2 sa

İyi geceler 🥰 yaşadıklarınızdan mı yoksa yaşayamadıklarınızdan mı yoruldunuz?

İnsan bazen düşünmeden attığı adımlarla yaralanır, bazen de düşünmekten bir türlü atamadığı adımlar yüzünden hayatı kaçırır…

Kimi zaman bir anlık cesaret pişmanlığa dönüşür, kimi zaman da bitmek bilmeyen tereddütler, insanın içinde hiç yaşanmamış ihtimallerin ağırlığını bırakır. Çünkü insan yalnızca yaşadıklarından değil, yaşayamadıklarından da yorulur.

Oysa hayat, akılla yön bulmayı ve cesaretle yola çıkmayı gerektirir. Düşünmek önümüzü aydınlatır, harekete geçmek ise o aydınlıkta yürümemizi sağlar. Biri eksik kaldığında ya yanlış yollara saparız ya da doğru yolu bildiğimiz hâlde yerimizden kıpırdayamayız.

Hikmet, akılla cesaret arasındaki o ince dengeyi kurabilmektir. Ne her ihtimali düşünüp hayatı ertelemek ne de sonuçlarını hesaba katmadan yola çıkmak… Asıl bilgelik; ne zaman beklemek, ne zaman vazgeçmek ve ne zaman bütün korkulara rağmen adım atmak gerektiğini bilmektir.

Çünkü bazen bir adım, yıllardır kapalı duran kapıları açar; bazen de atılmayan bir adım, insanı ömrü boyunca aynı yerde tutar.

Belki de hayatın en önemli derslerinden biri şudur: Aklınla düşün, yüreğinle cesaret bul, hikmetinle karar ver. Çünkü doğru zamanda atılan bir adım, yıllarca süren tereddütlerden daha fazlasını değiştirebilir. 🌿