Onu çok seviyorum bugün morali çok bozulmuş konuşunca biraz benimde bozuldu. İstanbul’da oturuyoruz kiralık kötü evler bile 11 bin diyor zaten aldığım maaş 15 bin dedi. Ben çalışan biri degilim. Çalışmakta istemiyorum babamın 8 dairesi varken kira ödemek istemiyorum. Bekarken rahatım evlenince bu sıkıntıya düşmek beni daha kötü eder zaten stresli biriyim hem psikolojim kötü oluyor hemde anormal kanamalarım var. Bunu oda biliyor çalışmama bir şey demiyor ama bugün ona sordum ki içinden geçiyor musun keşke çalışsa diye dediğim de hiç demiyorsun yükünü hafifleteyim vs. diye bende çalışmak istemediğimi biliyorsun dediğim de şaka şaka dedi. Ama sanki çalışmamı istiyor gibi. Biz herşeyi yaşadık şimdi ayrılsam yaşım 29 bunalıma girerim keşke kendi aileme denk birisini bulsaydım çok mutsuzum. Onu sırf bu yüzden bırakmak istemiyorum ama o çok yoruluyor gibi. Ailesi ona destek olmak yerine evlerine herşeyi yaptırmasını istiyor. Bir erkeği durumu yok diye istememek kötü ama böyle tercih edince de zorluk çekiyor kızlar. Onu çok seviyorum bırakmak hiç istemiyorum ama o çok yoruluyor bende çalışmak istemiyorum. Çalışınca psikolojim bozuluyor. Zaten stresten ara kanamalarım arttı ağzımda tümör var kaldıramıyorum stresi ve sosyal fobimde var. Sizce ayrılmalı mıyım seviyorum onu
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Gerçekten üzücü bir durum ama sevgi bir yere kadar. Benzer bir durumun eşiğinden dönmüş biri olaral söylüyorum. Bizde de ben öğretmendim ailemin durumu da çoğu kişiden iyiydi çocuk ortaokul mezunuydu liseyi bile bitirmemişti işi de yoktu düşün artık. Ailem karşı çıkınca çok kızmıştım ama iyi ki de ayırdılar. Şimdi dengimi buldum nişanlıyım çok mutluyum. Sevginin yanında sana denk olması da önemli. Hayat standartlarının aynı kalması da. İki taraf da zorlanır. O hep aşağılık hissedecek sana yetemeyecek sense hep bunalıp daralacaksın istediğini alamayıp darda kaldıkça. En azından baban dairelerinden birini size hediye etse yine rahat yaşarsınız.
Bahsettiğin durumun kötü karakterli versiyonunu eski sevgilimde bende yaşadım. Şıanki nişanlım çok mücadeleci mesleği var serseri değil iyi birisi beni kimse anlamıyor ben kira derdi çekmek istemiyorum gayette hakkım ben evlenmesem her yaz yazlıkta güneşlenir keyfime bakarım ama çok canım açıyor. Ara kanamam var ikinci kontrole gidicem yumurtlama rezervim düşük olabilirmiş beni kimse anlamıyor babam çalışmamı istiyor sanki oda istiyor ama benim babam o kadar yatırım yaptıysa o da yapabilir güçlü olması şart. Çok çaresizim hem onu seviyorum hemde yaşanmışlıklar var ayrılsak hem başkasını bulamam (ki bulmak istemiyorum) hemde kendimi toparlayarak çok zor şeyler yaşıyorum ailem hiç bu yaşıma kadar birini istemedi hayatımda hep evi olan erkekleri kapmışlar moralım çok çok bozuk hayatımdaki insan bir çok insandan çok iyi ama ben evlilik ve çalışma hayatını bir yürüyemem bunu biliyorum.
Babam asla dairelerden birini hediye etmez hem haklı da üst komşumuzun kızı kendine daire aldı maalesef kocası hazıra gelince çalışmadı erkekler hazıra konunca hiç iyi şeyler olmuyor.
