Mesela yaşıtlarım evlenirken görünce ister istemez geç kaldığımı hissediyorum ve kıskanıyorum. Ben daha güzelim ve iyi kalpliyim de fakat bana uygun birini bulmakta zorlanıyorum. Geç kalmışlık hissini nasıl yenerim
2 ay
Mesela yaşıtlarım evlenirken görünce ister istemez geç kaldığımı hissediyorum ve kıskanıyorum. Ben daha güzelim ve iyi kalpliyim de fakat bana uygun birini bulmakta zorlanıyorum. Geç kalmışlık hissini nasıl yenerim
Ben bugün mağazada kendime cicili bicili kıyafetlere bakarken yanımda da 3 çocuğuyla debelenen daha yirmili yaşlarının başında olan bir kızcağız vardı. Başkası da karısına "çok masraf yapma, bi tane al" diye zorluyordu. Evli arkadaşlarımsa hergün birisi bana dert yanıyor... Yani evet sevmek, sevilmek çok güzeldir. Çocuk desen cennet. Fakat bilmiyorum, yapamam gibi geliyor. Bu yüzden kendini geç kalmış gibi hissetme. Dünya genelinde 30 yaş furyası var artık. Millet 30 olmadan evlenmiyor. Çünkü geliştikçe ve dönüştükçe insan evliliğin olmazsa olmaz, zorunlu olmadığını anlıyor
Dimi oyle insanları görünce insna baska düşünüyor herkes mutlu degil
Cogu rol yaoiyor disaridan
Ama evlenirim dimi yaa eninde sonunda
Umarim bulur😇
Evlilik adına evlilik yapmaktan iyidir 🤷♀️
28 olacağım bekarım ha hayatımda birileri oldu ama seçicilik durumu olunca ileriye götürülmedi 🤷♀️
Bazen keşke 22-25 yaşlarımda evlenseydim diyorum ama şimdi daha bilgili deneyimli biriyim sorumluluk konusunda da bu saatten sonra yapılan evlilik daha sağlıklı gibi sadece biraz daha makul bakmak kalıyor eş adayına 🤷♀️
Ama secici olmak lazim evlilikk bu hele ki bu ekonomide
Orantılı seçicilik diyelim 🤷♀️
Ya bir de sadik birini bulmak zor hep bana yanaşan tipler evli cikiyor
Erken evlilik yapan bir çok arkadaşım şu yaşta evlenmek isterdim ya da asla o yaşta evlilik istemezdim sorumluluk ağır geliyor deniliyor ve gerçekten genel ifade bu 🤷♀️
Yaş küçük olunca üçüncül kişiler çok etken oluyor sınır çizmesi zor oluyor bana sorarsan 🤷♀️
Bence birbirlerinden sıkılıyorsa arayışa giriyorlar sonra ben bunu fark ettim erken evlenenlerde. Genelde yanlış kişileri seçiyorlar
Bekarı bile tek düşüncesi yürüyen libido gibi oluyor bu tür erkeklerden de uzak kalmak en iyisi
Yaşıtların boşanırken de ne kadar şanslıyım dersin. Yaşıtlarım da yaşıtlarım diye kafayı yedi herkes. Yaşıtlarınız size en ala zorbalığı yapan tiplerdi ya gidip bir de onlarla kendinizi kıyaslayıp, kıskanıyor musunuz? Deli misiniz ya derdiniz mi yok? :D
Sende olmuyor mu😂
Olmuyor ben kendi beynime göre yaşıyorum ♒️😌
Herkesin hikayesi, yolu farklıdır dostum. Hiç kimseyle kıyaslama kendini, elbet bir gün olacak sende doğru kişiyi bulacaksın.
rafadan ve iyi pişmiş yumurta olarak düşün, rafadan yumurta kırıldığında akar ve en lezzetli kısmı çöp olur, tam pişmiş ise tüm lezzetiyle hala bir bütündür
Ama istedikce bulamiyorjm hep bos beleş sorumluluk almayan tipler cikiyor
Doğruyu söylemek gerekirse bende aynı durumdan şikayetçiyim, boş vermeye çalışıyorum ama bazen olmuyor. Hayatın planları mı farklı acaba diye düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Düşünmemeye çalışıyorum, yine düşünceler gitmiyor.
Bu sorunun cevabını bende gerçekten bilmiyorum, sadece mantıklı düşünmeye çalışıyorum o kadar
Mantik lazim zaten evlilikte sonra boşanmalar oluyor iste
Sence aşk evliliği mi mantık evliliği mi?
Mantik bence mantıklı sevgi olmali ve denklik onemli
Bu his çoğu kişide var, kendini yalnız hissetmen hiç gereksiz 💔 Çünkü başkalarının evlenmesi, senin geç kaldığın anlamına gelmiyor; sadece onların yolu başka, seninki başka 🛤️
Sen kendini tanımış, ne istediğini bilen, iyi kalpli ve güzel birisin, bu zaten büyük avantaj 😌 Gerçekten sana iyi gelecek biri için bazen zaman gerekiyor. Acele evlenenlerin de hepsi çok mutlu değil, bunu da unutmamak lazım.
Kendini “yarışta geri kalmış” gibi görmek yerine, “benim hikayem daha farklı ve özel ilerliyor” diye düşünmeyi denesene ✨ Bir de merak ediyorum; şu an hayatında ilişki dışında seni en çok mutlu eden şey ne? 🎨📚🌍
Cevap
61Cevap
Neden evlenmek zorunda olduğunu, bir aile kurmak zorunda olduğunu düşünüyorsun? Her kadın evlenmek zorunda mı? Her kadın doğurmak zorunda mı? Her kadının bir kocası olmak zorunda mı? Kendin için kocasız bir hayat düşünemiyor musun? Evlenmek senin için öncelikse, hayatının önemli bir hedefiyse 30 yaşına kadar seçici olma lüksün yok. Kimseyi kendine layık görmemişsin ki, evlenmemişsin. Seçici olup, kimseyi beğenmeyip sonra da 30 yaşında "ya ben geç kalıyorum" hissini yaşaman çelişki değil mi? Hayattaki en önemli hedefin evlenmekse, kriterlerine tam olarak uymayan birini, kusurlarına rağmen eş olarak kabul edebilmiş olman gerekirdi. 30 yaşından sonra da evlenmenin çok da matah bişey olmadığını idrak edeceksin. Evli çiftlerin, boşanmış çiftlerin hayatlarına bakıp "iyi ki evlenmemişim" demen de çok mümkün. Sana tavsiyem, evlenmesen de seks hayatın olsun. Olmazsa, asıl travmayı o zaman yaşarsın.
"Benden önce evlenenlerden daha güzelim, daha iyi kalpliyim, şöyleyim, böyleyim" diyerek kendini başkalarıyla kıyaslıyor olman bile bir karakter defosu... Kendini başkalarından üstün görüyorsun. Eh, bu durumda seçici olman çok normal.
Bu hissi yaşayan tek kişi değilsin ne yazık ki. Benim arkadaşlarımın hemen hemen yarısı evlendi bende geri kalmış, geç kalmış hissediyorum lakin nasip bu bazen erken karşına çıkar hayırsız olur, geç çıkar doğru kişi çıkar hayırlı olur... Bilemeyiz ki o yüzden sabredip nasibimizi beklemek en doğrusu olur. Mevlam neylerse güzel eyler.
İlk önce daha yolun başındasin gençsin ve tam tavinda derler ya tam tavindasin kaldır kafanı önüne bak hayatını yasa o dusunceye hislere saplanıp kalma kendine bir hobi edinebilirsin mesela ben amatör olarak animasyonla uğraşıyorum mesela kafamı meşgul ediyor
bu senin kendi iç dunyan. modunla alakalı gizli üye. bende anlıyorum seni benzeriz cunku. bi de potansiyelin var ise. işte boyun kilon fiziğin güzelliğin maaşın işin mesleğin durusun tavrın karakterin. yani özetle erkekler dünyası için giderin.
Kendince iyisindir ama iyi niyetle döşenmeyen şeylerin geri dönüşü hasetliğe döndüğü için seni o tarz şeyler bulmuyor olabilir. Herkes adına mutlu da olsan kısmet denen bir şey var işte. Çok iyi olmak da iyi şeylerin geleceği anlamını taşımıyor.
Kızlar yaşıniz geçtikçe evlenmeniz daha zor olacak. Cunku artık hayatı daha iyi görüyor anlıyor olursunz. Birde aklinizda bir karakter oluşturup onun karşıniza çıkmasını bekliyorsunuz. Oda falzla ozelikli hayal ettiğiniz icin karşınıza çıkmıyor.. ya boydan kaybediyor ya kilodan ya maddi durumdan ya komikliktan olan soze oluyor evde kalıyorsunuz
öncelikle komplekslerinizi yenmelisiniz. başkalarına göre güzelliğiniz ya da iyi kalpli oluşunuz görecelidir. bunu kabul etmek ile başlayabilirsiniz. her şeyin en iyisinin sizin başına gelmesi beklentisinden uzak durun. arkadaş çevrenizde birisi son evlenen olacaktır.(kalanların hepsi aynı gün evlenmez ise). bu siz de olabilirsiniz. hayattaki durumları normal karşılayın. önemli olan saadeti yakalayabilmektir. bu konuda ilk ya da son olmak hiç bir anlam taşımıyor.
Yenemezsin, bu yüzden akışına bırakmaya gayret göstermelisin.
Kaygiya sebep oluyor
O kaygıyı da yenemezsin.
Bunlarla yaşamaya alışıp sonuca varana kadar sabırlı olmalısın.
Ya tek kalırsam korkusu var
O korku özünde hepimizde var aslında
Ama herkes mutlu da degil evlenip kafa dengi biriyle evlenmek onemli
Mutlu olmak için evlenmeyiz.
Dengeli bir hayat yaşamak için evleniriz.
Iste uyumlu olan bulmak önemli
Denklik çok önemli işte, o yüzden sabırla bekleyişe ve arayışa devam edeceğiz.
Evett denklik sart cogu kisi sevgi yeter saniyoe ama yetmez
Sevgi her şeye yetmez
Valla parasız olmuyor evlilik bu ekonomide sevgi kurtarmıyor sadece.
Para da olacak denklik de olacak beğeni de olacak.
Hepsi dengeli şekilde bir arada olacak
Iste hepsini nasil bulucaz ki oyle birinj bulmak zor
Evet zor ve zor olani severiz
Bekar kalmam dimi ua
Sanmıyorum:)
İnşallah cok kafama takıyorum:))
Kafana takmak çözüm değil, gençsin, enerjiksin, senin gibi birisini isteyen onlarca erkek olduğunu bilerek yaşa, kaygılar gülüşünü eksiltmesin
Ama evlilik isteyen erkek bulmak mesele isre
İnşallah denklesirsin🙏
İnsalalh dua et bana😂
Olur, hadi bakalım :))
Inan bu geç kalınmış hissi hayatın her alanında var. Ben evlenene kadar öyle hissettim şimdi çocuk için tedavi görüyorum, benden sonra evlenenlerın bıle bır sürü çocuğu oldu. Çoğu zaman neden böyle diyorum ama hayat buu anın tadını çıkarmak lâzım. Evlilik güzel şey evet doğru kişiyi bulduysan müthiş hemde ama hiç bır evlılık sosyal medyada pazarlanan o sahte görüntüler gibi de değil emın ol 😂
Başkalarının mutluluğunu kıskanan birine iyi kalpli demezdim. Herkesin kendi hedefleri ve hızı var. Kendini elalemle kıyaslamaya devam ettiğin müddetçe sefil olursun.
Ama benim de mutlu olmak hakkin
Öyle mi, emin misin? Başkasının mutluluğuna tahammül edemeyen insanları hayatından anında defetmeli.
Kıskançlıkla birlikte egoistliği de bırakman gerek sevilip mutlu olman için. Başkasının mutluluğu seni ilgilendirmemeli. Mutluluk için güzelliğin bir kıstas değil. İç güzelliğe ve sosyal, kültürel uyuma önem vermeden doğru kişiyi bulamazsın.
Nasip kısmet işlerinde geç kalma olmaz doğru zaman beklenir. Hayata dair değerli bir amacı olan geç kalmış değildir
nedenn insanlrın haptıklarıyla ilgileniyorsun ki kendin ol kimseyi takma kim evlenmiş kim boşnmış sana ne hayatını yaşa keyfine bak
herkesin hayati farklı senin yaşantın onu gerektirmiş boyle dusunmek lazim gec kalmak kime gore neye gore degisir
Yok be ne alakası var genciz güzeliz bi ara evleniriz 😂
Evlenme kardesim evlenme heves etme oku calis para kazan gez toz ye ic gununu gun et.
Evlendim 22 yasimda simdi 26 yasindayim 3 tane cocugum var ama cok yorgunum bitkinim ruhum olmus bedenim dunyada savruluyor.
Kaynana kufuru hakareti beduadi esin aldatmasi umursamamazligi kayinbabanin emirleri genc yasimda yaslandim
Peki kac uas uygun evlikik icin
Kayinbaba ne emir verio merak ettim?
Bilmiyorum benik olsa asla evlenmez kendim icin yasardim uygun adam degilse hayatinizi karartiyor resmen.
Kayin babab bulasiklari yika onu yap bunu yap goruyoki ayakta zor duruyorum cocuklarada bakmiyorlar emir yagdiriyorlar
Birde kendine hizmet ettiriyordr doğrumu?
Evet gezmek istiyorum 6 aydir evden disari cikartmiyorlar 1 yildir baba evine gitmiyorum.
Ama emir veriyorlar
İşin içinde taciz vs yok deilmi
Yok henuz oyle birsey olmadi
Dikkat et açık giyinme fazla
Hissi yenmek yerine problemi çözmen gerek.
Kendine uygun birine rastlayabilmek için seçenekleri arttırmaya çalışmalısın.
Mesela bu soruyu gizli sorarak bile belki de doğru kişinin sana rastlamasını engelliyor olabilirsin.
Gerçekten bende de aynı durum var konuşalım ben walla artık sevecek birisini arıyorum...
Yoo benim de yaşıtlarım evleniyor ama benim hedefim hayallerim başka , herkesin nasibi vardır
"Başkalarına göre güzelim ve iyi kalpliyim"
Demek ki kendini üstğn görüyorsun kimseyi kendine layık görmüyorsun. Hadi problemi çözdük devamı sende
On numara tespit...
Evlilikte geç mi olurmuş sevdiğinle ister 40 yaşında evlen ister 25 böyle kompleksler yapmayın allah aşkına gençliğinizi anı yaşayın
Ister istemez oluyor yaşıtlar gördükçe
Herkesin yolu hayatı farklı kıyaslama yapmadıkça her zaman mutlu olursunuz
Yüksek kriterlerin, egon ve kibrin, herşeyi kontrol etme arzun seni zaten elde edemediğin herseyden uzak tutuyor.
Ya ben evcilik değilim evlilik bir yanına yaklaşmam artık. Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum. Hem içten hem dıştan yıpranıyorum
Of aynı kıskançlık bende de olmuştu ya. Sonra şimdi evlenip mutsuz olacağıma geç evleneyim hayırlısı olsun dedim.
Grcti mi peki
Bir anda geçmedi yavaş yavaş geçti. Birde çevremdeki herkes aynı anda ya evlendi ya nişanlandı. Benden küçükler bile. Sonra kendime baktım ben öyle evde oturup kocamın işten dönmesini, beyefendi gezdirirse öyle gezmeyi tercih etmem. Öyle bir evlilik yaşamaktansa geç evleneyim mutlu bir evliliğim olsun dedim.
