Komşum birkaç seferdir laf arasında eşimin maaşını soruyor. Bu tarz sorularda ard niyet aramalıyım?
Merak edipte kardeşimin maaşını bile sormam
Merak edipte kardeşimin maaşını bile sormam
Kimsenin tek kuruşunu bile merak etmem, hatta bununla ilgili geçenlerde saçma sapan bir durum yaşadım ve sinirden günlerce kendi kendimi yedim 😕😕
Arkadaş komşu olsa gam yemem de en içindeki kişiler saçma sapan konuşup asabını bozuyor ya o en kötüsü
Gerçekten sinir bozucu bir durum kimseyi de ilgilendirmez ne kadar maaş aldığı eşinin söylemek zorunda değil söylemesin de. Zaten maalesef insanlarımız gelişigüzel laf olsun diye konuşmayı seviyor özellikle de merak bizim insanlarımıza çok fazla var. İnsanların özel hayatını merak ederler, giyimini kuşamını merak eder , eve kim giriyor kim çıkıyor merak eder , eve ne kadar maaş geliyor gidiyor onu merak eder Yani merakları bitmez merak eden insanın zaten işi de yoktur işsiz insan merak eder laf olsun torba dolsun bir kere bozarsanız bir daha aynı soruyu sormaz. Siz mesafe koyun ne kadar çok yakınlık o kadar çok enseye tokat gibi oluyor maalesef insanlar haddini bilmiyor gereksiz sorular sorarak asabını bozuyor kimseye merak etmem hiçbir yakınımın ne kadar maaş aldığını dahi merak etmem ;herkesin maaşı kendine rızık kendisinindir ilgilendirmez niye merak edeyim ama böyle meraklı komşulara da bir cevap vermek lazım herkes çizgisine ve sınırlarını bilecek o kadar.
Sadece meraksa bundan rahatsız olmam ama insanlar çok paragöz olmuş üç beş kuruş için adam öldürürler ondan korkarım. Aynı kişi ne kadar altının var ne kadar maaş alıyorsun vs sorunca içim ürperdi sanki. Yakınımın düğün fotoğraflarına bakıyorduk altınlarını takmamış sın diye sordu ( sen benim altınım olduğunu nerden biliyorsun😱) dedim hiçbir altın para bırakmadım hepsini yatırdım
Hiçbir kimseye yakınınız komşunuz dahil asla ne kadar mevduatınız olduğunu lütfen söylemeyin anlatmayın belirtmeyin saygıdeğer hanımefendi evet haklısınız korkuyorsunuz çekiniyorsunuz bu tip sorulardan insanların bunlara maruz kalmamak için bu konuda hiç açmamaya çalışın ve lütfen hiçbir şekilde kimseye bilgi vermeyiniz saygılarımla efendim
Cevap
13Cevap
ben merak etmiyorum
Benimle ayni seviye de is sahibi ise merak ederim.
Senin komsun da ya hasetlik var ya merakli ya da .
Hırsız yazacaktim. Ama gunahini alirim diye sildim.
Evet. Ama kadinlar merakli olur zaten. Senin komsunda fazla merakli belliki
Cevap verme
Konuyu değiştir
Gereksiz insanlar
O değil de apla
Maaşı nedir eniştenin 😝
Var öyle meraklı kadınlar. Art niyet aramaya gerek yok. Söyleme zaten. Onun eşinden yüksekse adamın başinin etini yiyecek bir tipe bensiyor
Maaş, ev eşya vs merak edenler hasettir. Onlardan uzak durun.
Başkasının malının hesabını yapmayı sevenler, sorarlar.
Bende kimsenin maaşını merak etmiyorum herkesin kazancı kendine👍
Muhtemel kıyaslama yapacak. Birinin maasini sormak ayıptır bir kere. Ha bana art niyetle soran birine denk gelirsem söylüyorum sonra agzı açik avel avel bakıyor hakediyor cunku
Haddinden fazla meraklı ve kıyas etmeyi seven kadınlar mevcut bacım.
Benimde öyle bir komşum vardı. Bilmiyorum sormadım. Gerek görmüyorum deyip susturdum. Bidaha sormadı
Napacakmış senin eşinin maaşını
benim ilgimi çekmiyor
Kıyaslama yapacak heralde 🤷♂️
Ben etmem ama hanım ablalar çok ediyor
Napacak sgk primini mi hesaplayacakmış, töbe töbe
Hiç merak etmem meraklı çok banada sorarlar 🤗
Ne kadar?
30 50 arası
O nası ara awq
Ben esnafım
Hayırlı işler
Teşekkür ederim 🤗
Esnafım deyince aklıma ecevit e yazar kasa fırlatan adam geldi. Sayın başbakanım ben bir esnafım 😂
Bizi bitirdiler
Onlar da bitecek inşallah.
Merakkkk
Rica ederim çok naziksin 🫶 gelinlik seçmeye başlayabilirsin
Dur pardon sen evliydin çok soryyy
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?