Ya gerçekten seni anlıyorum ama şunu unutma bu hayatta senden daha önemli hiçbir şey yok. Sağlık psikolojiden çok etkileniyor. Lütfen kendi kendini yıpratma. Anladığım kadarıyla çocukta sorun yok iyi karakterli helali hoş şekilde ekmeğini kazanıyor. Kira konusunda çok haklısın ben de evlendikten sonra İstanbula taşınacağım ve maaşın yarısı kiraya gidiyor gerçekten çift maaşla bile zor eğer evlenirken aileden destek de gelmeyecekse her şey size kalacaksa. Ama ev almak iyice zorlaştı biliyorsun milyarlar oldu geri ödemesi aylık 30 bin çıkıyor gerçekten çok çok zor parası olana bile. Çalışma hayatı seni korkutmasın bak girsen alışıyorsun zaten çalış demiyorum sana ama ön yargılı olma birlikte bir şeylerin üstesinden gelirdiniz en azından. Asgari ücretle bile geçinen çok insan var siz de geçinirsiniz ama gıdım gıdım ya çok rahat bir hayatınız olmaz. Çocuk iyiyse seviyorsan ayrılma ama bazı fedakarlıkları da yapman lazım
Baban sana verse veya bir dairenin gelirini sana bağlasa mesela yine güzel olurdu
Ya hayır vermez kardeşlerime de vermek zorunda kalır o yüzden geçiremeyiz gem bende istemem haksızlık olur. Zaten çeyizini hazırlayacaklar. ben çalışmak istemiyorum yaşın zaten 29 beni kimse anlamıyor anneliğimi evliliğimi huzurla yaşamak istiyorum bıktım artık ya çalış diyen kafalar yüzünden ölmek istiyorum yeter kimse anlamıyor beni
Kuzum çalışma o zaman zorla olacak iş değil zaten içinden gelmesi lazım çünkü ağır oluyor bazı işler. O zaman hayat standartlarını biraz düşürerek yaşayacaksın anladın mı ya da nişanlın borsa falan öğrensin orada iyi para var
Benim babam bize hayat standartlarının üstünde tek maaşla yaşattı yeni nesil erkekler mi güçsüz niye böyle sözde Müslüman ülkemiz ama tek maaşla yaşamak zor oldu
Babanın zamanıyla şimdiki zaman aynı değil ki maalesef ekonomi ortada alım gücü çok düştü
O zamanda ekonomik krizler vardı 10 sene önce bile küçücük paralar için zor dönem diyorduk mesela
Yani bu durumda evlenmek kadar geçinebilmek de çok zor sevgi aşk karın doyurmuyor tabiki zor bir durumdasın umarım doğru olanı yapabilirsin
Ya dayanamıyorum gerçekten
Çevremde arkadaşlarım kendi hep evi olan erkeklerle ya da ailesi ev vermiş erkeklerle evlendi
Çok moralim bozuk.
Maddiyat önemli tabiki ama bu onun suçu değil insan ailesini seçemiyor ve zamanında bu günler için bir şeyler yapılmadıysa onların hatasıdır. Kendimden örnek verebilirim yani nişanlının yaşadığı durumu birebir yaşadım yaşıyorum. Onun neler yaşayabileceğini sana neler yaşatabileceğini çok iyi biliyorum
Ne yaşatabilir ki bana
Yaz anlatayım olabilecekleri kendimden bildiğim şeyleri hepsini
Ne işte anlat
Burdan yaz
Söz konusu benim yaşadıklarım ve bunları apaçık buradan yazamam kusura bakma lütfen
Yardımcı olmak isterim ancak buraya bunları yazabileceğimi düşünmüyorum
Aşk sevgi önemli biliyorum ama maddi sıkıntılar her şeyin önüne geçiyor öyle bir dönemde yaşıyoruz ki mantık çok daha önemli emin ol