Ben de seninle aynı seyi yasiyorum iste insnain elinde olmuyor bu. Bir de kaci cidden mutlu göstermelik bence fazlası
Benden küçükler evlendi çocukları oldu. Instagrama giriyorum ya evlilik teklifi storyleri ya Nişan ya düğün, diyorum ki benim doğru düzgün ilişkim bile olmuyo insanlar nasıl evleniyor, ister istemez kıskanıyorum. Hatta bi ara kıskançlıktan ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok maalesef, insanız ve bu duygular çok insani belki onlardan da bizi kıskananlar vardır.
Ayniyim seninle
Bence onlar da bizi kıskanıyor özgürüz diye ama bunu nasil yenicsz ya son zamanlarda çoğaldı bende
Bende en son ilişkim bittikten sonra başladı. 1 ay falan oldu. Aynıyız gerçekten. Bence herkes bir şekilde birilerini kıskanıyor ama bunu açıkça ifade edebilen bı sen varsın bide ben. Bence bu da güzel bişey en azından hissettiğimiz duyguya bir isim koyabilecek kadar kendimizi tanıyoruz
Peki sende su var mi birisi diyelim ki ayrildi felan icten ice mutlu oluyor musun
Yalnız kaldıkça insan rahatlığa alışıyor ve bu da hayatına birini almayı zorlaştırıyor. Hiç bir şey için geç değildir. Mutsuz bir evlilikten ise hiç evlenmemek daha iyidir.
Ben sana talibim
İyi biriyim
Ciddi ilişki niyetiyle tanışalım
Şans verir misin bana
İyi kalpli ve güzelim kelimesine görünce ben mi yazdım diye düşündüm biran zbxbxbxk
İnsanların yanlış bi ilişkiye başlamasındansa yalnız kalmaları daha iyidir
Milyonlarca evlilik mutsuzca devam etmekte
Kriterler ve beklentiler cok yüksek olunca kilo işi cedar peyniri gibi olursun. Bakip geçerler 🤣
Aklima boyle geldi
Aman boş ver evlilik gibi bi şey de kıskanılır mı ya iyice saçmaladınız 2 ay sonra boşanıp hamile haliyle veya 2 yıl sonra boşanıp çocukla ortada kalacaklar keşke basit bi evlilik yerine daha iyi şeyleri kıskansanız
Sen de benim gibisin bilmiyorum zoruma gitmedigi degil evim var arabam var simdi askerligi aradam cikariyorum sadece atama kaldi duzenli kriterlerimi karsilayacak kadin bulamadim
Valla evi olanı bulsam birakmam
Tanisalim istersen
Sehir neresi
Sehir karisik benim jhggg
Senn
İstek attkm gizlen
Soruyu soran ssn zannetyim nhngg
Birikimim vardi
Yillarca calisarak altin yatirim yaptim bi de asiret paketin destegide var 🤣🤣🤣
Neyin kacak kullanmisiz uydurma kanka tanimadan bilmeden gunahimi aliyorsun
Görücü ile evlen mümkünse geciktirme ve kendine iyi davran akışına Bıtak faydalı şeyler yapmaya çalış
Ben 34üm evlenmedim, öyle de hissetmiyorum. "Ben daha güzelim" ve "kıskançlık hissi" yazılarını okudum. Erkek olsam ben de evlenmem. İyi kalpli falan değilsin cadalozun teksin kıskanma lan demek ki karakterin bu. Kötülükleri görüyorlar
Sakin ol kız 😏
Böyle düşünenler ve kıskananlar kotu evlilikler yapıyor bence.
3-4 seneye onlar sayıp söverken sen keyfine bakacaksın
Neden
evlilik en mutlu halinde bile kısıtlar. sen özgür olacaksın
Ama. insan sevmek sevilmek seks istiyor
Hiç biri için evlenmeye gerek yok ki
Neden peki
evlilik günümüzde gereksiz bir yük. eskiden iki tarafta önemli şeyler kazanıyordu. artık bir manası yok. heleki sevmek sevilmek seks dediğin şeyler için hiç manası yok. hepsi evlenmeden de rahatlıkla elde edeceğin şeyler
Peli evlilik sence ticari ortaklik mi
tam olarak öyle denemez. tabiki işin içinde sevgi ve saygı var güzel bir uyum oluyor. ama lazımmı dersen hiç bir gerekliliği yok.
Sen evlendin mi hic size yazabilir miyim
tabiki
Güzellik göreceli bir şey evlilik de acele edilecek bir şey degil. Ne zaman evlenirsen evlen hep erken evlenmisim diyeceksin
Evlenip napacaksın diye sorsam bana nasıl bir mantıklı cevap verirdin
25 yaşındayım tüm arkadaşlarım ya nişanlandı ya da evlendi ailem ciddi baskı yapıyor valla ne yapacağım bilemiyorum doğru birisini bulmakta kolay değil ki.
Kendinizi genç hesederek ve geride kalmadığımızı düşünerek
Evlenmek ilerlemekse tüm evliler medeniyeti yaşadığı için boşanıyor
GERÇEKTEN ne istiyorsun?
Önce kendine dürüst olacaksın.
Bende aynı geç kalmışlık hissi var ama kiskanmiyorum..
Bende de durum aynı. Meğer ne kadar çok kişiyiz
Ne yapicaz
Hiçbir fikrim yok. Ama aklımı başımdan alacak beyaz atlı prensi hala beklemeye devam. Umudum var. Her ne kadar devir kötü olsa da , ben içimdeki iyiliği umudu kaybetmeden beklemeye devam ediyorum. Aranmiyorum ya da kendimi göstermek için çabalamiyorum. Bakalım nasip..
Ben de snein gibi düşünüyorum
İlerde evlenince de ahhhh s*lak kafam keşke daha geç evlenseydim ya da hiç evlenmeseydim diyeceksin.
Nedne
Hersey nasiptir Kendini böyle sartlama Degerini bilen bir insan elbet cıkar karsına
Allah aşkına sen bu yasta bu durumdaysan biz ne yapalım?
Amin, hepimiz icin hayırlısı olsun.
Senin yaşın kac
@Oktay3474 kizi sordum😂😂 sen de mi evlenmedin hic
Birebir aynısını yaşıyorum. Daha yakışıklı ve iyi kalpliyim diye düşünüyorum aynı hissediyorum..
Böyle olunca da işte kendimiz gibi birisini bulmak zor oluyor maalesef
Neden oyle
Bilmiyorum, napıcaz böyle
Bende bilmiyorum
Güzellik çok da önemli değil anlaşabildiğin birini bul ve geç kalmamalisin yoksa belli yaştan sonra zor oluyor her anlamda
Bende 22 yaşındayım kuzenlerimin hepsi teker teker sırayla evleniyor
Kıskançlık sorununu çözmen gerekiyor Önce 👍
Yaşın kaç eğitimin nedir cevap vermek ister misin ve dahası nasıl birisini arıyorsun
Bir şey sordum
Derdin evlenmek mi gerçekten? Bu nesil olmadı ya, ciddi bir arıza var bunlarda.
36 yaşındayım ben ne yapayım evet üzücü ama zorlayarak veya ağlayarak da olmuyor
Sadece başlığı okudum Bakış acini degistirerek...
Onların evlendikleri erkekte ne bulduğunu keşfetmelisin
Evlenme teklifi de edeyim tam olsun 😉
Nw guzel. olur
Peki, gizlisin ama 😉
Kaç yasindasinki böyle hissediyon acele etme çıkar birisi karsina
28
hepimizin hayatı farklı, şartlar öyle gerektirdi.
Ben de benzer duygulardayım
İnançla azimle sabırla
canım evlenirsin bsvr 🤗 benim Kocam var. Cok yakisikli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?