Sürekli bel altı vuran, değer vermeyen sevgiliyle devam etmek mantıklı mı?

1 senedir iletişim var ama ilk 8 ayı insan yerine koymadı beni. Uzak mesafeydi birkaç kez görüşebildik. İlk 8 ay her dediğimi yanlış anlayıp engeller atıp gidiyordu 10 gün sonra geliyordu hiç özür dileme yok. Sürekli benim işim zor stresliyim kafamı şişirme nazını tribini çekemem, evliliğe gelince konu ben bu işte evlenmem sonra da evliliğe bakarız şu bu diyordu yani 8 ay böyle geçti. Sonra biriyle tanıştığımı öğrendi elden gideceğim diye düzeldi 3 ay bana iyi oldu Allah var. Son 1 ay yine eski kötü haline döndü. Ve ben de artık kendime diyorum daha iyilerine layığım neden çekiyorum üstüme titreyen bana kıymet veren biriyle olmak istiyorum ve artık kesin istemediğimi dedim. Şu anda da sevdiğini söylüyor ama 1 senedir severim ederim ben böyleyim hep gelecek zaman eki kullanıyordu. Yani 1 senedir iyi olmadın ben gidince iyi olmaya çalışıyorum seni çok seviyorum vs diyor. Karslı Vanlıyla evlen git bulaşık yıka yemek yap diyor. Kavgalarda bel altı vuran biri böyle biriyle devam edilir mi şu an acıların çocuğu modunda ama ben hiç geri vites yapmıyorum
Sürekli bel altı vuran, değer vermeyen sevgiliyle devam etmek mantıklı mı?