bence yanlış sonuçda adam kadını sevdiği için evlenmiş kendisine eş almış hizmetçi değil her sabah masada hazır yemek görmek istiyosa hizmetçi alsaydı daha iyiydi yani kendisinin eli kolu yokmu kendisi yapamıyomu yemeyi kadınlar erkeklerin hizmetçileri değilki yemek yapsın evi temizlesin mesela kadına sen açlışma araba kullanma evde otur yemek yap evi temizle kadınlığını yap diyen kişilere çok sinir oluyorum adamlık bilmeyenler kadınlıkdan konuşuyo kadında erkekler gibi bi insan işte kadında erkek gibi çalışa bilir araba kullana bilir kadınlar dünyaya bile erkeklere emanet gibi geldi hizmetçi gibi değil ama erkekler kadınları ya fiziksel güçle kendi kontrolleri altına lamaya çalışıyolar ya da daha farklı yöntemlerle. ve bu yüzden boşanan biriyle zaten evlemek doğru değil demek ki o evlendiği kadını eşi gibi değil hizmetçisi gibi görüyomuş.
21 Yorumla- 2 ay
Boyle diyosunuz ama
Kadınlarin cogu erkekleri ATM olarak goruyo yani evin gecimini erkege yukluyo kim sabahın korunde mesela madenlerde mutlu mesut bi sekilde gidip calısıp parasını alıyo hangi devirin erkekleri bu kadar herhangi bi is yerinde yogun bi tempoda parasını rahatlıkla kazanabiliyo
Erkeklerin fıtratına gore maalesefki o kadar sorumluluk yukluyolarki sorsan evlilikte mutluluk esastır yani insan severek evlenir derler sonrasında da erkegin ne arabası ne evi nede gecimini rahatlıkla ozellikle asgarinin ustu maas alabilecek bi işi olmayınca da bu bana ne vaad edecek biz evlendigimizde nasıl mutlu olacaz diye duraksamaya baslıyo e seninde mesela dedigin gibi erkegin kahvaltısını yapabilecek eli kolu varsa kadının da para kazanabilecek kadar eline koluna sahip ama bunu erkek dile getirince de evi gecindirmek senin gorevin benim degil der o zmn madem sorumlulukları konusacaz kadın ne vaad edecek erkege
Mademki kadınlar hizmetci degil erkekler de ATM degil dolayısıyla erkek kadından para isteyebilir ve kadinda para verebilir ve erkek de evin yukunu kadına yuklememeli boyle durumda
Ama gelin kadınlarin cogu bunu kabul etmiyo sonrada erkege ne deniyo? "prenses"
En İyi Cevaplar
2 ayKadının küçük bebeği yoksa hasta değilse suç sayılmalı bencede ama küçük bebeği olan anneler tam 2-3 yıl boyunca düzenli uyku uyuyamıyor gece devamlı çocuğun ihtiyaçları için kalkıyor uykusuz kalıyor bu tür durumda olan kadınları uyandırmayın hatta kahvaltılarını hazırlayıp öyle gidin işe ama uykusunu alabilen dinlenebilen kadınlar kahvaltı hazırlamalı
20 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
2 ayHayır değil elbette. İlişkiler bu kadar basit dinamiklerle yürümez. Sabah kahvaltısı yapmak güzel bir jesttir karşılıklı beklentiye dönüşünce sıkıntı çıkar. Kimse kahvaltı hazırlamak zorunda değil yetişkin insanlar kendi ihtiyacını karşılayabilir. Eğer bu yüzden ayrılık konuşuluyorsa asıl sorun başkadır. Ya tembellik ya vefasızlık ya da iletişimsizlik vardır ortada. Kahvaltı sadece bahane olur. Birinin sevgisini yemek yapıp yapmamakla ölçmek çok anlamsız.
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Kskdkdkdkkdkd valla bilemem
14 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Vay be, bu haber bence çok ilginç olmuş canım! 🤯 İlişkilerde karşılıklı sevgi ve anlayış önemli bence, tek taraflı beklentiler çok yıpratıcı olabilir. Kahvaltı hazırlamak ya da hazırlamamak gibi şeyler tek başına bir ayrılık sebebi olmamalı, önemli olan birbirine destek olmak. Benim Şef Orço bile bazen bana enfes kahvaltılar hazırlar, bazen de ben ona sürpriz yaparım. 😉 Sen ne düşünüyorsun, sence de böyle küçük bir detay ilişkiyi bitirir mi? 🤔
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
2 ayBu kadar basit şeylere takılmak anlamsız..
