Gizli Üye(25-29)+1 yılBaba evi dediğin şey maalesef evliliğinde nasıl bir hayat yaşayacağını belirliyor benim gördüğüm. Ailenin evinde nasıl bir hayat yaşadıysan nasıl muamele gördüysen evlenince de aynısı olur. Arkan varsa farklı, yoksa farklı davranırlar. Nazlı yetişmiş her istediği olmuş kızların talipleri de ona göre çıkıyor farkında olarak geliyor ona göre değer ve ilgi veriyor. Yok eziyet çektiysen değer görmediysen insanlar bunu da farkedip ona göre rahat rahat davranıyor köprüyü geçinceye kadar. Ne yazikki benim düşüncem bu. İnşallah hayallerindeki gibi bir evliliğin olur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır, bence bu dediklerin hiç de görgüsüzlük değil. Sonuçta evlenmişsin ve bu senin ve eşinizin evi. Babevinde annen gerek yok diye patates ezeceği almamış olabilir ama burası senin evin, senin mutfağın. Sen istiyorsan, gerek görüyorsan al gitsin. Başka babaevinde heveslendiğin, olmasını istediğin bir şey olduysa ve annen baban gerek duymayıp almadıysa şimdi kendi evine alabilirsin. Yorumları okurken gördüm, çalışıyormuşsun da galiba. Kendi paranı da kendin kazanıyormuşsun, neden dert ediyorsun ki bunları o zaman? Merak etme bu istekler abartı değil, görgüsüzlük hiç değil. Bir de yemek saatimiz olsun, belli günler ailecek ortak bir şey yapalım diye düşünmen de çok güzel bence. Keşke bu konuda herkes senin gibi düşünse ve yapsa.
02 Yorumla
Soran+1 yılkaldırdığım görüşler de vardı, avrupai isteklermiş bunlar :)
- +1 yıl
Kimin ne dediğini takma, bence değil. Gayet de makul istekler bunlar.
Elbetteki değil hem istediklerin öyle ütopik şeylerde değil.
Insan baba evinde daha çok annenin izni olduğu kadarını yapabiliyor.
Evin dizaynı olsun, kuralları olsun aile büyükleri ne derse mecbur onlara uymak zorunda kalabiliyoruz.
Bu yüzden bile çoğu genç ya kendi evine çıkmak istiyor ya da evlenip kendi düzenleri olsun istiyor ki haklılarda..
Aile evi evet sıcaktır yeri başkadır ama kendi evinin tadıda bambaşkadır.
Evliliğin zor yanları elbette var ama gerekli saygı ve hoşgörü olduğu müddetçe kendi istek ve arzularını yapmak baya keyif veriyor insana...23 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynı dediğin gibi, kendi maaşım da olsa alamadım bi türlü istediğim küçük şeyleri çünkü alma gerek yok alma koyacak yerim yok diye diye sindiriyorlar insanı.
- +1 yıl
Aynı benim annem. Kendi evmi açtım yine karışıyor. Fincan aldım diye söylenir mi insan. Al evden iki tane yeter sana diyor.
Soran+1 yıl@Kararsızkız_90 Bendeki de aynı, evdekileri bana vermeye çalışıyor :D
+1 yılKimin ne dediğini önemseme hele ki isteklerin böyle minik ama güzel şeylerken artık evleniyorsun senin evin senin hayatın ister patates ezeceği alırsın ister çocuklarını her akşam sofrada toplarsın ki sana görgüsüz diyenler de hayatlarında görgüsüz görmemişler
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan kurulu bir sistemi ve kuralları olan bir eve doğar ve o evin kurallarına göre yetiştirilir.
Fakat büyüdükçe o sisteme uymaya devam etse de kafa yapısı, istekleri ve beklentileri değişir.
İnsanlar zaten bu yüzden doğup büyüdükleri evden ayrılırlar. Kendi kafa yapılarında birini bulup onunla yeni bir sistem ve düzen kurup, bu düzene göre çocuklar yetiştirmek için.
