Sürekli hakaret edip engelleyip geri gelen biri gerçekten beni seviyor mu yoksa duygusal manipülasyon mu yapıyor?

11 aylık ilişkimi bitirdim ama buna rağmen kendimi suçlu hissediyorum. Çünkü o bana, duygularını kullandığımı ve ona boş umut verdiğimi söylüyor. Benimle ilk defa evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşündüğünü söyledi. Ama bir ilişkiye başta gerçekten inanıp sonradan bunun yürümediğini fark etmek insanı yalancı yapar mı?

İlişki benim için artık çok yorucuydu. Neredeyse her tartışmada bana hakaret ediyordu, yalancı diyordu, beni engelliyordu sonra tekrar yazıyordu. Defalarca “bir daha hakaret etmeyeceğim” dedi ama hep tekrar etti. Bu yüzden zamanla ondan uzaklaştım çünkü yanında kendimi artık huzurlu hissetmiyordum.

En çok da sürekli kendimi açıklamak zorunda hissetmek beni yordu. Bir yandan da hiç değer gördüğümü hissetmedim. Büyük şeyler istemedim; sadece küçük bir ilgi, bir jest, önemli hissetmek istedim.

Dün bana, isterse fotoğraflarımızı ve mesajlarımızı aileme gönderebileceğini yazdı. Sonra yapmayacağını söyledi ama bunu söylemesi bile beni çok korkuttu. Bugün ise sanki hiçbir şey olmamış gibi romantik “günaydın” videoları gönderip sabah aklına gelen ilk kişinin ben olduğumu yazıyor.

Bir gün hakaret ve nefret, ertesi gün sevgi ve özlem… Sizce bu normal bir ayrılık acısı mı yoksa duygusal manipülasyon mu?

Sürekli hakaret edip engelleyip geri gelen biri gerçekten beni seviyor mu yoksa duygusal manipülasyon mu yapıyor?