Eşim kendi babasına bizim evliliğimizi yok sayacak kadar bağlı, normal mi bu?

Annesine olsa yine anlarım ve ona göre tepki veririm, ama bağlı olduğu kişi babası.
Eşim 4 sene önce annesini kaybetmiş, babası, kardeşi bir de o beraber yaşıyorlardı. Dışardan bakınca “ne güzel birbirine kenetli bir aile” diyorsunuz değil mi? Ben de öyle demiştim.
Kardeşi de erkek ama daha küçük, ona o kadar da bağlı değil.
Ama babası.. her gittiğimiz yere babası da geliyor. Tatile bile. Zaten kış ayında evlendik diye yaz balayına gidemedik, 2 günlüğüne kayak yapmaya gittik, onda da “babamla kardeşim bensiz ne yapar” diyerek onları da getirdi bizimle.
Sonraki yaz plaja da hep beraber gittik. Sonra ben hamile kaldım, zaten çok çok evden çıkmıyoruz, birkaç ay sonra arkadaşlarımıza misafirliğe gidecektik (genç yeri), bir baktım onlar benden önce biniyor arabaya.
Sonra kavga ettik bu konudan ve sonraki gidişimizde ikimiz gittik, bu sefer de babası triplere girdi..
Araba alacaktık eşimle düğünden kalan paralarla, eşim benimle araba bakmaya gidip benim istediğim arabayı aldı diye trip attı eşime babası. Hep benimle yarışıyor.
Eşime diyorum bir şey söylesin artık diye, “babam dışlanmasın, babam üzülmesin, yalnız adam” diyor hep.

Hiç unutmam 32 haftalık hamileydim, panayır gibi bir şey vardı yine hepimiz gittik, biz eşimle el ele kol kolaydık, bir ara kayınbabam küçük oğlunu saldı istediğini yapsın diye ve eşimin yanına geçti. Yol da iki kişilikti, ben arkada kaldım eşimin elini tutuyorum, eşimle babası önümde yürüyor. Üstelik 32 hafta hamileyim. Eşim de bıraktı elimi babasıyla yan yana yürümeye başladı, e kalabalıktı da ben geride kaldım zaten zor yürüyordum. Sonra eşim beni almaya geldi ama ben bir sergide bilekliklere bakıyordum, “hadi babama yetişelim çabuk” dedi. Ben de “bir bekle, bakayım şunlara” dedim.
Oflamaya başladı. “Lütfen yeter” dedim.
“Mızmızlanacaksan, her gördüğüne böyle bakacaksan ayrıl bizden, tek takıl, seninle uğraşamayız” dedi..

Asla beni önceliklendirmiyor eşim. Eve gidince de tartıştık, stresten suyum geldi ve 33 haftalık preterm doğurdum bebeğimi, 3 hafta küvözde kaldı.. Çok sağlıklı bir hamileliğim vardı benim. Şimdi de beni geçtim, bebeğimizden bile önde tutuyor babasını.

Nasıl, biraz da olsun bizi önceliklendirmesini sağlarım?
Böyle giderse bu evlilik biter. Eşime de dedim bunu ama ona normal geliyor bunlar. Büyülenmiş gibi davranıyor resmen.. nasıl ipleri elime alırım?
Güncellemeler
27 gü
Benim gibi kayınpeder sorunu olan varmıdır başka acaba 😂 kaynanadan beter 🥲
Eşim kendi babasına bizim evliliğimizi yok sayacak kadar bağlı, normal mi bu?