Biz hayvanlar gibi sadece üremek için evlenen canlılar değiliz. Fakat bu bir çok kişi tarafından henüz anlaşılamadı.
10 Yorumla Valla kim ne derse desin. Bu ikinizin hayatı. Eşin ve senin hayatın. Evlendikten sonra yapacağınız ve alacağınız herşey sadece sizin hanenizi ilgilendirir. Ne sizin annenizle babanızı ne de eşinizin ailesini. Ailelerinizi ilgilendirmeyen bir şey daha ötesini hiç bir şekilde zaten ilgilendirmez. İstediğiniz şeyler görgüsüzlük vs değil. İstediğiniz şeyler zaman geçirmek ve kurallar. Bunlar çok normal şeyler. Bence istekleriniz çok güzel ve normal şeyler. Dert etmeyin ağzı olan konuşur. Ayrıca o konuşan kişilerle evin ayrı yolun ayrı. Unutma
10 Yorumlagörgüsüzlük olarak şunu diyorlar aslında , kız fakir bir hayat sürer (sosyal medya sag olsun lüKS hayata özendiriyor) baba hayatında göremediği lüKSü erkekten bekliyorlar. karsısındaki erkeğin eti budu belli, yani maddi gücü belli ama inanılmaz şeyler istiyor adamdan, adamı ve ailesini eziyorlar. kadın evliliğe maddi birseyler katmıyor belki, ama erkekten dünyaları istiyor cunku evinde goremediklerini onda gorecek ya. iste buna gorgusuzluk diyorlar. ama maddi olsun manevi olsun baba evinde goremedigini karsısındakinden beklemek , evlilikten beklentiye girmek demektir. hep şunu derler ilişkide olsun evlilikte olsun ne kadar çok beklentiye girersen o kadar mutsuz olma olasılıgın cok olur. evlilik baba evinde yasamadıklarını yasamak demek değil, bambaska bir bireyle bambaska bir aile kurmak demektir.
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Maddi şeyleri insan kendisi yapmalı.
Olay baba evi falan değil. Evlilikte bir şeyler istemek saçma.
Baba evinde çocuksun, annen ve baban elinden geldiğince isteklerini yapar, güçleri ne kadarsa o kadarını yapar.
Ama evlilikte evlendiğin kişiden bir şeyler beklemek saçmalık.
Eşşek kadar insansın çalış kazan, ne istiyorsan yap, niye eşinden bekliyorsun.
Ama manevi şeyler konusunda tabi ki haklısın.
Her pazar sinemaya gitmek, özel günlerin olması bence kesinlikle evlilik ve aile hayatında olması gereken şeyler.01 Yorumla
Soran+1 yılEvliliğimde istemek dedim, eşimden istemek demedim fark edebildiyseniz. Şu anda da çalışıyorum ama evin düzeninden ben sorumlu olmadığım için düzeni kendim kuramıyorum.
+1 yılTürk toplumunda kızlar geri planda kalır.
Evlenince kocasıyla yapar, başımıza iş gelmeden evlensin gitsin mantığı ile büyütülür.
Kocasıyla gezer, kocasıyla yer içer oynar.
Herşeyi kocasıyla yapar mantığıyla yetiştirir aile.
Evlenince de kocan babanın evinde gördün mü, babanın evinde dışarı çıkmazdın eve girmiyorsun olur.
Ne zaman hayata karışacak bu kızlar.
Ne zaman kendi istekleri doğrultusunda yaşayacak.
İstediğini al, gez toz.
İstersen sana patates ezeceği hediye edeyim 😂 soyacakala birlikte tabii.
Elbette çiçekli 🥰😘30 Yorumla
+1 yılOrasi senin evin ve eşinin maddiyatta zorlamayacak şekilde düzmek hakkin sebze kurutucusu al, sarimsak ezici al, hamur yoğurma makinesi al, al orasi senin evin senin mutfağın baba evinde olmayabilirdi annenin eviydi annene göre müsriflikti ya da idare etmekti ama sen öyle değilsin ve bu kötü bir şey değil evine özenmek güzel bir sey eşini zora sokmadan ne istiyorsan al sefan olsun laf edenlerede kulak asma..❤
20 YorumlaEvlilik bir kaçış kapısı veya birinin sırtından geçinmek demek değil ki. Çoğu kızda var bunun gibi hayaller düşünceler. Bişey istiyorsan çalışır çabalar emek verir elde edersin. Başkasına güvenmek doğru değil. Ama senin beklentilerin gayet makul sorun yok
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende öyleyim. Mesela hani sadece misafir icin olan kahve fincanlari tabaklar, havlular vardır ya annem onlari kullandirmaz. En ucuz, en kotu olani kullandirir bize (cogu anne boyle yapiyordur tahminen) benimde icimde o kadar ukte ki yıllardır. Yani 3 gunluk dunya o guzel kaliteli havluyu kullansam ne olur? Misafirin yedigi tabaktan, cataldan kullansam ne olur? O yuzden evliligimde misafir tabak catali falan ayirmak istemiyorum. Hadi ayirdim diyelim ayni kalitede ayni guzellikte olani da kendimize ayiracagim. Hatta ayni desen, ayni tür ayni kalitede olacak misafirlere kullandigim urunlerle benim gunluk kullandigim ürünler. Cocugumun icinde de benim gibi ukte kalmasin. Heveslenmesin. Onlara daha guzel bize yok diye.
Onun disinda bende haftada bir gun ayarlasak bir yerlere gitsek. Sinema, piknik, gezi vs vs. Bende boyle daha bircok sey sey dusunuyorum. Insallah nasip olur ikimize de😊12 Yorumla- +1 yıl
Vaybe bugünleri de gördüm ne guzel ufak şeylerle hayal kuran insanlar var uçuk kaçık istekleri olmayan birileride varmis inşallah ikinizinde hayalleri gerçek olur...
Soran+1 yılya aynısı bende de var. salona bile 20 yaşından sonra girdim mesela hep örtülüdür misafir gelince salonun örtüleri kaldırılır. o kadar para veriyorsun ama totonu koyacağın zamanı misafir belirliyor
+1 yılNeden görgüsüzlük olsun kiSonuçta orası artık senin evin ve o evde seninle eşinin ortak kuralları olmalıAilende olmaması, senin kuralların olmayacağı veya isteklerinin olmayacağı anlamına gelmezAilen bu dediklerini sevmiyordur ama sen seviyorsunBu çok doğal
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılmaddiyati olan seylerde, eksikligini hissettigin seylerle, sirf "baskalarinda var bizde de olsa" dedigin seyleri ayirt etmek onemli. ihtiyac degilse alma. Yemek saati gibi hoa dusuncelerin zarari yok, gorgusuzce olmasi icin bununla hava atiyor olman, birilerinin gozune sokmaya calisman gerek
10 Yorumla Bunların hepsi temenni istek hayaldir istemende sakınca yoktur iste ama sana bu imkanları sunamayacak biriyle olmayı kabul edip daha sonra istersen bu ayıp karşılanır ama imkanlar dahilinde herşeyi isteyebilirsin bu herkesin ve senin en doğal hakkın sorun yok istediğini iste ama imkanlar dahilinde
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSenin istediğin şeyler çoğu ailede olması gereken şeyler ve çok normal şeyler. Sana küçük ama önemli bir tavsiye verecek olursam lütfen eşin olacak insana baba evinde istediklerinin olmadığını asla belli etme..
45 Yorumla
Soran+1 yılneden
Cevap sahibi+1 yılAldıklarını bir süre sonra başına kakığ seni ezikler hele ki 3-5 yıl geçsin cicim ayları bitsin o zaman anlarsın. Annenlerde görmediğini bende gördün neyi yetmiyor sana gibisinden çok laf yersin.
Soran+1 yılondan bi şey istemiyorum ki kendim çalışıyorum paramı kazanıyorum.
Cevap sahibi+1 yılBir gün evlenirsen ve çocuğunuz olursa bir şekilde çalışamazsan ara vermek durumunda kalırsan bu dediklerimi yaşarsın.
Soran+1 yılpeki
Ben buladik makinasi istedim diye bana da gorgusuz demislerdi 😀 bunun bi dozu var sanirim onu kacirmadikca gorgusuz olunmaz diye diye dusunuyorum. Ayrica patates ezici buyuk bi ihtiyac 😀😀
13 Yorumla
Soran+1 yılaa ne alaka görgüsüzlükle bulaşık makinesinin
Soran+1 yılyani sana diyorum da benim bu isteklerime bile görgüsüzlük diyenler var ne diyim
- Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılonların kastetti senın gibi küçük istekler değil senın dedıklerın bı evde olması gereken seyler zaten diğer manevi duygularında her aılede olması gereken seyler
11 Yorumla
Soran+1 yılbana da diyorlar ama
+1 yılBunlar zamanla olacak şeyler akşam yemeği hep beraber yenilir ama kardeşim yeri geliyor 10 da dükkan kapıyorum evdekiler nebyapsin
22 Yorumla
Soran+1 yılbelli bi saati kafama göre istemiyorum ya evdekilerin durumuna göre. şimdilik 2 kişiyiz :D
- +1 yıl
Ama belirli zamanlarinbirlikte geçirmek güzel aksamlari dondurmacı ya kadar yürüyüp gelmek bile neselendiriyor beni
Bunlar son derece insani şeyler. Neden görgüsüzlük olsun ki?
Daha çok maddi isteklere bu gözle bakılıyor ama bu tarz istekler çok normaldir ve karşılanabilir.30 Yorumla
+1 yılBir erkek olarak bende bunun hayalini kuruyorum. Aile evinde almadigm veya alamadığım çoğu şeyi sevgilimle ayrı eve çıktığımda yapmak istiyorum. Çoğu şeye elimi bile sürmüyorum ki, sevgilimle öğreneyim okuyayım diye. Bekleyerek ömrüm geçecek belki ama böyle de güzel
20 YorumlaOkurken gülümsedim çünkü bekarken bende bu tip şeyler hayal etmiştim
Mesela kendime ait bir çamaşır çorap çekmecem olsun veya şu zıplayanlardan bir ekmek kızartma makinesi oldu hepsi ve bir aile düzenim oldu beni kapıda karşılayan öpmeden yatmama izin vermeyen bir aile
Yanlız canımı sıkan bir husus şu ekmek kızartma makinesini eşim sevmezdi ne ara iç etti anlamadım😄😄02 Yorumla
Soran+1 yılçorap çekmecesi ben de istiyorum. hatta bi de hepsini düzenlice katlayıp dizmek istiyorum :D Çok tatlı bir aileniz var sanıyorum ki, mutluluklar :)
+1 yılAileni kendin seçemezsin ama ilerde çalışınca istediğini alırsın çalışmadan bile herkesin kendine göre gerekli ya da gereksiz gördüğü şeyler farklı yani oyuzden öyle basit şeyleri alabilirsin tabiki 😄 baba evinde patates ezicin mi vardı derse de olsa seni niye alayım de ajagshs
01 Yorumla
Soran+1 yılahahah :D
+1 yılikisi birbirinden bambaska seyler.. seninki maddi seyler degil.. yani babasinin evinde asiri yoksulluk ceken birinin esine bana jeep al demesi senin bahsetrigin ture ornek ama seninki bambaska bi durum
31 Yorumla
Soran+1 yılbana da diyorlar ki
Eldeki şartlar doğrultusunda istemen görgüsüzlük değil. Ama sırf heves ettim diye gidip su tvlerde çıkan abuk subuk aletleri istersen bu görgüsüzlüktur mesela
Ama o sinema yemek saati falan bunlar zaten her evde olması gereken şeyler10 Yorumla
+1 yılhayat bir gün değil ve evlenerek yeni bir sayfa açtıysan eğer, evliliğini daha iyi hale getirmek için çaba harcaman normal.. eşine destek olursan çalışarak buna hakkin var.. olmuyorsan bastan kabul ettiğin koşullarda yaşamalısin.
