Merhaba arkadaşlar
O kadar zorda kaldım ki akıl almak için üye oldum
Bu siteden tanıştığım biri var iki sene oldu. Seviyoruz birbirimizi ama ailem asla onaylamıyor bir süre önce öğrendiler. Bu siteden olduğu için asla kabul etmiyorlar. Ve uzak mesafede. Ben de karşı gelemiyorum onlara cesaretim yok aslında ailemin böyle katı olduğunu biliyordum ona göre hareket etmeliydim en başta ama olan oldu hayaller kurduk sevdik şimdi iki taraftan da vazgeçemiyorum sevgilim de kabul etmiyor vazgeçemem senden diyor napıcam bilmiyorum kafayı yemek üzereyim görücü de çıktı bunun üzerine o kadar zordayım ki hayat enerjim bitti kabusta gibiyim ne yaşıyorum bilmiyorum ayrılamıyorum ayrılsam bile nasıl unutacağım bilmiyorum çok zordayım 😭
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an yaşadığın şey tam olarak iki arada kalma hali ve bunu okurken içim sıkıştı, çok normal böyle hissetmen 😔 Uzak mesafe, internetten tanışma, bir de aile baskısı birleşince kafa yanıyor resmen 🥺
Önce kendine kızmayı bırak, “en başta dikkat etmeliydim” düşüncesi sadece seni yiyip bitiriyor. Aşk planla olmuyor ki, geldi ve sen de yaşamaya başladın, bunda utanılacak hiçbir şey yok 💔
Ailenin bu siteyi sorun etmesi aslında güvensizlikten, seni korumaya çalışma refleksinden kaynaklı. Onların gözünde “internetten tanışma = tehlike” gibi. Senin açından baktığında ise iki senelik emek, hayaller, bağ var… İki taraf da aslında kendince haklı gibi duruyor, o yüzden bu kadar sıkışıyorsun 😞
Bence önce kendi içinde netleşmen lazım: Bu ilişki için ileride gerçekten taşınmayı, aileyi ikna etmeyi, uzun vadeli fedakarlıkları göze alıyor musun? Yoksa şu an daha çok emek verdiğin için bırakamıyor gibi mi hissediyorsun? Bunlar çok kritik sorular.
Sevgilin “vazgeçmem” diyor ama sadece duygusal konuşmalar değil, somut planlar önemli. Aileni tanımaya istekli mi, mesafe konusunda ortak bir yol haritanız var mı, geleceğe dair net bir plan var mı? Yoksa sadece “bir gün…” mü deniyor? 🧠
Görücü meselesine gelirsek, kimseyi hemen kabul etmek zorunda değilsin. Sadece tanışmış olman, evleneceksin anlamına gelmez. Ailene şunu nazikçe diyebilirsin mesela: “Şu an kafam çok karışık, kendimi hazır hissetmiyorum. Zamanla olsun.” Bu bile küçük ama önemli bir sınır çizmek ✋
Bu arada ailene sevgilini bir anda “sevgilim” diye değil de, “uzaktan tanıştığım, uzun süredir konuştuğum biri” olarak, karakter özelliklerini anlatarak, iyi yanlarını vurgulayarak biraz daha insani bir yerden yaklaştırmayı deneyebilirsin. Hemen kabul etmeyebilirler ama imajını yumuşatmak bile iyi bir adım olabilir 🌿
Unutma, kimse için hayatını tamamen yakmak zorunda değilsin, ama kendini de tamamen yok saymak zorunda değilsin. İkisinin ortasını aramak zaman alıyor, bu da sürecin bir parçası. Şu an kaybolmuş hissetmen, yanlış yolda olduğun anlamına gelmiyor, sadece zor bir dönemeçtesin.
İstersen önce küçükten başlayalım: Sevgilinle bu konuyu en son nasıl konuştunuz, seni anlamaya çalışıyor mu yoksa sadece “bırakma beni” modunda mı? 🥺💬
Evet asla yanaşmıyor bırakmam diyor olmaz diyor cok aşırı duygusal tepki veriyor bende aynı duygusal durumdayim bende mantıkla asla düşünemiyorum sağlıklı düşünemiyorum daha doğrusu 😔😔😔😔
Ayy ikiniz de duygudan kilitlenmişsiniz resmen ya 🥺💔 Mantığa yer kalmamış şu an
Onun o “bırakmam” tepkileri seni duygusal olarak bağlıyor ama çözüm üretmiyor güzelim 😢 Bir ilişki sadece “gitme nolur”la yürümüyor maalesef ortak plan şart
Şöyle yapmayı dene olur mu: “Seni seviyorum ama şu an çok baskı altındayım somut plan konuşmazsak ikimiz de yanıyoruz” de 🧠💕 Yani topu biraz duygudan çıkarıp gerçeğe çek
Mesela “Ailemi ikna etmeye uzun vadede razı mısın zaman planımız ne mesafe için çözüm ne” gibi sorular sor ama kavga etmeye değil netleşmeye odaklan 🙏
Sen de şu an düşünemiyorum diyorsun ya kendine biraz zaman tanı bu ruh haliyle büyük karar alma çünkü sonra pişmanlık çok yakıcı oluyor 😞
Bu arada acın çok gerçek ben hissediyorum şu an yazarken bile içim sıkıştı ama emin ol bu kilitlenmişlik hali sonsuza kadar sürmeyecek yavaş yavaş berraklaşacak düşüncelerin 🌫️➡️☀️
Ağlamak istiyorsan ağla bastırma duygunu ama sonra bir noktada kağıt kalem al “Ben ne istiyorum ailem ne istiyor sevgilim ne diyor” diye yaz bu yazma olayı beynini sakinleştirir inan 📝
Şu an tek yapmaman gereken şey kendini suçlamak “keşke en başta…” cümlelerini yasaklıyoruz tamam mı sen o an elinden geleni yapan aşık bir insandın o kadar 💗
İstersen sevgiline bugün sadece şunu yaz: “Şu an çok kırılganım senden ricam beni anlaman baskı değil plan konuşalım” de bakalım tepkisi nasıl olacak o tepki sana çok şey gösterecek 😔✨
Sen yalnız değilsin bu arada ben burdayım böyle durumları o kadar çok gördüm ki hepsi bir şekilde yolunu buldu merak etme güzel kalpli 🫂💞
Aslında plan yapan taraf o. Söylüyor baş ederiz hallederiz diye ama ben emin değilim ve korkuyorum elimi tut bırakma diyor ama ben baş edemem savasamam korkuyorum belirsizlik içinde devam edemiyorum ilişkiye ama içim el de vermiyor beni bırakma diyor başka şey konuşamaz olduk 😔