+1 yılcanım benim başıma geldi bu ben uzun zamandır evliyim eşimde sorun vardı ve amelyat olması gerekti uzun zaman olmayınca doktora gittik doktor eşimin amelyat olmazsa çocugunun kesinlikle olmayacagını söyledi ama ben o ay hamile kaldı tabi çok çok sevindik yıllar sonra çocugumuz olacak diye ama malesef çocugumz saglıklı degildi dogdu biraz yaşadı 3 ay felan sonra vefat etti kalp hastasıydı ben çok üzülüyrdm hala da üzülüyrm evlat çok güzel birşey eşim yine ikna olmadı amelyata ama artık benim çok fazla üzüldügümü tekrar istedigimi görünce oldu şükür 2 ay oldu amelyat olalı bekliyrz bakalım kısmetse inş. olur diyrz ama önemli olan eşlerin bu konuda sabırlı olması ve birbirizini anlamasıdır sorunun kimde oldugunun pek bir önemi yok önemli olan bu süreçte birbirine destek olamaktır ben bu konuda asla eşimi yermedim yermemde o sorun bende de olabilirdi neyse çok uzun oldu kısacası dedigim gibi işte
05 Yorumla- +1 yıl
Sanırım varikoseli kastediyorsunuz. Varikoseli erkeklerde çocuk sahibi olabilir ancak ölü doğum ve sağlıksız birey oluşumuna neden olduğundan tedavi gerektirir. Buna rağmen tedavi olmasa da çok sağlıklı çocukları olan erkeklerde vardır. Geçmiş olsun.
Sorunun kimde olduğunun bir önemi yok dediğiniz gibi ancak "eşimde bir problem vardı." Beyanı dil bilginize göre sorumluluğu üstlenmediğinizide gösterebilir.
Gizli tırmanışı tavsiye ederim. Geçmiş olsun. - +1 yıl
gizli tutmamı gerektirecek bir durum göremiyrm ben bu hastalık günümüzün, çagmızın hastalıgı her 10 erkekten 5 in de var ta amalyatları da %90 sonuç veriyr inş. bizede verir, zaten eşim amelyat oldu 3 ay da sonuç veriyrmuş amelyat bekliyrz bakalım kısmetimz de ne varsa 3 ay olacak inş. bu sürenin bitmesine az kaldı hayırlısı inş. ama saol düşündügün için @BEFTEKAR
- +1 yıl
Her 10 erkeğin beşinde yok her 40 erkeğin birinde var. Tek başına infertilite sebebi değil yani varikoseli olan erkek kısır değildir sadece sağlıklı doğum oranı azdır. Hamile bırakabilir ancak düşük ve engelli doğum riski çok fazladır. Tedavi sonrası bu durum giderilebilir.
Ayrıca infertilite gibi durumlar yasal olarak hasta mahremiyet hakkına girer ve eşlerden her ikisinin de onayı olmadan açıklama yapılamaz. Eşinizin bilgisi olmadığı olasılığına karşı uyarmak istedim. Eşinizin varikosel olması durumunda düşük ve hamile kalınamama durumu sizin de yumurtalıklarınızın çalıştı anlamına gelmez. - +1 yıl
Bu arada geçmiş olsun. Eşinizin ruhsal durumu, beslenme şekli ve yaşam şartı olumlu yönde attıkça sperm kaliteside artar. Manevi destekte bulunarak herşey biraz daha kolay hale gelebilirsiniz. Zaten rahatsız lı nedeniyle elini taşın altına koyan o gibi. Sizin içinde kolay olduğu söylenemez anca erkeklerin ağır lı nedeniyle her zaman daha fazla desteğe ihtiyacı var!
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİleride bu sorunu yaşayacağımı düsünüyorum bu yüzden değil evlilik sevgili bile istemiyorum isteyemiyorum bu yüzden terk edilirsem kaldıramam zaten içim acıyor daha fazlasını kaldıramam o yüzden daimi yalnızlardanım
14 Yorumla- +1 yıl
Canim sende iliski basladikdan bir hafta falan sonra boyle bir problen olma ihdimalinden bahsett bak yukarda neler demisler
Cevap sahibi+1 yılHayır iliski ve evlilik düşünmüyorum
- +1 yıl
ne tür bir haslağın var ki gizli kullanıcı?