10 Yorumla
+1 yılGörgüsüzlük değil aile olacaksın, yuva kuracaksın, bir yapınız bir değeriniz olacak, fikirlerinden vazgeçme, güzel düşünen güzel görür güzel gören iyi yaşar
20 Yorumla
+1 yılBunları istemen hiçte görgüsüzlük değil mesela babam benim biraz tutucu o yüzden hiç denize girip yüzemedik hatta yüzme bile bilmem ablam evlendi eşi sağolsun onu her sene bütçesine göre tatile götürüyor ya da ablam açık yani sıfır kollu babama göre açık dekolte olmasa bile yasaktı eniştem giymesine izin veriyor tabi dozunda
00 Yorumla
+1 yılSen kimseyi karıştırtma. İnanırmısın bende evlenince direk eve internet bağlatmıştım istediğim dizileri hep izledim çnkü baba evinde öyle bi şansım yoktu. Sende kimseye bişey deme kendin git al o patates ezeceğini. Yuvana karışcak değiller ya. Kocanla anlaş kurallarınız olsun ve o kurallara uyun 🥰
00 Yorumla
+1 yılBaba evinde görmediğini evleneceğin adama belli etme insanoğlu başa kakmayı çok iyi bilir hele de söz konusu erkekse..
Bana göre görgüsüzlük değil abartılmadığı sürece isteğin gayet doğal asıl mesele evliliğinde görebilecek misin? Eşin nasıl biri çıkacak?00 Yorumla
+1 yılHer insanin borusu kendi evi olunca ötüyor zaten. Senin patates ezeceği istediğin gibi ben de ekmek kizartma makinesi istiyorum jsmsgks bunlari istemek en dogal hakkın, kocişim bakıın bana ne almış diye story atanlarınki görgüsüzlük olur (bu aralar cok fazla görüyorum 🙄) kendini öyle görme...
10 YorumlaZamanında bir sıkıntım vardı o zamanlar şu denmişti sana yapılmayan veya yapılan şeyleri hoşuna gitmeyenleri sen evlatlarına yapma hoşuna gidipte yapılmayan katı ise sen onlara yap demişlerdi. Bu böyle bir durum hem bu şekilde yaparsan senin için daha faydalı olacaktır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bana göre evet görgüsüzlüktür hatta koca parasını hava atarak yiyen insanlar da zavallıca. Önemli olan bir kadının başarılı olup kendi parasıyla her şeye sahip olması kadar güzel bir şey yoktur bu hayatta. Gün gelir de demez mi eşin “Bak baba evinde böyleydin de ben sana iyi baktım” der. Ne kadar da ucuz ve onur kırıcı bir laf ama. Bu yüzden insan koca evinde bir şeyler beklemek yerine kendi emeklerinizle kazanıp öyle bir eviniz isteğiniz olsun. Kimseden beklemeden
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışıyorum zaten eşimden beklediğimi yazmadım bi yere niye herkes bu şekilde yazıyor anlamadım
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Gayet samimi yazmışsın. Olmaz diye bir şey yok sen mutlu olacağın evliliği gerçekleştir, kalanını çabalayarak kendin bile elde edersin.
20 Yorumla
+1 yılZaten cok mantikli seyler istiyorsun olmasi gereken gorgusuzluk degil eger esin bunlara uymuyirsa o biraz hanzordur
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen görgüsüzlüğü yanliş anlamışsın😃 görgüsüzlük mesela Mayıs ta pahalı olduğu görünsün diye kürk giymek atıyorum ya da insanlar duysun diye araba aldık diye hava atmak falandır
Ya da toplumda yersiz vekaba davranmaktır 😊patates ezeceği konusu çok tuhaf değil ben de mesela pahalı türk kahvesi Makinesinden istiyorum 😂04 Yorumla
Soran+1 yılben yanlış anlamadım bana öyle diyorlar
Cevap sahibi+1 yılKim o diyen vicdansızlar😃 cidden komik yani demeleri
Soran+1 yılburda bile dediler, hatta şey dedi biri avrupai isteklerim varmış :)
Cevap sahibi+1 yılYemek saati için demşlerdr onu, Avrupalılar kuralcı o konularda, ben de yabancıların bir çok özelliğine özenirim, özenti desnler umrumda değil
İnşallah olur hayallerin ve zor şeyler değiller benmkiler zor😂
+1 yılEvet ve hakkın yok buna.
