Erkek arkadaşımla nişanlanmak üzereyim ama durumlar kritik ayrılmak ve ayrılmamak arasında kaldım?

Bakın şimdi hepinizin beni yanlış anlayacağından çok eminim, benim uzun bir ilişkim vardı bu arada 23 yaşındayım, uzun ilişki dediğim de 1.30 sene falan beraberdik ve ben onu çok seviyordum, hiç evlilik konusu geçmiyordu ama çok seviyordum işte ayrıldık, ayrıldıktan sonrasında ben yeni biriyle tanıştım, tanıştıktan sonra sürekli evlenmekten bahsediyordu, evlenelim falan diyordu ama çocuk tanıdıktı, birazcık yorucu usulü gibi bir şey oldu, ailesini tanıyordu ve ben de tanıyordum, gerçekten de çok iyi bir insan Allah ondan razı olsun. Şimdi bir hafta sonra bizim nişanımız var ve biz sadece altı aydır onunla tanışıyoruz, onu seviyorum, ona çok değer veriyorum, alıştım da ama benden uzakta çünkü asker, hep uzak olmak zorunda, hatta doğu görevleri falan da varmış, bazen aramızda geçimsizlikler oluyor, ailesine çok fazla düşkün ve para konusunda da çok cimri ama onun haricinde çok iyi bir insan, içimde kalmasın diye elinden geleni yapıyor, yalan söylemez, aldatmaz, ihanet etmez, çok masum birisi gerçekten, her kızın istediği bir erkek hatta, çok yoğun derecede onu sevmiyorum. Neden nişanlanıyorsunuz diye sorarsanız da zaten bir gün biriyle illa evlenecektim ve ben zaten sevemeyecektim çünkü kendimi biliyorum, eski sevgilimi çok seviyordum ve mantıken de karşıma biri çıkınca hem onu unutmak istedim hem de önüme bakmak istedim bu yüzden bana kızmayın. Son zamanlar yaklaştı, ayrılmak ve ayrılmamak arasında gidip geliyorum, nişandan önce acaba ayrılsam mı diyorum ama o kadar emek verdik ve çocuğun benden uzak olması çok büyük sıkıntı, evlendikten sonra doğu görevi çıkacakmış ve altı yıl boyunca ayrı kalacakmışız bu da ayrı bir sıkıntı, sürekli düşünüp duruyorum, Allah için birisi bana akıl versin, ne olur yargılamayın ve kötü de anlamayın, başınıza gelebilir bu yüzden yargılamadan empati yaparak cevap verin, siz olsanız napardınız, asker işi olur muydunuz, ailesinin durumuna katlanır mıydınız, annesi ve babası ayrı olduğu için sürekli annesine para gönderiyor

Erkek arkadaşımla nişanlanmak üzereyim ama durumlar kritik ayrılmak ve ayrılmamak arasında kaldım?