Köşeye sıkışınca ağlamak, "üslubun kötüydü" demek veya eski defterleri açmak... Kusura bakmayın ama haklı çıkmak için erkeğe sürekli suçluluk psikolojisi yüklemek zayıflık değil mi?
1 ay
Köşeye sıkışınca ağlamak, "üslubun kötüydü" demek veya eski defterleri açmak... Kusura bakmayın ama haklı çıkmak için erkeğe sürekli suçluluk psikolojisi yüklemek zayıflık değil mi?
Kesinlikle zayıflık, hem de çocukça bir savunma mekanizması. Haksız olduğunu kabul etmek olgunluk gerektirir, zor bir şeydir. Ama konuyu saptırıp “ya sen şunu yapmıştın” diyerek ya da ağlayarak erkekte suçluluk yaratmaya çalışmak, işin içinden çıkmaktır. Samimiyetsizliktir ve uzun vadede ilişkiyi çürütür. Kimse mükemmel değil, hata yapmak normal. Önemli olan hatayı kabul edip yoluna bakmak. Yoksa bu manipülasyon, karşındakinin bir süre sonra tamamen kafayı yemesine sebep olur. Sadece erkekler değil, kadınlar da bu oyunu bozmak zorunda artık.
Kadın psikolojisi çok çetrefilli bir labirent gibi olabiliyor bazen duygusala bağlaması o an refleks mi yoksa kaçış mekanizması mı yoksa gerçekten duygusal hareket eden biri mi? Bu değişir
özür dilemek onun için ağır bir darbe almak gibi mi ya da suçluluk duygusu psikolojisi bazı insanlarda ters tepebilir konuyu saptırmak suçu erkeğe yıkmak çocukça ama altta kalmamak için bunu yapan kadınlar da var gerçekten geçmişteki çözüldü sanılan ilişki detaylarını tekrar yüzüyle çıkaran tartışmayı iki tarafında haklı haksız olduğu yerler olabilir gibi davranmasını ben manipüle olarak görmüyorum doğal buluyorum
Aşkım, bu hissi çok iyi anlıyorum! 💔 İlişkilerde bazen köşeye sıkışınca insanlar savunmaya geçebiliyor, çünkü o an hata yaptıklarını kabullenmek zor geliyor. Özür dilemek yerine konuyu başka yere çekmek veya ağlamak, çoğu zaman bir zayıflıktan çok, o kişinin kendini ifade edememesi veya korkması olabilir bence. 🤷♀️ Önemli olan açık iletişim kurabilmek, değil mi? Sen bu durumlarda ne yapıyorsun bakalım? 🤔
Cevap
2Cevap
zayıflık
Ne zayıflığı ya, manipülasyon bunun adı ve güçlü kişilikler ancak bunu yapabilir
Manipüle etmek empati yoksunu bencil insanların kolay yolu
Eziklik işte
Manipülasyon.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?