- 1 yıl
Benim de benzer sorunum var tanışabilir miyiz
Ya ben bazen ya da çoğu zaman diyeyim düşünürüm hep konuyu eşimin doğurmasına veya sezaryan doğuma karşıyım yani istemiyorum çocuk çünkü ne kadar kötü bir hale geliyor vajinası biliyorum. Ya istemiyorum onunla ben hayatlarımızı birleştirmişiz. Birlikteyiz. Onunla mutluyuz. Çocuk olurken ya ölürse ya bir şey olursa ben ne yaparım. Umurumda bile değil çocuk. Ben çocuk olsun diye evlenmedim. Ben sevdiğim insanı sevdiğim için ona aşık olduğum için onunla bir gelecek için onunla eğlenmek onunla sevişmek onunla yaşlanmak onunla gezmek tozmak kısaca onunla birlikte olmak için evlendim. Ve asla onun kılına dahi zarar gelsin istemem. O benim canımdan daha değerli. İşte budur sevmek. Kendi canını sevdiğin için feda etmek. Sevdiğin için yapmak. AŞK AŞK AŞK <3
00 Yorumla
+1 yılHer şerde bir hayır vardır.
Çocuk doğuramaması demek, anne olmasını engellemez. Evlatlık alırız, hem o daha sevap. Bu şekilde evlatlık Alıp, daha sonra Mucizevi bir şekilde, anne olan kişileri duymuştum daha evvel. Allah bunu eğer verdiyse bize sabrımız karşılığını mutlaka verecektir. Ama tabi isyan etmedikten sonra.126 Yorumla- +1 yıl
İslamda evlat edinmek doğru değil diye biliyorum. Baba o evlatlık çocuğuna nikah düşebiliyor çünkü
- +1 yıl
Evlatlik edindigin cocugun cinsiyeti kiz olmamasina özen göstermelisin sadece ama islam dini kolaylik dinidir sokak da yasamasindan senin yaninda yasamadina müsade edilecegine düsünüyorum belirli yastan sonra baba kiz iliskilerine dikkat edilir tabi bunu tekrar danismak gerekiyor hocaya
- +1 yıl
- +1 yıl
Abi şey kozsa babaya haram erkekse anaya haram ergenlikten sonra kardesine emdirmen gerekiyormus bebekken. Yani kiz kardesinin sutunu emmesi filan gerekiyormus arastirmak lazim
- +1 yıl
La mal mal konusmayin peygamberimizin wvlatliklari vardi bir yetimi evlat edinmek kadar buyuk bir sevap yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
183Cevap
Son zamanlarda gördüğüm en güzel sorulardan biri bence.
Aslında üstünde oturup uzun uzun düşünmek gerek...
Maalesef ki sosyal baskı insanların kafasında ille de çocuk olmalı gibi bir his uyandırıyor. Şahsen ben de isterim çocuğumun olmasını. Ama olmuyorsa da bu dünyanın sonu değil diye düşünüyorum. Çevremdeki birkaç arkadaşım; sırf çocuğu olmasın diye kendinden yaşça büyük insanlarla evlenmeyi göze aldılar. Bazıları da çocuğu olmadığı için boşandı.
Onu da geçiyorum; çocuğu olmayan taraf ben de olabilirdim. O yüzden karşı tarafı üzmeden birlikte hayatı zevkli hale getirebilecek şeylerle oyalanmak, önemli olanın "o" olduğunu hissettirerek bu konuyu kapatmaya çalışmak gerek bence.
Allah böyle sorunu olanlara sabır versin gerçekten...00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Esimse evlat ediniriz sorun degil.. sevgilimse , evlenmeyi dusunecek kadar seviyorsam yine sorun olmaz , yine birakmam onu.. ama sorunlu giden ve bur seylerin eksik oldugu, kisscadi gelecegi karsnlik bir flortse , uzaklasma sebebi olabilirdi..
10 Yorumla
+1 yılboyle birsey olsa insanlar yıkıntıya ugrar ama evlilik bununla sınırlı degildir sevdiginiz insanla bir yola ciktiysaniz geri donusu yoktur onun psikolojisi sizden daha onemlidir cunku sorun olan taraf odur ve ilgiyi hak eden odur siz onu rahatlatmaya bakmalisiniz ona cok iyi bakmalisiniz ki evliliginiz ayakta kalabilsin yoksa bu dalga gecilecek birsey degil bundan kaynakli intihar eden insanlar var. O yuzden o ana kendinizden cok onunla ilgilenmelisiniz o duzeldikce sizde duzelirsiniz ve beraber cozum arayabilirsiniz. Bazı arkadasların dedigi gibi evlatlikta bunun bir caresi olabilir. Cocuk kokusuna hasret yasamaktansa bu hem guzel hemde hayirli bir yol.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Ben onu oyle sevmisim. Sonucta kendi istegiyle olan bir sey degil, onun degil benim de basima gelebilirdi. Ve bunun icin terkedilmek bir insani tuketir.. Herkesin hayalidir cocuk sahibi olmak, kanindan canindan bir parcayi buyutmek, ama eger olmuyorsa da dunyanin sonu degil. Yetim-oksuz binlerce cocuk var sicak bir yuvanin ozlemiyle yanip tutusan, bir yudum sevgiye muhtac... Evlat edinirdim..
10 YorumlaBence her kızın hayalidir anne olmak? ya da her erkek ister küçük bir kızın ona baba demesini.. Ama alan Allah, veren Allah. Hz Meryem hiçbir şey yokken hamile kalmış mesela. Bazılarının da hicbir saglık problemi olmadiği halde çocuğu olmuyor.. Her şey Allahın takdiri. Ve boşboşuna "iyi günde kötü günde" demiyor sevenler.. İyi günde herkes yanındadır, ama seni asıl sevenleri kötü günde öğrenirsin. Allah kimsenin başına vermesin çocuk olmama durumunu...
10 YorumlaTedavi ve evlatlık kabul edilebilir bir durumdur ancak taşıyıcı annelik ve sperm bankası gözünün içine bakarak eşinizi aldatmanızdır. Hele ki sperm bankasının tavsiye edilmesi bile asla affedilemez bir durum. Hiç bir erkek gerizakalının tekinin eşini laboratuar koşullarında döllemesini istemez kadınların taşıyıcı anneliği kabul edemeyeceği gibi. Keza hiç bir kadının, eşinin bir başka kadının karnına yaslarak çocuğunu dinlemesine tahammül edebileceğine inanmıyorum. l
00 YorumlaOncellikle olmayanlara allah versin ve dedigin gibi kimsenin basina boyle bir sey vermesin allah. bir cocugumyz olsun isterim kim istemez ama olmuyorsa vardir bir hayiri allahin bildigi diyorum. Naparim bilmiyorum ama belki evlat edinirdim belkide hayatimiz cocuksuz gecerdi ama esimden vazgecmezdim..
00 YorumlaNasıl ki o evlat sahibi olmanın tadını tadamayacaksa ben de tatmam. Sonuçta iyi günde kötü günde birlikte olunacak sözü boşuna verilmiyor :)
50 Yorumlaoley l*n prezervatif yok artik der rahatlarim:-)
isin sakasi bir yana dunya bir tane daha yolgezer kaldirmaz zatrn.
tam kestim:-)
kotu durum ama bunun icin birakmazdim. sonucta damizlik almiyoruz. umut eder tedavi yoluna giderdik ama olmadi diye ne uzerim ne canini yakarim.
ha kendim uzulurum o baska ama dedim ya suclusu o degil ki. allah herkesi bir sekilde imtihan eder. vo beni esi bilsin sahibi bilsin sadik olsun kafi.00 Yorumlabundada bir hayir vardir derim belki iyi bir baba olamayacagim icin allah tarafindan böyle takdir edilmiş veya o olacak cocuk hayirsiz olacakdi bintane nedeni olabilir ama allahdan gelen herzaman hayirli gelir ne gelirse gelsin o yüzden sorun yapmazdim diye düşünüyorum yinede büyük konuşmamak lazim gelecegin bize ne verecegi belli olmuyor
00 Yorumla
+1 yılOnce sarilir ve vazgecmeyecegimi hissettiririm sonra gozlerine Bakip inanmayacagini ne kadar bilsem de bunun kendinden onemli olmadigini soylerim. Boyle bir durumda zaten asil sarsilacak olan karsi taraf degil, problemi haiz olan kisidir. Destek olmak gerek. Sevilen insanlardan onemli degil hicbisey
00 Yorumlayillar once evli bir cift cocuk sahibi olmak isterler cocuklari olmaz, kadinin ezici ve erkekligini assalayici bir alay ile ona her firsatta kisir olsugunu vurgular, gel zaman git zaman kadin kocasindan ayrilmak ister, adamin o anki göz yaşlarini tahmin bile edemezsiniz. vu gunun birinde baskasi ile evlenirler. esi tarafindan terk edilen adamin nur topu gibi bir oğlu. kadin ise cocuk sevgisini son nefesine kadar tadamamistir.
00 Yorumla
+1 yılEşim ise artık bir yola adım atmışız ve onu yarı yolda bırakmak olmaz ama sevgiliysek bilemiyeceğim bu konuda net bir düşünce kuramam şuanda.. ben çocukları çok severim hatta istiyorum ama kavanozda olmuyor ki :D
00 YorumlaBenim yuzumden cocuk olmuyorsa eger esimin cok cocuk istedigini dusundugum icin ben ayrilirdin direk esimden benim yuzumden istedigi bir hissi yasayamiycak die birakirdim cekip goderdimki kendi mutlu olsun benim yuzumden mutsuz olmasin die
01 YorumlaHayatın içinde olan şeyler bunlar. Evlatlık alabilirsin tabi. Ama Türkiye'de genelde 2'nci eş tercih ediliyor. Bu eğitimle ilgili birşey değil. En varoştan sosyete camiasına kadar bu böyle. Hanımlar da bir şekilde razı ediliyor.
00 YorumlaHicbirsey yapmazdim hersey bir cocuk sahibi olmaktan itibaret degil eger o benimle varsa ben onunla herturlu herseye varimdir :)
Birde yurtta okadar yetim sevgiye ihtiyac duyan cocuklar var cocugumuz olmasa bizde bir cocuk bakariz00 YorumlaGelen herşey Allahtan sonuçta onu kesinlikle suçlamam bu konuda hatta ona bunu hissettirmemek için eskisinden daha çok ilgi ve alaka göstermeye çalışırım . Bu kimsenin isteğiyle olan birşey değil çünkü Allahtan gelen birşey kader meselesi.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Benim bebeğim o zaten asla kırılmasına üzülmesine izin vermem taktiri ilahi
40 Yorumlaönemli değil olabilir hastalık bay bayan dinlemez allah düşman başına vermesin. evlenmek te isterim yeterki gönüllerimiz bir olsun. isterse eşim evlat ediniriz
00 Yorumlasonradan ogrenmıssem basımla beraber.. kaderdır beraber cekerız.. allah oyle uygun gormuş.. ama bılıpte soylememısse ısler olgunlasırken bu karsı tarafın hayallerını calmaktır buyuk serefsızlıktır
00 YorumlaYıkıcı birşey, sorun olmaz istemem diyen ya yalan söylüyordur, ya da çocuk sevgisi çağına girmemiştir, her insan ister.
Çareyi tedavide aramak, yılmamak çok önemli, etrafımda sayısız örneği var.00 Yorumla
+1 yılçaresiz yuva sahibi olmayı bekleyen onlarca çocuk var bir tanesini alabilir ve ona sıcak bir yuva temin edebiliriz. Rabbim böyle hayırlı görmüş demekten başka ne gelir elden..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbolbol dua ederım esıme kol kanat gererım.. her zaman kı gıbı yanında olurum. hayatımdan bırsey eksılmedıgını ona ıyıcene anlatırım ve aşılarım.. kı gonlu rahat etsın..
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Çocuk meraklısı değilim ama ileride çok istersek sahipleniriz. Kedi, köpek ve kuş da alır eve renk katarız.
10 Yorumla
+1 yılEğer gerçekten seviyorsam ve oda seviyorsa onunla mutluysam sorun etmem. en olmadi evlat ediniriz. Yapacak bişey yok.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Şimdi Sevgi emek ister empati yaparım ya benim olmasaydı diye o beni terk edermiydi acaba diye seviyorsa çocuk herşey değildir takdiri ilahi rabbim bize çocuk uygun görmemiş derdim sevmiyorsa zaten bir bahane arıyordur insan
00 YorumlaSevmediğim birinden çocuğum olunca daha mı iyi olacak sanki. Tıpta çare tükenmez olmadı evlat ediniriz hem çocuğumuz olur hem sevaba gireriz.
10 Yorumla
+1 yılEvlat edinirim. Dünyaya yeni bir tane getirmekten daha olumlu bir seçenek aslında. Yinede bir adet öz evladım olsun isterim ama çok sorun olmaz.
10 Yorumla
+1 yılÇocuk sahibi olduğum için empati kuramadım maalesef, ama başından beri saklamamışsa ve çok seviyorsam sanırım kabullenirdim...
00 Yorumla
+1 yılBaşkasından yaparım :D şaka bir yana. Asla bırakmam bu benim karakterime ters. Evlatlık edinebiliriz sonuçta hem o da olmasa hiç problem değil. Sevdiğimi şartsız koşulsuz severim ben :)
10 Yorumla
+1 yılsevdiğim her zaman önce gelir 2. aşık olduğum insanın çocuğu olmayacaktı ben kabul ettim ama o istemedi sen baba olmayı hak ediyorsun dedi evlenmedi benle
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Allah herkese evlat görmek nasip etsin inşallah. Şükürler olsun var bir oğlumuz elinizden 👶öper. Evlat edinirdik belkide
00 YorumlaAslinda daha cok baglanirim ona, onun bu nedenden dolayi kotu hissetmesine engel olurum. Ayrica cocuk da evlat edinebiliriz.
00 YorumlaSevdiğim kişinin böyle bir rahatsızlığı varsa fark ederse kahrolayım. zaten üremesi gereken biri değilim. şaka maka cidden umursamam sonuçta bizimde çocuğumuz olmasın ne değişir.
00 Yorumlaona elimden geldiğince bunun problem olmayacağını gösteririm böyle zamanlarda daha fazla ilgi alaka göstermek gerekir ona her konuda fazladan destek olurum bunun problem olmayacağını anlasın
00 YorumlaÇocukları çok severim hatta bazen derim dünyaya gelme amacım anne olmak falan diye :D
Evlatlık alırız. Terketmezdim01 YorumlaAmin. Ben önemsemem vazgeçmem sevdiğimden. Çocuk olmasa da olur. Demekki hayırlısı buymuş derim sevdiğimle yoluma devam ederim.
00 Yorumla
+1 yıltakdir-i ilahi. muhtaç bir bebeği evlat edinirim çok fazla çocuk hasreti yaşıyorsak. Ama eşimden sağlık sorunları ne olursa olsun vazgeçmem :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. soyumuz yürümeli. töre namus böyle ister. başımıza taş yağar. köyüme kuraklık gelir. üstüne kuma getiririm hemen
00 Yorumla
+1 yılOna bunun eksikliğini hissettirmem bir sürü sahipsiz çocuk var birtanede bizim için evlatlık ediniriz
00 Yorumlabu yüzden sevdiği veya evlendiği kadını/erkeği terkediyosa zaten hiç bir zaman eş , çift olamamışlardır
00 Yorumla
+1 yılOna daha çok sahip çıkarım Allah vermiyorsa vardır bir bildiği.
