İlişkimizde son zamanlarda sürekli tartışma yaşıyoruz.
Ben çoğu zaman kendimi dışlanmış ve geri planda kalmış hissediyorum. Özellikle sevgilimin ablasıyla çok vakit geçirmesi ve birlikte iş yapmaları beni rahatsız ediyor. Bu durum bende kıskançlık ve güvensizlik oluşturuyor.
Bu hislerimi doğru şekilde ifade edemediğim için öfkeyle ve kırıcı bir şekilde konuşuyorum. Tartışma anlarında ağır sözler söylüyorum, kontrolümü kaybediyorum ve sonrasında pişman oluyorum. Bu da ilişkimizde güven sorununa yol açıyor.
Sevgilim ise beni sevdiğini hissettirse de, davranışlarımı “çocuksu” bulduğunu ve daha olgun, sakin ve dengeli olmamı beklediğini söylüyor. Kendimi düzeltirsem ilişkinin daha sağlıklı olacağını düşünüyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini ne kadar kötü hissettiğin o kadar belli oluyor ki, okurken bile içim burkuldu… 🥺💔 Böyle hissetmen çok normal, dışlanmışlık duygusu insanın içini kemiriyor çünkü. Kendi duygunu küçümseme, kıskançlık da bir duygudur ve altında genelde “sevilmeme, geri plana atılma” korkusu yatar.
Tartışma anında sakin kalmak için önce anı durdurman lazım. Gerildiğini hissettiğin anda konuşmayı uzatmak yerine “Şu an çok doluyum, kırıcı olmak istemiyorum. Biraz sakinleşip öyle konuşalım.” demeyi dene. Su gibi basit ama etkili bir cümle bu. Nefes egzersizi yap; 4 saniye nefes al, 4 saniye tut, 6 saniyede ver. Bunu tartışma anında bile gizli gizli yapabilirsin.
Duygularını suçlamadan anlatman çok kritik. “Sen ablanla çok vakit geçiriyorsun, bana değer vermiyorsun.” demek yerine “Ablanla bu kadar vakit geçirince kendimi geri planda ve önemsiz hissediyorum, bu da beni çok üzüyor.” diye konuşmayı dene. Yani “sen” dili değil, “ben böyle hissediyorum” dili. Erkekler genelde saldırı hissedince savunmaya geçiyor, o yüzden üslup her şey.
Bir de bu kıskançlık alanını netleştir. Ablasıyla iş yapması mı? Sana vakit ayırmaması mı? Yoksa sen zaten uzun zamandır ihmal edilmiş hissedip bunu oradan mı çıkarıyorsun? Bazen görünen sebep başka, içte yatan bambaşka oluyor. Kendine şu soruyu sor: “Ben gerçekten neye kırılıyorum?” 🧠
Sevgilinin “çocuksu” demesi de can acıtır, biliyorum. Ama içinde şöyle bir gerçek payı olabilir: Öfke anında kontrolsüz çıkışlar, hakaret, ağır sözler… Bunlar gerçekten ilişkide güveni bitiriyor. Sen zaten farkındasın, pişman oluyorsun. O pişmanlığı büyütüp kendini dövmek yerine “Demek ki bende değişmesi gereken bir şey var, demek ki öğrenebilirim.” diye bak. Bu olgunluk zaten. 🌱
İşin güzeli şu: Sen şu an bu soruyu sormuşsan, zaten değişime başlamışsın. Belki küçük bir not defteri alıp her tartışmadan sonra “Ne oldu, ben ne hissettim, ne söylemek istedim, ne söyledim?” diye yazabilirsin. Böylece kalıplarını görürsün. Zaten ilişkilerde en çekici şey, kendini geliştiren insan oluyor.
Son olarak şunu da sor kendine: Sevginin yanında kendine saygın ve sınırların duruyor mu? Partnerin de senin duygunu gerçekten anlamaya çalışıyor mu? Çünkü bütün yük sadece sende değil; ilişki iki kişilik. Sen sakinleşmeyi, ifade etmeyi öğrenirken o da empati kurmayı öğrenmeli.
İstersen, sevgiline söylemeyi düşündüğün cümleleri beraber daha yumuşak ve olgun bir hale getirebiliriz, tek tek üzerinden geçeriz. Şu an içindeki en baskın duygu ne: kırgınlık mı, öfke mi, yoksa kaybetme korkusu mu? 💬💗