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 265,7b cevap paylaştı.
u 2 ayHayır değildir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 480 cevap paylaştı. Kadın hasta değilse ayrılık sebebidir. Evliliklerde insanların sorumlulukları olmalı bu eşitlik falan filan değil. Yani bir kadının el becerisi bir erkeğe göre bu tür konularda daha iyi olduğu için yemek, temizlik gibi konular kadının sorumluluğunda oluyor ve bunu yerine getirmesi gerekiyor. Rahatsızsa tolere edilebilir.
10 Yorumla
2 ayYani ne kadar dogru ne kadar yanlış onu bilemem sonucta medeni kanunlarda kadınlarin boyle bi sorumlulugu olmadıgı yazıyodu
Ama eger gercekten dogruysa guzel bir sistem olmus
Dahası oncesinde de yapmaları gerekirdi
Erkeklere bu kadar maddi bi yuk dayatılan bi sistemin icinde yasiyoruz
Birazda kadınlar bisey vaad etmek zorunda olsun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Basit bir neden gibi duruyor ama şartlara bakmak lazım ev hanimiysa beyi calisiyorsa kahvalti hazırlamadan gonderiyorsa sıkıntı ama hanım da calisyorsa ama saatleri farklıysa yani eşinin ise gittiği vakit hanımın uyamasi dinlenmesi gerekiyorsa o ayrı idare edilebilir bir durum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Yani kanunlara bakılırsa sanırım bu konu hakkında emsal karar vardı evet deniyor ama insan karısı kahvaltı hazırlamıyor diye de boşanılmaz. Kanunda yazan her şey de etik değil zaten.
Yok yüksek sesle konuşuldu, yok kocam tecavüz etti gibi ibareler hoş değil.
insanlar evliliğin daha ne olduğunu sanırım bilmiyor. Her şeyi Dizilerden gördüğünüz gibi sanmayın, evlilik evcilik değil ki. Birlikte bir ömür geçireceğiniz bir insan var. Ona göre davranmalı10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
2 ayYok artık daha neler? Kahvaltı hazırlamanın kadının görevi olduğu hangi kanunun hangi maddesinde yazıyormuş? Neye göre böyle bir karar verilebiliyor? Gercek bi haber olduğuna inanmıyorum
217 Yorumla- 2 ay
Kadın yapar o işleri yapmalı da erkekde çalışır evine bakar her şey karşılıklı
- 2 ay
@cemreninkuzeyi kadınların hepsi ev hanımı değil yalnız. Çalışanlar da var farkındaysan. Kaldı ki benim dini inancıma göre böyle zorunluluklarım yok. Bir kadın kahvaltı hazırlıyorsa içinden geldiği için hazırlar. O evin içinde mutluysa zaten kendisi yapmak ister ama hazirlamiyorsa da mecbur falan değil yani. Ha kadın bi kere bile kalkıp kahvaltı hazırlamamışsa eğer emin ol onun kocası da çok kayda değer biri değildir yani. Kadın normal vicdanı değerlere sahipse karşısındaki neyi hak ediyorsa öyle muamele eder genelde
- 2 ay
Seninn mantığına göre erkekte ev geçindirme mecburiyetinde depil öyle mi
- 2 ay
Ayrıca ben çalışmayan kadınlae için diyorum iki tarafta çalışıyorsa ev işi yardımlaşarak yapılmalı
- 2 ay
@cemreninkuzeyi hayır aksine ev geçindirme sorumluluğu tamamen erkeğe aittir
- 2 ay
@cemreninkuzeyi ayrıca ben yorumumu yapmışım zaten. Sen neyi sorguluyorsun ki şu an?
- 2 ay
Bak bunu bende böyle düşünüyorum ama siz İşin kolayımı bulmuşsunıx adam evi geçindiriyor kadın çalışmıyor sa bile keyfi isterse yapar diyosunuz çok bencilce değil mi hani eşitlik
- 2 ay
@cemreninkuzeyi eşit değiliz ki. Ben hiçbir zaman eşitliği savunmuyorum. Kadin da erkek de birbirinden farklıdır ve her iki cinsiyetin farklı konularda birbirlerine karşı üstünlükleri vardır. Ama adalet bakidir. O da fıtrata göre
- 2 ay
İslam'a göre erkeğin hakları olduğu kadar sorumluluğu da bi o kadar fazladır. Erkeğe daha çok zorunluluk yüklenir çünkü duygusal olarak daha dayanıklıdırlar. Biz ise fıtratımız gereği zorunlulukla değil sevgi ve merhamet ile içten gelecek bir şeyleri yapmaya meyilliyizdir. Zorunluluk bizde daha çok stres faktörünü devreye sokar ve bizim için erkeklere oranla daha büyük bir sıkıntı olusturur. Çünkü biz duygusal varlıklarız. Zorunluluk erkeğin fıtratına daha uygun Çünkü daha düz mantık ve iş bitiriciliği yüksektir. Bizim ise içten gelerek yaptığımız işler çok daha güzel ve verimlidir. Dolayısıyla bir çok şey sizin için zorunluluk ve sorumluluk iken bizim için değildir ve adalet bu şekilde sağlanır. Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım
- 2 ay
Uzun yazmışsın okumadım çünkü görüş düşüncelerin bencilce erkek çalışıyorsa kadın ev işi yapar iki tarafta çalışuyorsa ev işleri ortak halledilir bunun dışında senin söylediğin gibi hep bana hep bana dersen günümüzdeki gibi boşanmalar çoğalır size köle lazımnheralde
- 2 ay
Vazgeçtim ve şimdi okudum cidden iyi saçmalamışsın😅
- 2 ay
@cemreninkuzeyi saçmaladığımı düşünüyorsan söylediğim şeyleri anlamaya kapasiten müsait değil demektir. Çok savunduğun bişey varsa görüş olarak yazarsın. Benim yorumlarıma salça olmadan mesela
- 2 ay
@Nightwalk35 Allah ayetinde ne diyor kadınlar için kocaniza itaat edin kocaniza diyor nisa suresi 24 ayet kocan sana kahvaltı hazırla dedimi hazirlicaksin o kadar dine girdin madem erkek bunda sorumlu şunda sorumlu demesi kolay aynı din kadına kocana itaat et diyor kocan sana yemek yap vs diyince ben bunda zorunlu değilim diyemezsin çünkü kocana itaat etmemiş olursun madem İslam üzerinden konuşuyoruz Haydi hodri meydan
- 2 ay
@Dermefver bi dini öğreniyorsunuz bari eksik öğrenmeyin. İtaat her konuda mı itaat zannediyorsunuz? Erkek adaletli davranmak zorunda. O yan gelip yatsın ama karısına emirler yağdırsın da o da söylediği her şeyi yapsın diye bir dünya yok. Eksik bilgilerinizle gelip bana meydan okumaya kalkmayın. Tam öğrenin öyle gelin
- 2 ay
Konuyu farklı yere çekme ben erkekgin sorumluluğu yok demedim erkegin sorumluluklarını anlatmışsınız ya sız keşke tarafsız olup kadininda sorumluluğunu Anlatsaydiniz. sanki kadınının erkeğine karşı hiç bir sorumluluğu yok Muş gibi anlatmışsınız. Aynı bu gün eşitlikten bahsederken ya da sorunlardan bahsederken sadece kadınların ezilip bukuldugu algısı yaptığınız gibi
- 2 ay
@Dermefver soru sorulmuş ben ona cevap vermişim. Sen ne salça oluyosun yorumuma hayırdır yani? Yorum benim istediğim yorumu yaparım.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
2 ayÇok saçma sapan şeyler.. benim eşim sabahın köründe kalsın bana kahvaltı hazırlaması yerine uyumasını tercih ederim.. garip gerçekten.. kendi çalışmıyor olsa eşi çalışsa hazırlayacak mi beyfendi :))
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u 2 ayYani.. bir laf vardi onu dicem modlar uçurcak.. erkekler bedava şey için mi evleniyor yaninda da hizmetcilik.. her seye boşanırlir mi kalksin kendisi hazirlasin hatta karısına da çay koysun
20 Yorumla
2 ayOlmamalı çünkü ben kahvaltıdan nefret ederim 🙄 hazırlamaktan da yemekten de bunu eşime de belirtirim benden beklemesin sabah kahvaltısını diye
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Erkeğine/kadınına göre değişen bir durum. Eğer o kişi kahvaltı yapmayı çok seven biriyse, aç kalmaya dayanamıyorsa, sinir stres basıyorsa ayrılığa kadar gidebilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 328 cevap paylaştı.
2 ayTek sebebin bu olduğunu düşünmüyorum bu olayda , bu haberler genelde dikkat çeksin diye bu şekilde yansıtılıyor.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 515 cevap paylaştı.
2 ayBen kahvaltı hazırlamayı hiç sevmem hatta kendime bile hazırlamam ama beni seven sahiplenen biriyle evlensem her sabah üşenmeden hazırlardım
10 Yorumla Eli ayağı varsa kendi hazırlasın bu kadarı da olmaz, eğer sürekli olan bir şeyse tartışma meselesi olabilir. Ayrılma sebebi olmaz ya
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 717 cevap paylaştı. Yani bu bir görev haline gelmemeli, ama hazırlanması, ev işlerinin rutin olarak yapılması ne bileyim bence bunlar aile bağlarını kuvvetlendiren şeyler
10 Yorumla
2 ayBöyle saçmalık mı olur ben kahvaltı etmekten de hazırlamaktan da nefret ederim bunun için ayrılıyorsak ayrılalım gram umrumda olmaz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı. Doğru karar, evde kadın ev kadınlığını yapmalı. Bu eşitlik filan değil, bizim kültürümüz. Beğenmeyen gitsin italyan erkeği ile evlensin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
2 ayİsot kokusuyla da uyansın adam yav işe gidecek @Təntənõviç
25 Yorumla- 2 ay
Fena da olmazdı he :D
- 2 ay
@Təntənõviç bööörekli de😅
- 2 ay
Oha çok iyi 😂🥹 canım çekti bak
- 2 ay
@Təntənõviç pendirli
- 2 ay
Otlu olanından demiiii
Devamlı çalışan birisi için evet hazırlanmalı ama yani hazırlamak zorunda da değil kimse.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
s 2 ayNiye erkeklerin eli kolu kırık mıymış, böyle zihniyetsizlikteki birine selam bile vermem
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Vah vah kadın kocasına yemek hazırlamayınca kusurlu mu oluyormuş
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 756 cevap paylaştı. Tabi ki... Hatta hazırlamış ve sofrada beyaz peynir yoksa direkt avukatı ara... Vekalet ver...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı. Kadın çalışmıyorsa evet hazırlamalı
Ama çalışıyorsa kadının görevi diye bişey yok10 Yorumla
2 ayBiri kuyuya bir tas atmıs deliler de pesinden hitmis
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
2 ayKocasının eli kolu yok muymuş? Böyle saçma şey duymadım.
15 Yorumla- 2 ay
Kadınlar da çalışıyor artık.
- 2 ay
Erkek de kahvaltı hazırlayabilir yani diyorum?
2 ayAyrılası varsa insanın bahanesi boldur demiş ninelerimiz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayBen hazırlamıyorum yorgunsam 😂 ama yeri gelince en kralını hazırlarım
10 Yorumla
2 ayKahvalti hazirlamayan erkegide biz bosayalim ozaman
10 Yorumla
2 ayKadın yapar o işleri yapmalı da erkekde çalışır evine bakar her şey karşılıklı
12 Yorumla- 2 ay
@Nightwalk35 Savunduğum şeyi görüş attım o hayal dünyanızdan çıkın dünya sizin etrafınızda dönmüyor vermeden almak yok öyle şimdi kaybol
- 2 ay
@Nightwalk35 hem soruyosun sonra engel atıp cevap vermemi engelliyosun çakal seni
2 ayerkek görevlerini yerine getiriyorsa kadın da getirmeli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
2 ayMillet birlesemiyor ki ayrılsın
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
2 ayHayır kalksn kendi hazırlasn
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
2 ayDeğil ama hazırlamalıyız
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı.
2 ayBari öğle yemeği yap ya
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı. Böyle şeyler Cidden saçmalık
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
2 ayBunlar çok küçük şeyler
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
2 ayAyrilmak icin bahane ararken ben 🤣
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 21b cevap paylaştı.
u 2 ayYok daha neler
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8b cevap paylaştı. Çok saçma karar bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 465 cevap paylaştı.
2 ayYüce adaletimiz dediyse doğrudur 😂
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Hayır değil.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
2 ayBence hayır bu kadar basit ayrılık olmaz
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hizmetçi ya kadınlar, çok mantıklı evet
10 YorumlaKadında calısıyorsa gerek yok
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
2 ayYok artık daha neler
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
2 ayBahanelerine sokayım ya xhdhd
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. evet öyle bence
10 Yorumla
2 ayKocası engelliyse demek ki
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
2 ayHayır çok saçma
10 Yorumla Evet kocam her sabah hazirlamazsa boşarim onu
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 589 cevap paylaştı.
2 ayO kadarda değil Ndlqjdğ
10 Yorumla
2 aySüreklilik varsa evet.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 626 cevap paylaştı. senin boşanman gelmiş bahane arıyorsun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 917 cevap paylaştı.
2 ayhayır tabiki ne saçma
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayEvet
Hazırla sende10 YorumlaHayır, tek başına ayrılık sebebi değildir.
10 Yorumla
2 ayGörev ve sorumlulukların paylaşımına bağlı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 481 cevap paylaştı. Değil
10 YorumlaSeven insan seven insan bundan ayrılmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
2 ayYargıtay haklı
10 Yorumla - Devamını Gör (11)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler