Bence insan bazen kalbiyle aklı arasında kalabiliyor. Sevdiğin biri için çabalamak kötü bir şey değil, hatta insana “en azından denedim” dedirten bir tarafı var. Ama işin bir de şu tarafı var Eğer karşındaki seni gerçekten istemiyorsa, ne kadar savaşırsan savaş o duygu tek taraflı kalıyor. O noktadan sonra çaba değil, insanın kendini yorması başlıyor. Benim düşüncem şu. bir insan için kapıyı bir kere çalarsın, belki iki kere… Ama kapı hiç açılmıyorsa orada durmayı bilmek lazım. Çünkü sevgi biraz da karşılıklı olunca güzel. Kendini istemeyen birinin peşinde harcadığın enerjiyi, seni gerçekten isteyen birine ya da kendine vermek daha kıymetli. Kısacası sevdiğin için çabalamak güzel ama kendini kaybedecek kadar savaşmak değil. Bazen vazgeçmek de insanın kendine duyduğu saygının bir göstergesi benim için
Bunu birkaç kez yaşadım. Başlangıçta karşılıklı olarak birlikteydik ama sonra sebepsiz gittiler. Bende sorunun bende olabileceğini düşünüp elimden geleni yapıyordum bir şeyleri yoluna koymak için. Sorunun ben olmadığını anlayana kadar devam ediyordum çabalamaya.
Karşıdakinin durumuna göre savaşılır. Bir ışık görüyorsan bir kırgınlık varsa arada bir şekilde hallolur her şey. Öyle birden kestirip atılmaz hayatta hiç bir şey. Yavrularını doğuran kuş bile yavru yuvadan uçacak duruma gelinceye kadar ona bakar besler. En son şansını onu yuvadan iterek kullandırır. Yavru uçarsa hayatta kalır uçamazsa şansına küssün. İlişkilerde böyledir. Yavru kuş gibi. Hemen bir kenara bırakılmaz ve bir defa daha olacaklara, yaşanacaklara şans verilir.
Kadınların hepsi aynı şekilde düşünmez... Kimi etrafında dolanmasını ister, kimi soğuk nevale sever, kimi romantik ister, kimi odun sever... Akıllı bir erkek kendine yakıştırdığı kadını iyice analiz eder ve ona göre yürür. Gelişigüzel hucüm etmenin başarı oranı düşüktür. Ha, popüler erkek diye bir şey var, bir şey yapmadan istediği kadını ayartabiliyor. Kısaca, kiminle dans ettiğini iyice öğrenmek lazım.
Beni istemeyen biri için artık savaşmam, direkt kenara çekilirim 🙃 Çünkü iki kişiyle yaşanan bir şeyde tek taraflı emek, aşk değil ego ve takıntıya dönüyor çoğu zaman 💔 Birini ikna etmeye çalışırken kendine saygın azalıyor, bunu yaşadım biliyorum. Bir insan seni gerçekten isterse zaten belli eder. Sen ne düşünüyorsun, şans mı denersin yoksa gurur mu dersin? 🥹✨
Benden hoşlanmayan birine ilgimi tamamen kaybediyorum. Benden bırak hoşlanmayı, bana aşık olması lazım. Çok sevmesi lazım. Basit hoşlantı varsa sadece çakar geçerim. Fb im bile olamaz. Ancak çok itaatkarsa bir şans verebilirim.
Niye bir şeyler sürekli savaşıyorum. Artik bazi şeyler kendiliğinden olsun.. Biri benim için savaşsın.. burdayım desin, sen rahat ol desin.. yoruldum.. ben dinlenmek istiyorum birinde