Tavsiyeyle iki genç tanıştırılır..
Konuşulur.. Ondan sonra gençler karar verir..
Bu esnada ne konuşuluyor onu merak ediyorum..

Benim ablalarımın hepsi görücü usulü ile evlendi. Tabi gezip tozarken 3. kişi hep bendim. 😁 Önce niyet belirtilir. Kız ile oğlan kafede her iki tarafında tanıdığıyla beraber tanışma safhası gerçekleşir genellikle. Akabine telefonlar alınır. Bir gün sonra olumlu veya olumsuz bir karar için erkek bayana sorar. Yahut aracı vasıtası ile öğrenilir. Olumlu ise şayet konuşmaya devam edilir. Akabine ısınma olursa kalplerde iş istemeye gelir. İsteme olur. Akabine söz sonra nişan ya da söz nişan.. Zamanı belirlenir nişan zamanı evlenme çizgisine girer çift bu safhada ya olumlu olur ya da taraflardan biri veya ikisininde birbiri ile anlaşamamsı neticesiyle nokta konulur. Yahut nikahı basarlar. Ömür boyu mutlu yaşarlar ya da yaşamazlar. Kısmet işi. Sonuçta gene kendi iradeleri ile karar verirler. Buarada gezip tozarlarken eniştelerim ve ablalarım çok şantaj yapmışımdır buyüzden her istediğimi yerine getirirlerdi. Çok ballı oluyorsun o zaman 😂😂😂
Sıra sana da gelecek 😅😅
Güzel açıklama teşekkür ederim..
Ama neler konuşulur?
Böyle bir evlilik yapmış insanlar nasıl veya neye olur vermişler?
Merak ettiğim bu..
Hmm..
Eyvallah ✋😌
Yok..
Genel bir soru..
Ablamda gorucu usulu evlendi. soyle. ailelerin uygun gordugu damat adayi eve cagiriliyor once aile buyukleriyle tanisiliyor. yani bizde boyle. baba da kiziniz rizasini almis oluyor gorusme icin. ablamla enistem salonda konusmuslardi kapi acikti ama kimse yoktu yanlarinda.. iki tarafta kendini tanitiyor. erkek genelde ilk once beklentilerini ifade ediyor. kizda cok cekingen degilse ifade edecektir mutlaka. babam ozellikle namaz kilan dini vecibelerini yerine getiren olursa damat olarak kabul ediyor tabi bide maddi durumu en azindan gecinmelerine yatacak kadar olsun ywter diyor. neyse uzattim. sonra kiz babayla anneyle konusup sonucu bildiriyor.. olumlu veya olumsuz.☺
Bu da olabilir.. ;)
Saliha bir kadinsa aradigin butun ozellikelri bulabilirsin
Tek derdimiz saliha hanım bulabilmek zaten..
Allah nasib etsin. kendin icin soruyorsun dimi
İlerde olursa ;)
Hmm anladim hayirlisi olsun o zaman ☺
Eyvallah
değişik bir tanışma biçimi, ama işin içine aileden zorlama oldumu iğrenç bir durum oluyor, zaten görücü usülüne sıcak bakanlar genelde sümsük ben bilmem beyim bilir tipindeki kızlar. aile hemen dindar bir damat buldu mu tamam diyip atıyor kızı başından iama kız sonrada dayak yiye yiye ölüp gidiyor şanslıyla boşanıp kurtuluyor. şu nmaz kılan iyidir kriterinden önce bu iyi insan mı diye düşünmek lazım.
sakat durum.
genelde evlilikten beklentileri söylemek lazım net olmak laızm
karşı tarafta söyler tabi..
sonra uyuşma olursa birbirinize baktıgınızda birşeyler hissederseniz
hayırlısı olsun denir
Cevap
7Cevap
Var çevremde tanışanlar evlenenlerde sonuçta görücü usulü bir tanışma biçimidir.
Sadece aile büyüklerinin sana uygun gördüğü biri ile tanışma biçimi ki bu ille evlilik ile sonuçlanacak diye bir kaide yok sadece burda amaç tanışmak.
Gorusucegin ortam artık aile ortamı ev ki Büyüklerde başka bir odada olur ya da uygun gördüğünüz başka ortam olur fark etmez ,
Kendin gibi rahat ol yeter.
Eyvallah 👏👏
Nasipse öyle bir evlilik yapmak istiyorum.
İlk görüşmede ister istemez güzellikten bakışlardan konuşmadan ses tonundan bir etkilenme olursa olur☺☺
Konuşulacak şeyler de ilk görüşmede kişilik karakter yönünde olmalı daha sonrasında olursa hayırlı bir yuvanın nasıl olacaģı müzakere edilmeli.
İnşallah 👏👏
Inşallah 😊
Hayırdır?
Ne hayırdır?
Bir durum mu var diye merak ettim 😊
Olsa güzel olmaz mı? 😊
Bilmem ki siz bilirsiniz efendim ☺☺
Merak efenim..
Başımıza gelecektir..
