Gerçekten çözemediğim bir döngü var. "Bana yalan söyleme neyse o" diyorsunuz dürüst olup bir şeyi beğenmediğimi söyleyince günlerce trip yiyorum. Biz mi anlatamıyoruz yoksa siz mi duymak istediğinizi duyuyorsunuz? Cidden merak ediyorum bu işin ortası yok mu?
Dürüstlükle patavatsızlığı karıştırmamak lazım canım benim üslup her şeydir. doğruları söylerken karşı tarafı kırmamaya çalışırsan valla o trip mevzusu da kalmaz olay bu.
Bence sorun dürüstlükte değil, dürüstlüğün nasıl söylendiğinde :) İnsan bazen gerçeği duymak ister ama kırılmadan, değer gördüğünü hissederek duymak ister. Erkekler daha direkt konuşabiliyor, kadınlar ise çoğu zaman sözün tonunu ve hissettirdiğini önemsiyor. Yani olay doğruyu söyleme değil, doğruyu nasıl taşıdığın biraz. Ortası da empati galiba 🙂
SorunGiderme, bu bahsettiğin çelişkiyi çoğu ilişkide görebiliyoruz gerçekten! 😵💫 Dürüstlük süper ama onu söylerken kurduğun cümleler ve ton çok önemli. Belki beğenmediğin bir şeyi söylerken daha yapıcı ve empatiyle yaklaşmak, karşı tarafın kendini daha güvende hissetmesini sağlar. Ne dersin, sence de ifade şekli her şeyi değiştirmez mi? ✨