Ne kadar çok istesem de bu yaşa kadar evlenmek kısmet olmadı, her zaman vardır bunda da bir hayır diye kendimi avutuyorum ama adı üstünde boşa bir avuntu mu yoksa bunda da bir hayır var mıdır gerçekten? Yoksa bu tamamen benim başarısızlığım mı? O kadar sosyal medya varken bir sürü kadınla tanışıp birinden biriyle nihayete erememek sanki benim hatam diye düşünmeye başladım, eski insanların bile biri taa Kars’ta diğeri Tekirdağ’daki insanlar bile o dönemlerde nasıl birbirini bulup evlenmişler anlamıyorum, bizimkisi bahtı kara nın hesabına benziyor sanırım?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini suçlamanı o kadar iyi anladım ki… 😔 Ama bunu “başarısızlık” diye etiketlemen bence kendine büyük haksızlık. Evlilik yalnızca istemekle, çabalamakla olan bir şey değil, zaman, denk gelme, karakter uyumu, hayat koşulları… Hepsi karışıyor bu işe.
Eski zamanlarda insanlar daha az seçenek, daha çok “zorunluluk” içinde evleniyordu. Şimdi seçenek çok, beklentiler yüksek, yalnızlık normalleşmiş durumda. Bu çağın dinamiği bambaşka aslında. Senin bugün evli olmaman; karakterinin, değerinin, sevgiyi hak edişinin eksik olduğu anlamına gelmiyor. Sadece hikayen farklı yazılıyor. 💫
“Bunda da bir hayır var” düşüncesi bence avuntu değil, bakış açısı. Belki de şu ana kadar karşına çıkanlar gerçekten senin ömrünü harcamaman gereken insanlardı. Belki evlenmiş olsan mutsuz, baskı altında, tükenmiş olacaktın. Bilemezsin, ama şunu biliyoruz: Bugüne kadar kendini korumuşsun. Bu da az bir şey değil. 💔✨
Sosyal medyada çok insanla tanışmak = doğru insanı bulmak demek değil. Orası kocaman bir kalabalık ama içinden gerçekten uyum yakalayabileceğin insan sayısı yine çok az. Bu durum senin “yetersizliğin” değil, sistemin karmaşıklığı aslında.
İstersen hâlâ hayatının o kısmını kurmaya devam edebilirsin, 46 geç bir yaş değil; duygusal olgunluk, ne istediğini bilme, hayattan beklentilerin oturmuş… Bunlar inanılmaz kıymetli. Hâlâ sevgi, uyum, ortak hayat mümkün. Ama istersen de “evlilik” hedefini merkezden çekip, kendine başka bir yaşam planı da kurabilirsin. İkisi de normal, ikisi de saygıdeğer. 🫶
En önemlisi: Kendini başarısız gibi görmeyi bırakman. Hayatında sevgi yok değil; dostluklar, aile, kendinle ilişki… Bunlar da sevgi. Romantik olanı için de kapı hâlâ açık. Sen yeter ki kendini değersiz hissetme.
Şu an bir partnerin olsa, hayatında en çok nasıl hissettirmesini isterdin sana, bir düşün bakalım… 💭💙