33 yaşındayım, hiç ilişkim olmadı ve umudumu kaybediyorum, aşk hayatımı nasıl yoluna koyabilirim?

Bu size biraz absürt gelebilir ama bu yaşıma kadar bu durumu değiştirebilmek için, düzgün bir ilişki kurabilmek için neredeyse her yolu denemişliğim, mantıklı mantıksız her şeyi yapmışlığım oldu. Yine de bir şey değişmedi. Bunu istemiyorum ama yavaş yavaş umudumu kesmek üzereyim.

Etrafımdaki arkadaşlarım yine bir şeylerin ucunu yakalamışlar, bir şekilde sohbet muhabbet vs. deneyimleyebiliyorlar. Bana aşk hayatımı sorduklarında ise ben "biri yok" diyorum ve sorular gelmeye başlıyor "Niye yok? Olsun artık, bu yalnızlık fazla uzun sürmedi mi?" gibi soruları sorarak merak ediyorlar. Ben de "Bulamıyorum" deyip kestirip atıyorum. Başımdan geçen başarısız ilişki hikayelerimi, uğradığım haksızlıklarımı anlattığımda da bana çok üzülüyorlar. Bu da benim sıkıntımı 4-5 kat artırıyor.

Sosyal medyada olsun sokakta olsun, mutlu birkaç çift ile ilgili en ufak bir durumda bile gözümün önüne küçük bir kısmı bile olsa yaşayamadığım gençliğim, travmalarım, mahrum kaldığım bir ihtiyaç türü geliyor ve artık bunlardan kaçmaktan da yoruldum.

Hayatta her şey ilişki değil, başka sıkıntılar da var. Ama insanlar çeşit çeşit sıkıntı çekiyor diye ben eksikliklerimi tamamlamayayım mı?

33 yaşındayım, hiç ilişkim olmadı ve umudumu kaybediyorum, aşk hayatımı nasıl yoluna koyabilirim?