Gecmisi sorunlu, dini degisimi yeni olan biriyle evlilik dusunur muydunuz?

Selam arkadaşlar,

Uzun zamandır kafamı meşgul eden bir konu hakkında objektif görüşlerinizi almak istiyorum. Olayın içinde olduğum için bazen mantıklı mı düşünüyorum yoksa duygularım mı ağır basıyor emin olamıyorum.

Ben 30'lu yaşların başında, düzenli işi olan, dini hassasiyetleri bulunan ve evlilik niyetiyle birini tanımaya çalışan biriyim. Görüştüğüm kişiye "Zeynep" diyelim.

Zeynep ile bir süre önce tanıştık. Tanışmadan önce birkaç yıl süren ciddi bir ilişki yaşamış ve bu ilişki sona erdikten birkaç ay sonra yollarımız kesişmiş.

Bana anlattığı kadarıyla bu ilişki onun için oldukça yıpratıcı geçmiş. Psikolojik olarak zorlandığını, hayal kırıklıkları yaşadığını ve buna rağmen ilişkiyi uzun süre devam ettirdiğini söyledi.

Benim anlamakta zorlandığım nokta şu:

• Bir insan yaşadığı ilişki içerisinde mutsuz olduğunu söylüyorsa neden bu kadar uzun süre devam eder?
  • Bu durum travma, duygusal bağımlılık ve manipülasyonla açıklanabilir mi, yoksa karakterle ilgili bir problem olarak mı değerlendirilmelidir?

Öte yandan Zeynep'in olumlu yönleri de var:

• Geçmişini benden saklamadı.
  • Dürüst davrandığını düşünüyorum.
  • Bana karşı ilgili ve şefkatli.
  • Zor zamanlarda sabırlı davrandı.
  • Beni sevdiğine inanıyorum.

Benim için din önemli bir konu. Namaz kılan, dini hassasiyetleri olan ve evlilikte İslami değerlere önem veren biriyim.

Zeynep de Allah'a inanan biri. Ancak geçmişte dini konulara çok bağlı yaşamadığını kendisi de kabul ediyor. Yaklaşık son 5-6 aydır Allah'a daha fazla yöneldiğini, geçmişindeki bazı şeylerden pişmanlık duyduğunu ve tövbe ettiğini söylüyor.

Hatta anlattığına göre eski ilişkisinin bitmesinde de Allah'a yakınlaşma isteğinin etkisi olmuş. Bu değişimin samimi olduğunu düşünmek istiyorum ancak bu sürecin oldukça yeni olması nedeniyle zamanla davranışlarına ne kadar yansıyacağını da görmek istiyorum.

Ayrıca ailem başlangıçta bu ilişkiye sıcak bakmadı ve geçmişi nedeniyle bazı çekinceler dile getirdi. Bu durum da ilişkide zaman zaman gerginliklere neden oldu.

Şu an yaşadığım ikilem şu:

• Bir taraftan onun dürüst, şefkatli ve iyi niyetli biri olduğunu düşünüyorum.
  • Diğer taraftan ise geçmişini, yaşadığı şeyleri ve bazı kararlarını kabullenmekte zorlanıyorum.

Kendime şu soruları soruyorum:

• Böyle bir geçmişe sahip biriyle evlilik düşünür müydünüz?
  • Uzun yıllar boyunca yıpratıcı bir ilişkide kalmış olması sizce karakterle ilgili bir sorun mudur?
  • Bir insanın samimi tövbe ettiğini nasıl anlayabiliriz?
  • Son birkaç ayda yaşanan dini değişim sizce ne kadar güvenilir şekilde değerlendirilebilir?
  • Evlilik kararında geçmiş mi, yoksa bugünkü karakter mi daha önemlidir?
  • Siz olsanız böyle bir durumda söz veya nişan için acele eder miydiniz?

Özellikle evli olan veya benzer durumlar yaşamış kişilerden samimi ve objektif görüş almak isterim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Gecmisi sorunlu, dini degisimi yeni olan biriyle evlilik dusunur muydunuz?