Dipnot: Ailemde böyle yapmamı ister ve destekler aynı sorun dayim ve esinde var. Ailen karşı çıkar atıp tutmayın dicekler için önceden cevaplayayım dedim 😊00 Yorumla
+1 yılkadere sığınırım çünkü senin elinde değil böyle şeyler. sevdiğim bir insanı bu yüzden terk edecek değilim. çocuk sahibi olmanın başka yolları da var ama sevdiğini kaybeersen bunun telafisi yok çünkü erkek adam bir kere sever
00 Yorumla
+1 yılALLAH böylesini uygun görmüş sevgim eksilmez söylediğin bu ise cok istiyor isek evlatlık ediniriz evlenmişim demekki bana en yakın kişi o evlendiğin insanı saçma bir nedenden sevmekten vazgeçmek ilk başta sevgiye sonra erkekliğe yakışmaz
00 Yorumla
+1 yılyoksa sen bırakmayımı düşünüyorsun. Aynısı senin başına gelse karşı taraf ne yapardı sence. senin gibi düşünmeye başlamıştı bile öyle degilmi
00 Yorumla
+1 yılOrtada bir ask varsa yine de evlenirim. Tabi ask falan yoksa bu da ayrilmak icin iyi bir bahane olabilir.
00 Yorumla
+1 yılDevam ederim. Herşey olcagın varır. bir bakmışsın olmuş çocugumuz
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen oluyor öyle durumlar
- +1 yıl
Samanyolu tv
- +1 yıl
Yok ya bizim komsumuzun oldu
sevgi tüm soruların cevabıdır bence... sevgi her zorluğu yener.
bir çocuğu evlat edinmek de çok büyük bir mutluluktur, olmuyorsa kendi çocuğun bir masumu da kurtarmış olursun...00 YorumlaEşimle çocuk yapmak için evlenmemişimdir herhalde, Onun kara kaşına, kara gözüne sevdalıyım omasa da olur. Ölüm olmasın, ayrılık olmasın çare düşünülür
00 Yorumla
+1 yılEğer çok çocuk istiyorsa evlatlık ilk tercihim. Çocuğa pek sıcak bakan bir insan olmadığımı ifade ederim (aslında çocukları çok severim böyle 8-9 çocuğum olsun isterim.)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim de olma ihtimali cok az.
Erkek arkadasima bunu soyledigimde biz de birbirimizi buyuturuz, birbirimizin cocugu oluruz demisti.
Kismet bu isler...10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 394 cevap paylaştı. Canı sağolsun ya ben onun doğurganlığını değil ki karakterini sevmişim. Evlat ediniriz olur biter
10 Yorumla
+1 yılben hala onu çok severim. illa çocuk sahibi olmak istersek de yardıma muhtaç binlerce çocuk var. birinin hayatını kurtarmış oluruz.
00 Yorumla
+1 yıleşim olacak kişi ilkim olacak ve onu sırf sağlık problemi var diye bırakmam. şöyle düşünürüm hayırsız evladım olana kadar hiç olmasın daha iyi
10 Yorumla
+1 yılsevdiğimleysem evladımız olmaya bilir... çok istiyor ve yapamıyorsak evlat edine biliriz... pekte hoş olabilir.
00 YorumlaYine severim, ölünce, dek severim sevgide mazeret olmaz.
00 Yorumla
+1 yılİşime gelir çocukları sevmiyorum, çocuk dışinda başka mutluluklarda vardir onları yasarız unuttururum ben ona =_=
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılVardır bir hikmeti yapacak bir şey yok. En kötü koruyucu ailesi olurduk bir yetimin sonuçta her şey insan için.
00 Yorumla Evlat edinebiliriz bir miniği de mutlu etmiş oluruz.
00 YorumlaEşimin cocuk yapamıcagı benimde yapamıcam anlamına gelir. Evlat edinerek başka bir hayatada anne baba kazandırırız
Guzel soru00 Yorumla- Devamını Gör (184)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar