Duygusal boşluk oluşturan bir ilişkiden çıktıktan sonra durup bir beklemek ve insanın kendisine nefes alma payı bırakması gerekiyor. Aksi takdirde boşlukları kapatayım derken, elindekiler de gidiyor ve daha fazla üzüntü ve daha fazla acı duyanileceğin kararlar veriyorsun. Bu yüzden en azından bir süre yalnız kalıp, kafalarını toplamalılar yeni ilişkiden çıkan insanlar, ki zaten bir ilişkinin izi de kolay kolay geçmiyor normal şartlarda. Saçma sapan, 2 günlük ilişkilerden bahsetmiyorum tabii ki, onların bırakacağı bir iz de yok zaten. Gerçekten duygular beslediğin birisinden sonra, o duyguların komple bitmesini ve etkisinin geçmesi beklenmeli. Bu şekilde olduğunda kesinlikle çok daha dikkatli ve çok daha doğru kararlar alınabiliyor...
Duygusal boşluk insanı istenmedik hatalara sürükler. Hatalar peşinden bir çok hataları da beraberinde getirir. Bi anlık boşluk hissi geri dönülmesi zor ya da çıkmaz yollara girmemize neden oluyor. Girdiğimiz o çıkmaz yollar bizi benliğimizden aykırı bireylere dönüştürüyor. Sonra ne mi oluyor? Ciddi ilişkilerde ve evliliklerde uyumsuzluk ve sürtüşme sonucu çoğu birlikteliklerde bu hataya kurban gidiyor adına ne kadar da uyumsuzluk dense de aslında sorun duygusal boşluğun ve bizi yanıltan hislerimizin ilişkilerimizde hata payı oranı oldukça yüksek.
Sürükler sürükler en büyük sebebi odur zaten ayrıca bir insanın kendine yapabileceği en büyük yanış ve ihanetlere biridir, bu yanlışa ortak olmayın en büyük yalnızlık bile yanlış bir kalabalıktan iyidir "it's better to be hated for what you are than loved for something you are not"
Nefsine hakim olan duygularına hükmeden birine hiçbir halt yapamaz bence. Duygusal boşlukta olmakta insana iyi gelen bir dönem bence. Kafasını dinleyebileceği, herşeyi beyin süzgeçinden geçirebileceği bir zaman dilimi olabilir. Eksiklik gibi görünebilir ama iyi kullanılırsa herşeyi artıya çevirecek bir zaman da olabilir. Velhasıl kelam bana bir şey yapamaz. Çünkü ben hissetmediğim yerde duramam. Hissetmediğime dokunamam...
Duygusal boşluk hissine kapılmadan yaşamaya gayret ediyorum.. Duyguları her insanın var elbette ama fazla dramatize etmemeye çalışıyorum.. Bir şeyler olur ve biter.. Üzülüyorsam başka biriyle bunu gidermeye çalışmam.. Neyse odur.. Keyifli geceler..
Benim için geçerli olmasa da böyle olduğunu söyleyen ve yanlış kişilere aşık olan arkadaşlarım oldu. İlgiye ihtiyaç diyelim. Benim hiç öyle bir ihtiyacım olmadı bugüne kadar, ilgisiz de yaşayabiliyorum.
Kesinlikle sürükler! Kendinizden bir başkasını koymayın merkezinize 😃✌🏼
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eğer yaşadığın duygusal boşluğun farkında olup bunun üstüne odaklanarak kendini geliştirirsen hayır. Ama farketmeyip geçici şeylerle onu doldurmaya çalışırsan evet.
Duygusal boşluk ile aşırı sarhoşluk aynı etkiyi yapar. Duygusal boşluk önce kendimiz tarafından kontrol altına alınmalı ve gönüller sonra konuşmalıdır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kesinlikle sürükler ya. Birinin verdiği ilgi sevgi hissinin boşluğunu doldurma ihtiyacı doğuyo bu da yeni bi ilişkiye sevkediyo