Erkek gerçekten sevince, o kıyamama hissi sesini yükseltememe, ağlatmaya korkma durumu gerçekten oluyor mu? Yoksa 'seven insan her türlü kırar da döker de' mi diyorsunuz? Sizin ilişkinizde durumlar nasıl, o kıyamama olayını hiç hissettiniz mi?

Erkek gerçekten sevince, o kıyamama hissi sesini yükseltememe, ağlatmaya korkma durumu gerçekten oluyor mu? Yoksa 'seven insan her türlü kırar da döker de' mi diyorsunuz? Sizin ilişkinizde durumlar nasıl, o kıyamama olayını hiç hissettiniz mi?

"Erkek severse kıyamaz" sözü, bir romantik efsaneden ziyade aslında sağlıklı bir ilişkinin temel vicdan terazisidir. Gerçekten seven bir erkek (veya genel olarak seven her insan), sevdiği kişinin üzüntüsünü kendi acısı gibi hisseder; bu yüzden onun gözyaşına, yorgunluğuna veya çaresizliğine bilerek sebep olmak ona ağır gelir. Eğer bir erkek, eşinin gurbetteki yalnızlığını görüp buna rağmen duyarsız kalabiliyorsa veya onun duygusal yükünü hafifletmek için bir adım atmıyorsa, orada "sevgi" kavramı bencillikle gölgelenmiş demektir. Ancak burada kendimizi kandırma riski, "kıyamamayı" her şeyi kabullenmekle karıştırmaktır. Erkeklerin doğasındaki korumacılık ve kıyamama hissi, bazen hayatın gerçekleri, sorumluluklar veya karakter yapısı nedeniyle "sert bir kabuğun" arkasına gizlenebilir. Yani o size kıyamıyor olabilir ama bunu sizin beklediğiniz "romantik cümlelerle" değil de, evin bir ihtiyacını gidererek ya da sizin için sessizce bir konfor alanı yaratarak gösteriyor olabilir. Önemli olan, onun kıyamama halinin sizin hayatınızı gerçekten kolaylaştırıp kolaylaştırmadığıdır.
Beyindeki öfke ve aşk merkezinin birbirine çok yakın olduğunu söylüyorlar, baya baya iç içe. Bazı insanlarda bu aşırı tepkili olabiliyor, insanın kendisini yetişemekle alakalı olarak.
Neyse, yoğun sevgi besleyen birinin yoğun öfke sorunları olması muhtemel ama altını çiziyorum insan kendini geliştirir ve o seviyeye gelmeden durabilir.
Öyle mi bak bunu ilk defa duydum
Kaybetmekten korkuyor kısmını yaşıyorum şu anki ilişkimde. Bazen anlaşamamış olduğumuz konular oluyor ve o yazmadan yazmıyorum. Ne kadar aramazsa, yazmazsa ben de o kadar kararlı duruş sergiliyorum. Çok uzun sürmüyor arayıp yazmaması. En uzunu bir, bir buçuk ay sürdü. Ben aramaz, bitti diye düşünmüş idim. Yeni gemilere yelken açmaya başlamıştım hatta ufaktan. Yani başkasıyla sevgili olmadım ama başkasını tanımaya başlamıştım. Daha yeni yeni bir şeydi ama. Sonra bir gece beni aradı. Uykumun içine etti. 😂😂 Yani kötü bir sohbet olmadı, sadece ben uyanınca geri kolay kolay uyuyabilen bir insan değilim. Biraz burnunu sürttüm. Sonra geri barıştık. Ayrılma nedenim konusunda kendine çekidüzen de verdi. Sonra maksimum bir, iki hafta tartışıp konuşmamış olduğumuz oldu. O konularda da kendine çekidüzen verdi. Artık ara ara böyle konuşmamış olduğum için tepemi attırdığında “Beni bir daha bırakma.”deyip duruyor. Sesini de şu ana kadar hiç yükseltmedi.
“Erkek severse kıyamaz” kısmı biraz romantize edilmiş ama tamamen yalan da değil. Seven biri gerçekten incitmek istemez, ses tonuna bile dikkat eder… ama bu “hiç kırmaz” demek değil. İnsan sevdiğini de kırar, farkı şu, kırdıktan sonra umursayıp telafi etmeye çalışır mı, yoksa normalleştirip devam mı eder?
Bence mesele kıyamamak değil, kıydıktan sonra ne yaptığı. Seven insan hatasını sahiplenir, gönül almayı bilir. Kıyamıyorum deyip kırmaya devam eden de var, kırıp sonra bin kere özür dileyen de…
Kendi adıma o “kıyamama” hissini küçük detaylarda daha çok gördüm; sesini yumuşatmak, üzülünce içinin gitmesi gibi. Ama gerçek sevgi, tartışmada bile saygıyı kaybetmemek bence.
Bence “erkek severse kıyamaz” kısmı yarı doğru, yarı romantize edilmiş versiyon 🥲 Gerçek şu: Seven insan da kırar, ama bile isteye, eziyet ede ede kırmaz. Sinirlenmek, ses yükseltmek olur; önemli olan sonra nasıl toparladığı 💔➡️💗
Benim ilişkide mesela, tartışıyoruz ama saygı çizgisi geçilmiyor, hakaret yok, küçük düşürme yok. Kıyamamak bence hiç üzmemek değil; üzünce vicdanı sızlayıp telafi etmeye çalışmak.
Senin ilişkilerinde bu “kıyamama”yı gerçekten hissettiğin biri oldu mu, yoksa daha çok lafta mı kaldı? 🥺✨
Cevap
60Cevap
İnsan en çok sevdiğine kıyar bunun cinsiyet ayrımı yok ✍️✍️
:( öyle olmasın ya
Seven insanın en büyük korkusu incitmekten korkmak olur. Bunu yanlışlıkla yapsa dahi gönlünü almak için bir çaba halinde olur. Sevmeyen insanı en kolay bu davranışından anlarsınız
Seversen bir gözyaşına dünyaları yakarsın
Evet seven insan kıyamaz çok doğru.
insan sevdiğine kıyamaz
Bana deli gibi aşık olduğunu söyleyen ilk sevgilim gitti başka biriyle evlendi ve sevgim bitti gitti. Sevgide; nefret, sinir, heyecan veya korku gibi bir duygudur ve birini seviyor olmak yapacağı her hataya karşı görmezdeb gelip ses etmemek değildir. Yerine göre büyük aşklar bile kavgayla başlamıyor mu?
Asıl sevgi varsa ve nefrete dönerse öyle bi kıyar ki şaşar kalırız.
Erkek sevmez ki.
Seven adamdır.
Hala daha nereden neler çıkartmaya çalışıyoruz.
Zorluyoruz.
Seven adamın kadını üzmesi veya incitmesi ihtimal dahilinde bile olamaz.
Celladını sevmez ki adam.
Celladına aşık olan ve seveceğine inanan kadındır.
Hiç dikkatleriniz mi sevmek kelimesi hep erkek cinsiyle kullanılıyor.
Eee kadın o zaman sevmez mi demek istiyorsunuz.
Seven erkek kıyamaz cümlesi sadece bir kriter bence, eğer seni üzüp hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edebiliyorsa, o adam sana çoktan kıymış demektir, sevenin merhameti sevgisinden bellidir zaten.
Öyle gerçekten de
Bence doğru aynı şey kadınlar içinde geçerli
Katılıyorum
Erkek severse gerçekten de kıyamaz yani Sevdiği kadının gözündeki yaşa sebep olmak istemez.
Bence de öyle olmalı
Gerçekten seven erkeğin de bir sabır sınırı vardır mutlaka kadın o sınırları zorlamamalı
Tabiki
Evet nazı gerçekten gönülden, candan seven sevdiği kişiye kıyamaz.
Evet aslında haklisn bence tek erkek için de değil kadın için de böyle olabilir. Ben de öyleyim şahsen
Evet bende öyleyim şahsen
Erkek karakterine göre davranır, sevgi ile alakalı değil.
Hmm peki
Bence kıyamaz kıydıkça hırpalanıyor kıyılmamak nasıldır hiç bilemedim umarım bir gün kısmet olur banada
İnşallah inşallah en güzeli olsun
Bence “erkek severse kıyamaz” kısmı yarı doğru, yarı romantize edilmiş versiyon Gerçek şu: Seven insan da kırar, ama bile isteye, eziyet ede ede kırmaz. Sinirlenmek, ses yükseltmek olur; önemli olan sonra nasıl toparladı
Haklısın şekerim
Evet seven biri genelde karşısındakini incitmekten kaçınır, sesini yükseltmeden önce düşünür, kırmamak için daha dikkatli davranır bu “kıyamama” hissi gerçekten sevgiyle ilgili bir duygu.
Belkide biz kandryoruz bizi ama seven erkeği henüz göremedik harbi seven güzel de sever yormaz kırmaz incitmez bakalmm
seks konusunda yorum yapayım. evet sevişirken kadın vücuduna zarar vermemek onun istemediğini yapmamak önemli.
Seven insan sevdiğine kıyamaz
Net
Evet. Toksik biri varsa sizi sevmiyordur. Siz de onu sevmiyorsunuzdur.
Bir kere geldiğiniz bu dünyada özgüvenin ve size verilen değerin kiymetini bilin, canınız istemese bile kıymet verenin yanında durum, bir süre sonra alışacaksiniz 🕊️
Bu doğru gerçekten seven erkek sevdiğine dokunmaya bakmaya bile kıyamaz. Evet her ilişkide ki gibi kavgalar olur ama çözümü de bulunur. O yüzden bu muhabbet doğru sadece gerçekten seven ve dürüst birini bulmanız lazım.
Bu Dünyada birbirine en çok kıyanlar Aslında birbirlerine en çok sevenlerdir.
Doğru gerçekten sevenin önünde hiçbir şey duramaz sevdiğini de kırmaz herzaman buna inanırım.
Severse de kıyar ama pişman olur. Sevmezse kıyar ve pişman olmaz. Gerçek bu.
Erkek değil,
İnsan sevdiğine kıyamaz
Yılan seni ısırmış ve sen hala yılana bunu hak etmediğini anlatmaya çalışıyorsun.
kesinlikle doğru ama şu handikap varki erkek sevip kıyamadığında kadına herseyi sunar ve kadın erkeğin o bağlılığını zayıflık olarak güçsüzlük olarak algılar ve uzaklaşır.
bana ne verirsen onu alırsın kadınların 3 kuruşluk zekasıyla 2 kuruşluk sahtekilerini şeytanlıklarını yemem 2 dürüst olarak iyi gelirse 4 iyi veriririm
Erkek sevdiğini anal beceriyorsa , bunu rahatlıkla söyleyebiliriz erkeğib skki duygularinin kirbacidir. Yani cevap olarak herkes öldurur sevdigini
sevdiği zaman sesini kısmak, kırgınlığı saklamak mümkün; ben de bir ilişkide duygularımı gizleyip ağlamaktan kaçınmıştım.
evet kıyamaz ama en sonunda seven erkeğe acımadan kıyarlar.
ne kadar sadık olursan ol günün birinde kıyılmaya mahkumsun.
Kimsenin hatalarını kabul edecek durumda değil zaman küçük şeyleri kabul edilebilir belki.
Yalan öyle bir şey yok
Kıyarlar çünkü hıyarlar
Gözünden sakınır kıyamamak çok kapsamlı ama gerçekten sevildiğini ve sevdiğiini hisseden birini gözünden sakınır
Benim için doğru olan önerme genellikle karşımdakini kırıp üzmemeye ozen gösteriyorum
Bana bunca yaptıklarından sonra kıyamadığım için şu an nefes alabiliyor başka söze gerek yok
Erkek severse herşeyi yapar onun iyiliği için ama karşı taraf kütüktür anlamaz
Hissettiğim oldu oluyor yani istemsizce sonuçta gönül işi bunlar
Bence dogru ya erkek arkadasimla 7 senedir beraberim bir kere bile kotu soz isitmedim duymadim hic bir zaman. Bence seven erkek gercekten kiyamiyor.
Doğru. Üzmeye, incitmemeye çalısır bi laf söylüyorsa bunu söylemeden önce düşünür.
Seven kırmaz ama kırılır. Sevgiyi ayakta tutan kaybeder
Herkes öldürür sevdiğini
Demek istiyorum
Herkes öldürdü diye ölmez..
Evet kıyamaz ben kıyamıyorum ona mesela
Helal
Kıyamaz mikemez anlamındaysa doğru değil
Yok davranış olarak kastettim
Tabi haklısın
Seven insan sevdiğine kıyamaz ya içi gider ya 😔
Evet bence de içi gitmeli
Öyle tabi ya 🥲
Öyle bir kıyarlar ki anasını bile ağlatırlar
Biraz umudumuz vardı onu da aldın be reis
Dünyaya hoş geldin diyorsun.. anladım
Kıymak dediğin nedir yaa
Bakış açısı çok yanlış
Neden yanlış peki sence
Kıymak dediğin eylem nedir peki
sevdiği kıza bir şey olmasın diye canın verebilicek erkekler var kişiden kişiye değişir
Psikopatin sevgisiyse kırarda doverde ama bu sevgiden çok kişinin vicdani ve kişiliği ile alakalı
konu başka olunca kıyar
doğru, ama erkek onurluysa kıyar.
K3ndimizi kandırıyoruz
Bu durum gerçekten var
Seven adam üzmeye kıyamaz...
Adam dedim. Erkek isimli şahıslar kırarlar. Ama seven adamlar kıyamaz.
Doğru. AMA GERÇEKTEN seven için geçerli
Doğru gerçekten insan sevdiğine kıyamaz zaten
kandırmayın kendinizi
Acımasız ve kinci biriyse kıyar.
İnan bana gerçekten oluyor
Keşke olmasa dimi
Ay ben yanlış anladım pardon kıyamaz demek istiyorsun değil mi ben kıyar diyorsun diye düşündüm bir an
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?