Bilgilenmek lazım 😊
Hayırlısı efendim 😊
Rabbim gönlünüze göre birini nasip eder inşallah
İnşallah ✋😌..
İlk önce aileler konuşmalı sana uygun mu değil mi diye mesela namaz kılmayan birinin hiç oluru yok böyle biriyle görüşmeye de gerek yok tüm şartlar olumluysa görüşülür.. herkes kendi şartlarını konuşur.. uygunsa ikinci bir görüşme olur.. evlenmedim ama bizde böyle :)
Şansım var 😅😅
Aynen zaten benim nasıl bir eş istediğimi bilirler..
Evliliği mi?
Neden?
En büyük sünnet değil mi?
Af buyrun?
Gücü yeten evlensin.. hadisi var..
Hayırlı işlerde acele edin var..
Hmm..
Kendini nasıl tamamlar insan?
Vayy be..
Maşallah..
Rabbim nasip etsin hafızeliği.. 👏👏
Bize de nasip olur mu ki hafize bir eş? 🙄
Dizinin dibinden ayrılmasan yeridir..
Ne bilim layık görmüyorum kendimi..
Verirse Rabbim lütfundandır..
En güzeli görücü evliliği zaten abi. Şimdiki devirde. İlişkilere bakınca yani.. Sonuçta istemediğin birisiyle evlenmiş olmuyorsun.. Tanışıyorsun, bir süre görüşülüyor herhalde bir de. Yani güzel aslında. En sağlıklısı olabilir.
Öyle zaten..
Evlenen arkadaşlarım var
Sen kendin ol etkilenmezse etkilenmesin
Saygını koru senin için önemli olan konularda onunda fikrini al yani bilmelisin onun fikrini o yönde yol alırsın
Haddini aşan sorular sorma hemen
Aklıma gelenler bunlar şimdilik
Eyvallah 👏👏
Niye güncelledin😂
Güncel hakkı varmış 😅😅
Bu bildirim hoş olmamış 😕
Ayrıca profilin hayırlı olsun..
Güzel tavsiye..
Kim ettiyse zevkli biriymiş.. 😅😅
Bütün hakkımı kullanayım mı dedin😂
Zevkli biri miymiş 😂
Kendimi öveyim dedim nolmuş? 😕😂😂
Sen bilirsin 😂
Hevesim kaçtı 😕
Niye 😊
Destek çıkmadın.. ;)
Sen yeterki iste 😂😉
Ben söyledikten sonra ohooo..
Kalsın kalsın.. 🙄
Yok yok kalmasın kalırsa kalır 😂
Kalsın sağol ya ben övdüm kendimi.. 😅😅
İyi o halde😂
Eyvallah ✋😌..
Aldatmalar genellikle görücü usulü evliliklerde oluyor (söyleniyor) , önceden istiyordum ama artık istemiyorum. Olabilir ama korkuyorum.
Böyle bir istatistik duymadım..
Duymamıs olabilirsin ama varmıs bende youtube da izledim ve duydum da
Düşünmüyorum ama helal cizgisinde tanışma olabilir. 😊Helal Sevgi duamiz.
Görücü usulü helal çizgi zaten..
Bende güncellemede onu söyledim..
Görücü usulünün özü budur zaten..
Evlenmek niyetiyle karşı cinsle görüşmekte mahsur yoktur.. Caizdir.. 3. kişi olmak kaydıyla..
3. kişi olmalı bence..
Birbirini tanımayan iki genç..
Konu açamaz, ben açamam şahsen..
Allah razı olsun..
Kalp ısınmazsa devamı olmaz..
Ama şu an öyle görüşceğim kimse yok.. ;)
Genel bir soru..
İlk görüşte aşk çok nadirdir..
Ama kalpler ısınır..
Tanıdıkça muhabbet artar..
Aşk ise şiddetli muhabbettir (sevgidir)
Aynen..
İnşallah..
Böyle evlenmeyi düşünüyorum cevapları takip edeyim belki tavsiye veren olur :)
Valla çıkmadı henüz 😕
güzel soru:) bende merak ediyorum nasıl konustuklarını
Görücü usulü evlenmek istiyorum, annemle babamda öyle evlenmiş. O tip evlilikler bana göre daha uzun sürüyor ve harbiden evlilik niyetiyle oluşuyor.
Ben herhalde o duruma dusucegim
O duruma düşmek?
Bence en ideali..
Çok zor durum 2tarafta ya seviyor ya da sevmiyor aşksız evlilik çok koyuyor boş boş sanki ev
Öyle mi evlendin?
Evlenebilirim, daha mantıklı geliyor.
Yok be nerde 😀
Olur inşallah 😅
coğu güzel olduğunu soyluyor
Annem ve babam görücü usulü :D
ben hiç biriye ilgilenmiyom
Düşünüyorum
Tanıdığım yok
Hayırlısı ise olsun
Evlenmedim. Evlenmem de.
Bunu ilahiyat okuyacak bir kız söylüyor?
Ovvv.. asi kız ;)
Hakkında hayırlısı olsun ne diyeyim yanlış yapma da ;)
saçmalık
dusunmem asla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar