooom, bu çok haklı bir endişe bence! 💖 Ama ilişkinin en başında direkt maaş sormak, karşındaki kişiye kendini biraz sorgulanmış hissettirebilir, bu da flörtün enerjisini düşürebilir. 🙈 Onun yerine, hayat görüşünü, hedeflerini ve genel yaşam tarzını anlamaya çalışmak daha mantıklı. Zaten zamanla az çok fikir edinebilirsin bu konularda. Sence maddi durum, bir ilişkinin ne kadar önemli bir parçası olmalı? 🤔
Cevap
5Cevap
Ayıptır. Tanımak derken karakteri konu olmalı. Geliri değil.
Hayır. İkiside doğru orantılı. Para artık önemli. Hastalanmak bile para. Doğurduğun çocuğun geleceğinden sorumlu olacaksın. İyi bi hayatı tabi ki hak ediyor
O halde kendi gelirini de belirt karşı tarafa.
Benim işimi kurmam 3 yılımı falan alacak. Çünkü o buraya gelmeyecek. Yardım edeceğini söyledi. Korkum aslında bu yüzden. Kendi işimi bırakıp gideceğim
Yani ilk başta sorulması ayıp
Tabi tabi zart diye değil de. Zamanla da nasıl sorulacak onu da bilmiyorum. İnşallah kendisi söyler 😅😅
Öğrenirsin zamanla zaten mesleğinden aşağı yukarı bilirsin
Doğru, ay teşekkür ederim bu arada 🌸
Rica ederim
Çok ayıp
İlla ki öğrenmemiz gerekiyor ama. Sonuçta hayatımızı birleştirmeyi düşünerek bi yola çıkıyoruz. Maaş söylenmeli. Kimseye geleceği sürpriz olmamalı
Her şey para mı
Bu devirde para önemsiz mi?
Önemsiz demedim paradan değerli şeyler de var ama bu senin için geçerli değil galiba
Sadece para önemli olmuş olsaydı İtalya'da yaşayan yazılım mühendisi sevgilimi terk etmezdim:) tek kıstasım para değil ama para da önemli
Onun maaşı kaçtı
Ayıp
Ama nasıl öğrencez ya
Arabasından giyiminden Felan
ayıptır
Çok sürpriz olacak uff 🥹
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?