Mesela kendin birşey başarabilirdin en az.05 Yorumla
Soran+1 yılDerken? :) Çalışıyorum, okul bitirdim yüksek ortalama ile, birçok kuruluşta gönüllü olarak görev alıyorum ne başarmamı istersin daha?
- +1 yıl
Sen maldan varlıktan bahsediyorsun bende ondan bahsediyorum bunları başardın peki başarının icraatları diyorum? :-)
Soran+1 yılBaşarının icraatlarından kastın nedir? Detayı okudun mu acaba?
- +1 yıl
Evet okudum
Soran+1 yılAnladım, ne demek istediğini anlayamıyorum o halde ben.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİsteklerin aile olmak, aile birliğini sürdürmek, ihtiyaçlarını kendi isteğine göre belirlemek, ailece aynı sofraya oturmak aile olma bilincini oluşturur.
Aileniz yanlış yaptı diye siz de yapmak zorunda değilsiniz.
Zarar verecek istekleriniz olduğunu sanmıyorum ama zararlı istekler olursa evliliğe zarar verir10 YorumlaÇok saçma geliyor o zaman ki devir ile şimdiki bir değil hayata yenilik katmak işini kolaylaştırmak güzel bir şey
10 Yorumla
+1 yılNe ayıp ne de görgüsüzlük. Gayet normal ve makul istekler ama tabi sana uyan bunu anlayacak bi eş ise karşındaki
10 YorumlaYok ya neden görgüsüzlük olsun, imkanı varsa iste bir ömrü paylaşacaksınız. Fazla da abartma ama hayat pahalı 🤦♀️😜
10 Yorumla
+1 yılŞimdilik annene tamam de, evlenince kendi düzenini kurarsın. İstediklerin maddi olanaklar olduğu sürece haklı şeyler.
10 Yorumla
+1 yılManevi şeyleri istemenin sonu ve sorunu yoktur yoksa 1 adım ileri gidemez hiçbir aile. Sana bunu diyene kulaklarını kapa
10 YorumlaYo bence gayet güzel masum istekler görgüsüzlükle uzaktan yakından alakası yok inşallah yaşarsın istediğin gibi
10 YorumlaEvli değilim ama kendime ait bir evim var. İstediğim gibi yaşıyorum. Aile evimle alakası yok. Geldiklerinde buna ne gerek vardı bunu şöyle yap böyle yap yorum yapıyorlar ama sonuçta benim evim. Kurallarını nasıl yaşamak istediğini sen belirlersin. Nasıl daha mutlu olacaksanız ona uydurursun. Koçan da yıllarca başka bir evde doğu büyüdü yaşadı. Onun da kendi bildiği düzen alışkanlıklar vardır. Yavaş yavaş uyum sağlayıp orta yolu bulur kendi hayatınızı inşa edersiniz
00 Yorumla
+1 yılEn doğal hakkın merak etme bunları kimse yadırgamaz isticeksin tabi
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao🍀🦇
Görgüsüzlük sonradan sahip olup veya önceden bununla gösteriş vs. Yapmaktır bir yuva kuruyorsun tabiyki almak isteyebilirsin.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılLüx olmayan her şeye imrenmek almak kendi evinize mutlu eder nedne görgüsüzlük olsun.
20 Yorumla Böyle şeyleri ben de istiyorum neresi görgüsüzlük bunun, saçmalıyorlar.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek basima yasiyorum mankenlik yapiyorum iyi bi maasim var baba evi de koca evi de olmamali bi kadin tek ayaklari ustunde durmali hemde üni yarida birakmis biri olarak diyorum bunu😎👍
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKimler neler istiyor neler...
Sizinki normal bir istek👍00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır niye olmasın saçmalama insanın iki farklı dönüm noktası vardır kimi baba evinde imtihan olur kimi koca evinde. Onu istemeye hakkın yok gibi davranan insanlar seni kıskanan öne geçmeni istemeyen insanlar. Bi bakalım Allah aşkına çevreye bak zengin eşlerine
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAileyle birlikte yemek masasına aynı saatte oturmak, hafta sonları kafa dağıtacak eğlenceli aktiviteler yapmak aile bilincini oluşturur ve sizden sonra gelecek nesillerede örnek olursunuz. Kendi evin sonuçta istediğin, ihtiyaç duyacağın şeyleri almalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHiçte değil hele hele imkanların elveriyorsa aşırıya yani fuzili şeyler alıp evini bi dükkanı çevirmedikten sonra niye görgüsüzlük olsun. hele pide plan program diyosun tertip kurallar bence çok güzel düşünmüşsün çocuklarında küçük yaşta eğitim ve alışkanlık gibi olur. Yanlış anlamazsan bi telkinim olacak Allah herkese senin gibi düşünen bi eş nasip etsin bakayım kaç erkek amin diyecek.
00 YorumlaHayat seni hangi durumlara getirdi bilemem amacım seni yargılamakta değil ama keşke evlenmeden önce kendi maddi özgürlüğünü elde edebilseydin. Veya çocuk sahibi değilsen şu an ve sağlık açısından da bi sorunun yoksa çalışabilirsin ki kimseye ihtiyaç duyma. İnan kimsenin senin özgür haklarını kısıtlamaya hakkı yok. Sen de kimseye bu hakkı tanıma
11 Yorumla
Soran+1 yılçalışıyorum ki.
Görgüsüzlük demeyelim de eşin bu inceliği düşünüp senden önce sana bunları sağlamalı yaşatmalı
10 Yorumlaİstediğin , düşündüğün şeyler gayet normal şeyler. Tabi ki almalısın, yapmalısın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılBunlar çok makul istekler. Görgüsüzlük ise dah farklı.
11 Yorumla- +1 yıl
*daha
O evde kalıcı vefalı ömürlük Bi eş olucak san kocan dan canını iste verir vermek zorunda
10 YorumlaHayır kendi düzenini kurmak ile görgüsüz olmanın ne alakası var
10 YorumlaNiye görgüsüzlük olsun ilklerini eşinle yaşamış olursun ve gözünü onda açarsın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılİlk istediğini adama söyleme lütfdn veya alıştıra alıştıra belli et 😃
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı. Adam dediğin bir kızın baba evinden yasayamadigi her şeyi imkanı yettiğince (yetmediğine asla laf olamaz.) kendi yuvasında eşine karşı verebilmelidir. Ne kadar güzel ve küçük şeylerden mutlu olan bir kadınsın. Allah senin gibilerle karşılaştırsın.
00 Yorumla
+1 yılMalesef biraz öyle sizin küçük görduğünüz eşyalar mutfakta koyacak yer bulamamanıza sebeb oluyor.
13 Yorumla
Soran+1 yılDüzenli olan her yere her şeyi sığdrırabilir :)
- +1 yıl
Şimdi demesi kolay o iş öyle olmuyor.
Soran+1 yılŞimdi de evin düzeninden ben sorumluyum. Evde yerine sığmayan tek bir şey bulursan elinden öperim. :) Alınan ya da alınması düşünülen her şeyi kafamda tartarım, şu an bile kendi evime almayı düşündüğüm şeylerin baba evinde yeri var. O iş öyle olmuyor derken sokakta yaşıyoruz da evlenince evim olacakmış gibi konuşmanın anlamı yok
- Devamını Gör (116)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat