Çoğunlukla ailelerin karışmasıyla, eşimin nişanlandıktan sonra 180 derece değişmesiyle ne düğünüm ne kınam hiçbir şeyim içime sindiği gibi olmadı. Balayına da gitmedik. Tatile bu senede gidemeyecek gibiyim. İnsan haliyle başkalarının bunları yaptığını görünce canı sıkılıyor belkide kıskanıyor. Eşim borçla dertle bir şeyler yapabilecek biri değil. Ailesinden yardım almak isteyecek biri de değil. Çok gururlu davranıyor. Ve ben nasıl orta yol bulacağım bilmiyorum.
Durumumuz kötü değil eşim biz evlendikten sonra yeni bir iş kurdu daha önce başkasından yanında çalışıyordu ve hiçbir şey yapamıyorduk şimdi yine kötünün de iyisiyiz en azından.
Bana en az 1,2 sene sabretmemi söylüyor. Yanına işçi alabilecek duruma geldiğinde her şey senin istediğin gibi olacak diyor, ben sabretmek istemiyorum, inanmakta istemiyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Bence sacmalamissin, bunların olmasını istiyorsa zengin birisiyle evlenseydin neden onunla evlendin?
Öyle bir imkanım da olacaktı ama karakterlerini beğenmemiştim. Eşimin karakteri daha ağır bastı diyebilirim.
Anlamaya çalışıyorum, senin vasfin ne? cidden adamdan seni tatile götürmesini vs ya da koluna bilezik takmasını falan mı bekliyorsun? Öyle yapanlar var, bulabilirsin ama karakter arıyorsan aynı kategorinin içinde bulunmasına imkan vermiyorum.
Tamam haklısınız bende zaten kendimi savunmuyorum ama eşimi de savunmuyorum. Birde empati kurmak için şöyle düşünün. Evli misiniz bilmiyorum mesela karınız aşırı işkolik sizinle bırakın haftasonu ortak plan yapmayı yüzünü sadece yemek yerken, tv izlerken görüyorsunuz bu kadar. Bu size koymaz mı?
Bende aynısını yapayım eşime o zaman nasıl olacak merak ediyorum.
Onemsenmedigimi hissederdim, ya da sevginin bittiğini düşünürdüm, hatta benden kaçmaya çalıştığını bile düşünürdüm. Ama eğer para konusunda baskı yapıyorsan ki sorduğun sorudan bunu anlıyorum, o zaman bu yaptıkları da normal bence.
Kız zaten zengin birini seçebilecekken, karakterli olanı seçmiş. Yani kızın vasfı yoksa bile zengin biri demek ki talip olmuş ona. Eşinin de gücü yettiğince bonkör olması gerekmez mi? Tabii tüm parayı harcamadan. Mesela tatile gidemiyorlarsa bile arada elinden tutup da kafeye falan götürebilir.
Parası için evlendiyse öyle olması gerekir, yazdığım kişi rahatsız olmadı sen neden bana onu savunuyorsun ki? Kötü bir amaçla ya da hakaret ederek söylemedim.
Kötü bir şey de yazmadim zaten. Savunamaz miyim? 🙂 Ne alakasi var? Parasi icin evlenseydi zaten parasi olanla evlenirdi. 24 saat eve kapansin ve makarna mi kemirsin sevgisini kanitlamak icin?
Ben anlatmak istediğimi anlatamıyorum. Kadınlar durmadan hiçbir vasfı olmamasına rağmen bir şeyler bekliyor, bekleyemem demiyorum, tamam beklesin ama karşılığı ne? O zaman ev işlerini vs yapması gerekir, adam ne istiyorsa yapması gerekir yani yobazlarin yaptığı gibi. Bu da hiç iyi değil bana göre ha eğer kimse bu durumdan rahatsız değilse istediğini yapsın, umursamam, herkes özgür sonuçta.
Kadin para istediginde karsilik olarak adama surekli hizmet edecekse, ev isi yapan kadinlar ne isterse de erkekler almak zorunda mi o halde? Buradan bunu mu anlayalim? 🙂
@sudesiyahseven aslında vasıfsız da biri sayılmam 😊 @sinanreis12 benim hatamdı okumak için yurtdışına gidebilecekken onun gibisini asla bulamam deyip evlenmek ben halihazırda ilahiyat mezunuyum. Kpss'den umudum olmadığı içinde moda tasarımı okumaya başladım. Birbirimize destek olsak şurda taş çatlasın 5 sene sonra belki ikimiz içinde hayat çok güzel olabilirdi. Ama evliliğiminde getirdiği o yılgınlık, o huzursuzlukla ileriye dönük hayalim, gelecek planım da yok denilebilir.
Ne deyim, umarım huzurlu olursunuz. Bence dert edilecek şeyler değil bunlar, illaki atlatılır, çözülür.
Bak gördün mü soran kişi, Sinan kişisi nasıl da evet diyemedi 😅 Çoğu boyle iste. Hediye vs istiyorsa her dedigimi yapacak derler ama her dedigimi yapan kisinin her dedigini yaparim diyemezler 😅 Sen uzulme, gucunuz yettigince arada harcayin. Ama kenara para da koyun ki bir durum olursa zorlanmayin
@sudesiyahseven haklısın sanırım 🤭
Her dediğimi yapan birisini istemem ki, bir kere yapmasından rahatsız olurum, herkesin eli ayağı tutuyor.
Üstte buna benzerini yazmissin ama. Eve ekmek getiriyorsam o da yapacak vs gibisinden. Neyse anlamak istemeyene davul zurna az kuzum goruyorsun 😅 Size mutluluklar soran kişi
Off senin derdin ne ya, ben anlayamıyorum herhalde. Adalet denen bir şey var değil mi? Duydun mu hiç ne demek? Anlamak isteyen sadece buradan bile anlayabilir.
E ben de onu diyorum 🤠 Sen üstte ne yazdin? Bir sey bekliyorsa ev isi ve adamin istedigini yapsin dedin dimi? E o zaman ev isi yapan kadinin da dedigini adam yapsin diyince niye yan çizdin? Bu mu adalet anlayisin 🤠
Zaten adam yapıyorsa kadın da böyle yapmalı dedim, yani zaten o anlam çıkıyor, demek ki yapıyor ki kadın da yapıyor anladın mı? Ama kadının böyle bir şey yapması da kölelik gibi ki adamın, kadının para karşılığı olan isteklerini yapması da iyi değil, ikisini de savunmuyorum. Herkesin eli ayağı varsa, adam kendi ev işlerini, kadın da kendi isteklerini yerine getirecek parayı kazanmali. Eskisi gibi mağaralarda yaşamıyoruz yani eve ekmek getiren tür artık sadece erkekler değil.
Yemek yapan tür de tek kadın değil.
Yatıli bir hizmetci tum ev islerini yapinca ustune para alirken, ev kadini tum isleri yapinca hic tatil hakki olmayacak mi? Ev kadiniysa cogu ev isini ya da hepsini o yapiyordur zaten. Gayette talep etmeye hakki var, bye.
Okuman yok mu zaten onu yazdım ben, hakkı var dedim anlamıyor musun?
Bence sen anlamak istemiyorsun ya da zeka geriliği var, neyse
Haklısın deyip geçmek lazımdi
Ama ayni zamanda da kadin da calissin ve adam de kendi ev isini yapsin gibisinden yazmissin. Kadin calismiyorsa da hak eder diye belirtmek istedim. Basta soyledigim de gecistirdigin icin. Neyse uzlastiysak sevindim 🍒
Kadın çalışmıyorsa da adamın dediklerini yapıyorsa hak eder. Ben takintiliyim, bir adaletsizlik görüyorsan aklımdan çıkmaz zaten benimle kadın haklarını vs tartismana gerek yok yani.
Yani mutsuzsan yol yakınken o yolu değişmek lazım. Sonra daha dönülmez noktada olacaksın
Açıkçası bende öyle düşünüyorum.
Tamam belki saçma ruh hali içindeyim bunun bende farkındayım ama bu kadar hassas bir dönemimde bana karşı ilgisiz olması zaten başlı başına büyük bir yıkım. Bana vakit ayırmıyor ve daha başka bir nedene gerek yok bence
Yani herşeyi yapıyorda olabilir. Ama mutlu olmayabilirsin yine. Bu bir gösterge değil önemli olan ne hissettiğim
Ah o aileler. Anakuzusu olan kocalar. Çok zor işin. Sabrediver bari. Elinden başka bişey gelir mi?
1.2 sene kelimesi bir ömür sürer dertler bitmez en kral haraketiniz 1 hafta tatile gider gelirsiniz hepsi bu fazla bir şey bekleme. o. hayattam
Biz tatilden eve getirmedik de ne oldu? Yedi içti scccti gezdi. Bu kadınlara ne yaparsanız yapın Sonic buraya gelip birnsekilde bir şey bulur şikayet eder. Çok yazık
Bende böyle düşünüyorum.
Bunlar için yuva mı yıkılır diyorlar bence gayette yıkılır hatta bu sebepten dolayı yıkılmazsa başka ne zaman yıkılmasın?
Beni ablası, yengeleri, annesi gibi olacagım sanıyor ama kendısı de bılıyordu benım karakterımı. Ben İstanbuldan geldım lıseyı burada okudum sonra gıttım tekrar ıstanbula gerı orada unıversıte okudum ama 4 yılda köyde yaşadım. Ben köyde yaşadığım zamanlarda bıle cogu sehırlıden daha ıyı tatıl yaptım gezdım tozdum.
Ben hayatını cok ön planda yasayan bırıyım yalan yok ama artık bıraz kendını torpulesem de daha fazla dayanamıyorum
Senin bileceğin bir iş. Gideceğin. koca da bundan iyi olmiycak ama onuda bilesin
Madem lise uni okudun neden böyle alalacele evlendin veya iş sahibi olmadın?
Bir daha evlenmek istediğimi söyleyen kim?
Ailem yobaz da o yüzden
Peki sen bilirsin nasıl istersen öyle takıl
Çabalayan erkegin nankör ve gözü milletin isinde parasında olan bir kadını. Olan çocuğunuza olacak
Neden? Her insan bakın her insan diyorum iyi de olsa kötü de olsa iyi bir hayatı haketmez mi?
Peki sen iyi bir hayat yaşamak için neler yaptın? Daha doğrusu yaptin mi?
Neden böyle oldu peki
Bilsem yani en azından hatanın benden kaynaklı oldugunu ve nedenını bılırsem bır seyler yapabılırdım
Bi kız arkadaşımında başına böyle bişey gelmişti yeni evli bide
Sakin ol reis