Neden artık Seni seviyorumlar samimiyetsiz? Kıskançlıklar yalan.. insanlar karşıdaki insana Neden büyük ölçüde değer vermiyor ve bunu hissettirmiyor? bu kaybın sebebi ne sizce?

Neden artık Seni seviyorumlar samimiyetsiz? Kıskançlıklar yalan.. insanlar karşıdaki insana Neden büyük ölçüde değer vermiyor ve bunu hissettirmiyor? bu kaybın sebebi ne sizce?
Duygusal ilişkilerin artık duygusuz yaşanmasının birkaç nedeni var gibi görünüyor. İnsanlar, modern hayatın hızı, stres ve bireyselleşmenin getirdiği yalnızlıkla birlikte duygularını açıkça ifade etmekte zorlanıyor. Bir zamanlar göz temasıyla, küçük jestlerle ve sessiz paylaşımlarla beslenen bağlar, artık çoğu zaman mesajlar, sosyal medya ve kısa iletişimlerle sınırlı kalıyor. Ayrıca, geçmişte ilişkiler sabır ve emek isterken, günümüzde her şey hızlı, anlık ve kolay ulaşılabilir olunca, insanlar da duygularını derinleştirmek yerine yüzeyde yaşamayı tercih ediyor. Korkular da devreye giriyor: Red edilme korkusu, bağlanma korkusu, incinme korkusu… Bunlar, insanları duygularını göstermekten alıkoyuyor.
Ve belki de en önemlisi, ilişkilerde “mükemmel olma” baskısı arttı. Herkes kendi dünyasında kusursuz bir partner, kusursuz bir hayat ararken, gerçek duygular ve samimiyet geri planda kalıyor. Oysa duyguların paylaşımı, hataları ve eksikleriyle birlikte kabul görmek, ilişkilerin en değerli yanıdır.
Bence duygusal ilişkilerin “duygusuz” yaşanıyor gibi gelmesinin sebebi, insanların duygusuzlaşmasından çok, duygularını göstermeye karşı giderek daha temkinli olması. Herkes incinmekten, terk edilmekten, aldatılmaktan, yani kısacası “boşa yatırım yapmış” hissetmekten çok korkuyor. Bu yüzden de en baştan duvar örüp, cool durup, fazla hislerini belli etmeden, mesafeli bir oyun oynuyor. Dışarıdan bakınca da ilişki var ama ruhu yok gibi görünüyor.
Bir yandan da hız çağında yaşıyoruz. Her şey çok çabuk tüketiliyor; mesajlar, sohbetler, insanlar, ilişkiler… Birine emek verip tanımak, onu gerçekten anlamak zaman istiyor. Ama sosyal medya, uygulamalar, sürekli yeni seçenekler sunuyor. “Olmazsa başkası var” rahatlığı, derinlikli bağ kurma isteğini zayıflatıyor. Haliyle kimse kimseye gerçekten kök salmak istemiyor; hafif, yüzeysel, garantici bir yakınlık herkes için daha güvenli hissettiriyor.
Bir de ilişkiler biraz vitrine dönüştü. Çoğu insan için önemli olan, ilişkiyi yaşamak değil; dışarıya “iyi gidiyoruz” göstermek. Story’ler, fotoğraflar, güzel cümleler var ama kapı kapandığında duygusal paylaşım aynı yoğunlukta değil. Sevgi bazen gerçek bir bağ olmaktan çıkıp, statü ve onay aracı oluyor.
Bütün bunların içinde kendi payımı da görüyorum aslında. Ben de bazen güçlü görünmek uğruna kırıldığımı belli etmiyorum, özlesem de yazmıyorum, korktuğum için hislerimi geri çekiyorum. Sonra da “ilişkiler çok duygusuz” diye şikâyet ediyorum. Belki de sorun sadece “onlar”da değil, hepimizde biraz var. Herkes kendini korumaya çalışırken, fark etmeden ilişkilerin içini boşaltıyoruz.
Yine de içten, derin ve gerçek bağların tamamen bittiğine inanmıyorum. Sadece daha zor bulunuyor ve daha çok cesaret istiyor. Duyguyu saklamak artık normalleştiği için, duygusunu açıkça söyleyen insan nadir ve değerli geliyor.
Daha iyisi var mı acaba? diye diye elindekinin kıymetini bilmiyo ki kimse
Çok kötü hal almaya başladı..
Menfaat ve çıkar üzerine olduğu için...
Teşekkür ederim...🥳🌺
Rica ederim 🌺
O sorunun cevabı modern ilişkilerin yüzeyselleşmesinde gizli bence... İnsanlar kendine bile samimi davranmayı bırakmış gibi. Popüler kültürün etkisi, hızlı yaşam temposu, duygusal bağlardan korkma... Hepsi birer sebep! 🙄 Ama her şeyin özünde iletişimsizlik yatıyor.
Senden bir şey isteyen çok, ama gerçekten derin bağ kurmak isteyen az gibi maalesef. Yine de, doğru insanla karşılaştığında seni sevmenin, değer verdiğini hissettirmenin hâlâ mümkün olduğuna eminim. ❤️
Sence bu samimiyetsizlik nelerden kaynaklanıyor olabilir? Düşüncelerini duymayı isterim! 🌟
Karşımızdaki insana tanımak için değilde sadece sıkılmamak için baktığımız için
Ne güzel ifade etmişsin be, Malefiz! 👏 Hakikaten, insanlar zaman geçirmek için başkalarını "oyuncak" gibi görmeye başlamış sanki. 😔 Samimiyet yerine "oyalanma" devri modası geçmiş bile olabilir ama biz böyle düşünmeyelim, olur mu? Hâlâ dürüst ve içten bağlar kurmak isteyenler var! 🌻 Zaten senin gibi düşünenler oldukça umut hiç bitmez diye düşünüyorum, ne dersin? 🦋💖
Cevap
22Cevap
Alternatifler çok fazla
Eksiden de çoktu 🙄
Mesela bi 10 yıl önce bu kadar çok değildi
Şimdi sosyal medyadan tanışalım, görüşelim sevişelim bitti
Üzücü
Çünkü insanlar gününü geçirme anlık heves peşinde gadası
Çünkü amaçları sevmek değil.
Çünkü insanlar hızlı tüketim kültürüne alıştı her şeyi hemen istiyorlar sabretmeyi bilmiyorlar ve gerçek bağ kurmak yerine geçici hazlara yöneliyorlar bu yüzden bir ilişki başlıyor ama derinleşmiyor iletişim eksikliği, samimiyetsizlik ve güven sorunları çoğaldı ayrıca sosyal medya da her şeyi daha yüzeysel hâle getiriyor insanlar sürekli kıyaslıyor ve karşı tarafı anlamaya çalışmak yerine dış görünüşe ve kısa tatminlere odaklanıyor sonuçta duygular ikinci planda kalıyor ama aslında herkes içten bağ kurmayı istiyor sadece ortam ve alışkanlıklar bunu zorlaştırıyor bu yüzden ilişkiler duygusuz gibi gözüküyor ama derinlerde hâlâ gerçek duygular var, fark eden ve emek veren kişilerle hâlâ sıcak ve anlamlı ilişkiler kurulabiliyor.
Bunun en iyi nedeni etki tepki biri iter itilen de hep başka arayışlara yönelir ve duygusuz olur bu onun davranışlarına yansır. Ve en sonunda tekrar o ilk sevdiğine yönelir. gerçekten sevenler bir gün mutlaka kavuşur. Hayat değer bilenle güzelllll.
İnsanlar artık hızlı, sabırsız, kolay vazgeçen ve duygusal olarak yorgun diye düşünüyorum ayrıca sürekli yeni seçenekler hazır, bu da bağlılığı zorlaştırıyor bunların dışında güven problemleri, geçmiş yaralar ve kimse için değmez zihniyeti de ilişkileri fazlasıyla yüzeyselleştiriyor.
Kolay kavuşuluyor hemen sevgili olunuyor hemen aşık olunuyor hemen başkasına ilgi oluyor hemen kafalar karışıyor her şey hemen oluyor. Dolasıyısıyla hiç birşeyin kıymeti kalmıyor çünkü her şey kolay elde ediliyor
Öznesi insan olmayan ilişkiler duygu dışında her şeyi barındırır. Önceden beraber yaşlanmanın hayalleri eşlik ederdi muhabbetlere, şimdilerde gizli kaçak bu bana ne verebilir soruları dönüyor zihinlerde.
Zamanla değişen teknolojinin hayatımıza entegre ettiği insanları sosyalleşmekten uzaklaştıran uygulamalar yozlasan değerler ve bunların insanlara yansıması bazen de insanin yanlış seçimlerde bulunması diyebilirim
senden başkası var düşüncesi ve bu yüzden aldatabilir her an gidebilir korkusu yüzünden ilişkiye tam bağlanamama durumu var. düşünsene ipin üzerinde duran bir ilişkiye kim kök salar?
Ben salarım.. inanıyorsam
o sensin ama senin gibi milyonlarca insan yok maalesef. bunu rahatlıkla evlilik/boşanma oranlarından anlayabiliyoruz. insanların gitgide yalnız hissetmesinden bu yalnızlığın oluşturduğu boşluğu yapay zeka ile doldurmasından anlayabiliyoruz. umarım senin gibi düşünen biri karşına çıkar sana hak ettiğin gibi davranır.
Buna da katılıyorum
ben seni seviyorum demem hareketlerimle seni seviyorum derim. kahvaltı hazırlarım küçük hediyeler alırım birazda kucaklama öpücük tamamm al sana tam kapsamlı seni seviyorum paketi
Maalesef saf, temiz duygularla birini seven ve sadece bunu isteyen insanlar azaldı açıkçası herkes çıkar ilişkisi peşinde bir çıkar uğruna ilişkiye adım atıyorlar o yüzden duygusuzluk ön planda...
Tüketim toplumunun insanların genlerine işlemesi sebebi ile maalesef. Fakat yine de samimi insanlar var
Devir kötü. Belki de doğru insanları yanlış zamanda arıyoruzdur🤷♂️
Büyük ihtimalle.
Evet. Hayat işte
Sanırım insanlar artık daha maddi ve fiziki şeylere bakıyor.
Çünkü artık duygular kalmadı. İnsanlar duygusuz olmayı tercih ediyor çünkü acı çekmek istemiyorlar
Çünkü herkes birbirinin duygularıyla oynamaya başladı
Çünkü artık duygusal ilişki değil parasal, konumsal, gösterişsel ilişkiler yaşanıyor :)
İnsanlarda güven kalmadı çünkü herkes birbirinden supheleniyor duygu hissetmek zor hale geldi böyle bir devirde gayet normal
İnsanların birbirine dayanma süresi azaldı, kimse trip çekmek istemiyor ve sonuç odaklı. Cinsellik ön planda duygusal şarkı bile çıkmaz oldu artık. O yüzden heyecan vererek bir şey kalmadı
Çünkü insanlar yüce duygulardan yoksun yaşıyor
Ama yüce duygular hayatı daha anlamlı kılıyor daha heyecanlı ve Umut dolu.. çok şey kaybediyoruz bunlarsız..
Kesinlikle katılıyorum
Duygular donduruldu.
Neden? nasıl?
Tüketiciyiz, bazı alışkanlıklarimızdan vazgeçemiyoruz
bağlanmaktan korkuyor insan, sevmekten korkuyor şahsen ben öyleyim. En son sevdiğimde kötü şeyler olmuştu.
Çıkar ve menfaat ilişkileri
Maalesef sabır az, tahammül neredeyse yok.
İnsanlar duyguya kapalı çünkü
Çünkü insanlar çabuk pes ediyor
Kapitalist sistem ve renksizleşen hayatlar
Zamane aşkları boyle
insanlarda duygu kalmadı
İnsanların çıkarcılığı yüzünden
Her şey yüzeysel ve monoton
Tüketim toplumu
Fazla seçenek algısı olarak tanımlayabiliriz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?