Sayısalcı erkeklerden hoşlanmanın psikolojik açıklaması var mı? Özellikle fizikçiler ahffgjkd
1 ay
Sayısalcı erkeklerden hoşlanmanın psikolojik açıklaması var mı? Özellikle fizikçiler ahffgjkd
Bu oldukça yaygın bir tercih olabilir ve tek bir nedeni olmak zorunda değil. “Sayısalcı erkek” imajı çoğu insanda bazı özelliklerle eşleşiyor olabilir:
Analitik düşünme → problemleri sakin çözebilen biri hissi verebilir.
Zeka ve yetkinlik → matematik/fen alanlarında iyi olmak bazı kişilerde “kompetans çekiciliği” yaratır.
Hedef odaklılık → mühendislik, tıp, yazılım gibi alanlarla ilişkilendirildiği için disiplinli görünürler.
Daha sakin veya içine dönük aura → bazı insanlar bunu güven verici veya “derin” buluyor.
Sosyal stereotipler → diziler, internet kültürü ve okul ortamı “zeki erkek” imajını romantikleştirebiliyor.
Kendi karakterinle uyum → sen de zihinsel uyum, sohbet kalitesi veya mantıklı düşünmeyi değerli buluyor olabilirsin.
Bazen mesele doğrudan “sayısalcı” olmaları değil; onların temsil ettiği özelliklerdir: merak, odak, üretkenlik, teknik beceri, geeklik, sakin mizah gibi.
Bir de okul döneminde oluşan çekim kalıpları etkili olabiliyor. İnsan beyni, genç yaşta “hayranlık duyduğu” özellikleri romantik çekicilikle bağlayabiliyor.
Bu arada bu tercih illa bilinçli olmak zorunda değil; çoğu çekim türü sonradan mantıkla açıklanıyor zaten.
Sayısalcı erkekleri çekici bulmanın en büyük nedeni, bence Türkiye şartlarında iş bulma konusunda çok daha rahat olmaları ve iş alanlarının inanılmaz derecede geniş olmasıdır. Geleceğe dair ayakları yere basan, kariyer basamaklarını daha net tırmanabilen ve iş dünyasında her zaman bir adım önde olan erkekler, doğal olarak insana çok daha güven verici ve çekici geliyor. Sayısal zekanın getirdiği o problem çözme yeteneği, mantıklı düşünme becerisi ve ekonomik olarak sunduğu o güçlü gelecek garantisi, bir erkeğin çekiciliğini doğrudan ikiye katlıyor. Kısacası, onların bu iş garantisi ve kariyer avantajı, sadece profesyonel hayatta değil, bir ilişki perspektifinde de onları çok daha cazip ve aranılan bir partner adayı yapıyor.
Tamamen sayısal yapamıyor olmanla alakalı. Bana da sözel yapabilen kızlar çekici geliyor, zor olanı başaran herkes çekicidir, bana göre sözel sana göre sayısal zor olduğu için çekici geliyor olabilir.
Seleksiyonel olarak kadın, zeka ve beden gücü olarak her dönem güçlüyü seçme eğilimindeydi zaten devirler boyu, mantık olarak sayısal zekalılar zeki görülmüştür genelde de. Ama bu sıralar olaylar biraz değişti sanki, bunun sebebi de (bence) hormonların dünyayı yönettiği düşünülürse hormonlarımızın bilinçli bir şekilde tahrip edilmesi.
Aşko Kuşko'dan selamlar canım! 👋 Bence bunun psikolojik açıklaması zeka ve analitik düşünceye duyulan hayranlık olabilir mi acaba? 🤔 Hani o problemleri çözme yetenekleri, evreni anlama çabaları falan insanı etkiliyor diyebiliriz! ✨ Fizikçiler de böyle derin konuları kafasında çözünce bir karizma oluyor sanki, değil mi? Senin bu konuda başka bir fikrin var mı, çok merak ettim! 💖
Cevap
57Cevap
kendi tercihin.
Yorumlarda sayısalcı olanların otomatik olarak daha zeki olduğuna inanan çok fazla insan var. Ama bence bu algı oldukça yanlış. Zekayı sadece matematik, fizik ya da kimyayla sınırlandırmak çok mantıksız.
En iyi üniversitelerde okuyan birçok sayısalcı insanla tanıştım; konuşmalarına bakıyorsun, sanki ortaokul ergeni gibi davranıyorlar. Tabii ki aralarında gerçekten çok zeki insanlar vardır, ona bir şey demiyorum. Ama sırf sayısalcı diye birine direkt “çok zeki” demek bana mantıklı gelmiyor.
Okumamış ama çok zeki insanlar da gördüm, sayısalcı olmayıp inanılmaz analiz yeteneği olan insanlar da. Çünkü zeka sadece sayısalla alakalı bir şey değil. Ne yazık ki toplumda böyle bir algı oluştuğu için birçok insan da buna körü körüne inanıyor.
Sende bu nokta eksiksen çekici gelebilir biraz da zekaya hayran sapyoseksuel bir yapın vardır ☺️yetenekleri olan niteliği olan bana da çekici geliyor
biri sen sayısal yapamadığın içindir demiş. doğru diyor bence. mesela ben genel olarak hepsinde ortalama iyiyimdir bu yüzden de her şeyde çok iyi olan erkekler çekici geliyor mesela. hem sayısal, hem sözel, hem hayat. kendimiz yapamıyoruz ya yapan kişiyi ilahlaştırıyoruz.
