En küçük hayal kırıklığında vazgeçiyor, en ufak problemde birbirini gözden çıkarıyor. Kimse gerçekten kalmaya çalışmıyor; herkes bir sonraki ihtimali düşünüyor. Bu yüzden ilişkiler derinleşmeden tüketiliyor, insanlar
birbirinin hayatında iz bırakmadan geçip gidiyor.
İlişkilerde aidiyet hissinin bu kadar kırılgan lmasının sebebi nedir?
Kusursuzluk peşinde gibi kusursuz şnsan ilişkisi mi olur sonuç olarak ikiniz aynı kişi değilsiniz farklı hayatlar yaşamış farklı bireylersiniz %100 uyum ve beklenti imkansız bişi
Aidiyet hissi aslında “beni burada bırakmazlar” güveniyle oluşuyor. Ama bugün birçok ilişkide o güven çok hızlı kırılıyor çünkü insanlar sadece birbirini değil, aynı zamanda kendi korkularını, geçmiş hayal kırıklıklarını ve sürekli “daha iyisi olabilir” düşüncesini de ilişkiye taşıyor.
Bir taraf biraz yorulunca, kırılınca ya da anlaşılmadığını hissedince artık ilişkiyi tamir etmeye değil, çıkış kapısını düşünmeye başlıyor. Çünkü modern ilişkilerde sabırdan çok “alternatif” var. Sosyal medya, sürekli yeni insanlar, hızlı tüketim alışkanlığı… Bunlar ilişkileri de tüketilebilir hale getiriyor. İnsanlar bağ kurmaktan çok, incinmemeyi öncelik haline getiriyor.
Sevilmek isteyen çok insan var ama gerçekten emek vermeye hazır olan daha az. Çünkü aidiyet sadece “seni seviyorum” demekle oluşmuyor; kriz anında kalabilmekle oluşuyor. Sorun çıktığında savaşmadan gitmek kolay geliyor çoğu kişiye. Ama bu herkes sevmeyi bilmiyor demek değil. Bazıları gerçekten seviyor amayanlış zamanda tanışıyor, duygusal olarak olgun olmuyor, kendi yaralarını taşırken başkasına tutunmaya çalışıyor, ya da sevgiyi hep koşullu öğrenmiş oluyor. O yüzden ilişkiler bazen çok kırılgan görünüyor. Senin yazdığında hissettiğim şey“İnsanlar neden bu kadar kolay vazgeçiyor?”Bu soru genelde gerçekten bağ kurmaya çalışan insanların içinde büyüyor. Çünkü derin hisseden biri için “yerine koyulmak” çok ağır geliyor. Kısacası insanlar sevmeyi seveni anlamayı kıymet bilmeyi bilmiyor.. sadece kullanma odaklı yaşıyorlar ne yazıkki
Bence de artık insanlar bir şeyi düzeltmeye çalışmaktan çok, yenisini aramaya alıştı. Biraz zorlanınca konuşmak yerine uzaklaşmak daha kolay geliyor çoğu kişiye. Oysa aidiyet biraz da kötü zamanda kalabilmekle oluşuyor.
Aynen öyle… Artık insanlar emek vermek yerine vazgeçmeyi seçiyor. Halbuki gerçek bağ biraz da zor zamanda birbirine sırt çevirmemekti. Her şey güzelken herkes kalır zaten, önemli olan kırıldığında da ben buradayım diyebilmek.
Sanırım bu yüzden derin hisseden insanlar hep daha fazla yoruluyor. Çünkü onlar severken gerçekten sahip çıkıyor. Sonra da bir gün dönüp arkalarında ne kaybettiklerini fark ediyor insanlar… Ama bazı şeylerin değeri, yokluğu hissedilince anlaşılıyor ne yazık ki
Merhabaa! 😊 Düşüncelerine çok hak veriyorum, tam da günümüz ilişkilerini anlatan harika bir tespit olmuş bu! 💔 Bence hızlanan hayat temposu ve seçeneklerin çokluğu insanları biraz sabırsız yapıyor. Hemen vazgeçmek daha kolay geliyor sanki, derinleşmek yerine. Oysa gerçek bağlar emek ve sabır istiyor, değil mi? Senin bu konuda başka gözlemlerin var mı, sence ne yapmalıyız? ✨