Eşimin babası her konuda içimizde, karı koca olarak bırakmıyor bizi hiç. Nasıl tepkimi koyarım?

İmam nikahını yaptık, insana gerek yok senin ailen zahmet etmesin dedi ve ailem gelmedi, kendisi yanımızdaydı. Düğünden önce resmi nikahı yaptık, tören gibi değildi imza attık sadece. Düğünde zaten tören olacak bunda kimse olmayacak dedi, bende ailemi çağırmadım. Son anda biz hazırlanırken kendisi de gelmeye karar vermiş. Fotoğraflarımızda sadece o var, benim ailem yine yok 20dk uzaklıkta yaşamalarına rağmen.

Evde zaten heep beraberiz, eşim biraz bana fazla ilgi göstersin yanlarına daha az gitsin “göremiyoruz seni nerde kaldın, önceden bizimle dururdun” diye laf sokuyor.
Biz biryere gidecek olsak karı koca beraber, “aa benimde orada işim vardı” diyor atlıyor arabaya, markete bile ikimiz gidemiyoruz eşimle.

Bize hem akraba hem arkadaş olan bir çifti biryere davet etmeye gidecektik, genç işi yani. Atladı arabaya geldi, ben arabadan inemedim diye hediyeyi eşime verdim, tuttu çekti eşimin elinden hediyeyi, o davet edecekti o verecekti hediyeyi alakası olmayan konuda. Son anda eşime “git babandan al kutuyu” dedimde buna engel oldum.
Evde hep onun sözü geçiyor eşim mık deyemiyor saygıdan.

Hadi anlıyorum adam eşini kaybetmiş, oğluna bağlı. Ama bu resmen bize engel oluyor karı koca gibi takılmamıza, asla kendini geri çekmiyor. Üstelik evde onun annesi ve diğer küçük oğlu da var. Adam takmış bize, üstüne vazife olmayan şeylere meraklanıyor, eşimde üzülmesin kendini değerli hissetsin diye ses edemiyor.

Bende 4 aylık hamileyim, bebek doğduğunda hani ilk olarak babaya veriliyor ya, korkuyorum ben içerde doğurduğumda müdahalem olamayan yerde bebeği ilk kendisi kucağına alır diye.
Eşimle konuşuyorum bukadar da olmaz diye, o benim babam diyor sadece.
Allah aşkına bi taktik verin yardım edin. Zaten o kendisini yanlız hissetmesin diye çakıldık kaldık ufacık eve, o alışamaz diye taşınma bile söz konusu değil.
Eşimin babası her konuda içimizde, karı koca olarak bırakmıyor bizi hiç. Nasıl tepkimi koyarım?