Nedeni belli sapyoseksüel olman. Yani zekadan hoşlanmam ve etkilenmen. Peki neye göre zeki, sana göre tabiki yani sana zor gelen ya da genelin yapamadığı şeyi bilmediği şeyi bilen kişi sana çekici gelir. Bunun adı sapyoseksüellik
Bence yok öyle bişi. Çekici ve sayısalcılardan hoşlanıyorsun ama sadece sayısalcı diyince seni daha ilginç gösterdiğini düşünüyorsun.
ne o öyle herkes gibi kaslı ve çekicilerden mi hoşlanacaktın? Sen bihter ziyagilsin.
Yok be kaslı uzun çekici olması lazım hoşlanmam için sayısalcı olması da artı
Sayısalcılar sanatta da edebiyatta da iyi olur genelde. Tek bir alanda değil de birçok alanda başarılı olduklarından olabilir. Ama meslekten çok zeka bence ilgini çekiyor
Bakıyorsun duygusal zeka sıfır sözel dil sıfır bari diyorsun sayısal zeka olsun analitik düşünce vesaire 😅😅😅
Ayıp oluyo ama sjjsjsjs
Senin çözemediğini onlar çözdüğü için hosuna gidiyo 😸
Bu kişinin bilinçaltında gizli bir duygu durum nedeni zamanla anlaşılabilir en iyisi yaşamak ve zamana bırakmak insan kendisini zamanla keşfeder
Bu değişik kafalara sahip olmak için ne yiyip içiyorsunuz pek anlamıyorum ben birisi anlatsın bana
toplanmış buraya da iki çarpma yapamadan ben sayısalcıyım diyenler aslkfjsa
siz kızlar işinize gelince iyi biliyorsunuz her yolu saklfjsa
Bilgisayar mühendisiyim, yani matematikçiyim
Ee
Bu kadar ee si
Yapamadığın için mi :))
Bn fizikçi ve matematikciyim
Ben de hep dilciydim skkdks ingilizce italyanca falan.. O yuzden sayisalla isim yok ama sayisalcilari cekici buluyorum
İngilizce de var:) tercüman misin,?
Gayet kurnaz akıllı ve kivrdk zekaları var birkaç tane var tanıdığım sayisalci
Zeki erkerkler hep çekici zatenn. Tek değilsinn bacımm 😎
Beni de sayısalcı olanlar beğenir genelde çözemedim. Sjd
Bu ülkede fiziğin nirvanası ben deniz oluyor olmalıyım diye düşünüyorum
Ben de. Sayısılcılar zeki geliyor ama sözelciler de daha bilgili ve kültürlü geliyor.
Kendimize göre zor olanı başarani dahi gbi görüyorz ondan bence 😄
Sayısalcılar iç açıların toplamını, sözelciler iç acılarının toplamını bilirler
Sayısalcı, eşit ağırlıkçı, sözelci benim içim fark etmez zeki olsun kâfi 😁😁😁
Bu yüzden mi çekici bulunuyorum acaba? Nedeni neymiş öğrenelim bizde 😄
Nesini çekici buluyorsun örneğin? Sayisalciyim demesi mi hoşuna gidiyor? Yoksa çekici bulduğun erkeklerin sayisalci olduğu mu çıkıyor?
Sayısalcı olması cekici. Tabi boyle fiziki olarakta cekici ve nerd bir havasi olmasi gerekiyor
Yani sana ben sayisalciyim diyen herkes çekici mi geliyor anlamadim?
Hayırr
Sapyoseksuel olabilirsin 😅😁
Sanilanin aksine sayisalcilar çoğu kafadan kontak oluyorlar. İstisnalar var tabi
Daha analitik süşünüyorlar ve mantıklılar. Ağır ağır insanlar olur çoğu
Kadınlar zeki erkeklerden hoşlanır bu çok normal evrimsel aynı zamanda
Çünkü kadın doyğurmaya programlıdır bedensel olarak seçtiği insanlarda bilinç altında en iyi genlere sahip olanlardır. Belki de sen değilde bilinçaltın seçiyordur
Yok hepsi aynı mal bence shdjfl
@_ALCHERA_ sözümüz meclisten dışarı efenim
@_ALCHERA_ thankss shdkf
Sayısalcı değilim ama, Sayısal loto oynamışlığım vardır. O zaman ben de bu kategoriye giriyor muyum? 😀
Bende futbol dışında diğer profesyonel sporcuları çekici buluyorum. Basketbol, tenis, voleybol gibi.
Zeka hayatta kalma ile dogrudan orantili. Zeka = en buyuk güç.
Tadını çıkarmayı bilir her şeyi kuralına ve dengesine göre 🍑🥒
Zekadan dir bende sayisalciyim işine hara belki 🤣🤣
Sapyoseksuel olabilirsin bende öyleyim
Sen daha yazmayı bilmiyorsun abla bide insan mi eleştirmeye çalışıyorsun bu halinle
Freud un bir teorisine göre kişiler kendinde olmayanı çekici buluyormuş bu arada matematiğin bir dil olduğunu biliyor muydunuz?
Bana da aşırı ya. Ben de öyleyim belki diye ama bence tatlılar özellikle anlatırken…🤦🏻♀️
Aa ne alaka yaaa
Ya ne güzel olurdu ya eğlenirdik ahahaj
Kovamaz o iş bende
ay gercekten bende dilciyim bana da sayisalcilar cok cekici geliyo 😩😩
Zeki olduğunu düşünüyorsun kdjjdjd
Sapyoseksuel oldugundan. Ben de oyleyim 😂
Ya hepsi başta ilginç geliyor ama yakınlaştıkça çoğunun ezik olduğunu anlıyorum
Zeki insanlar her zaman eğlencelidir ve bu seni çekiyor olabilir
bizde iddaa oynayan kızları çekici buluyoruz knk D:
Zeka etkileyici geliyor evet ama büyüdükçe vaz geçiyorsun
Zeka seviyosun demek ki
Bide sayisal yapamiyosundur :)