2 yıldır beraberiz, ilk sevgilim. Son zamanlarda eskisi gibi hissetmiyormuşum gibi geliyor. Eski heyecanım kalmadı. Yaşadığımız hiçbir şeye heyecanlanamıyorum. Gün içinde daha az aklıma geliyor, hatta gelmediği günler de oldu. Sanki yaşamam gereken aşk bu değilmiş gibi hissediyorum ya da ona hiç aşık olmamışım gibi..
Galiba sevgilimden soğuyorum, eski heyecanım kalmadıysa bu ilişkiyi bitirmeli miyim?
Büyük ihtimal onun sana karşı olan davranışlarından kaynaklanıyordur diye düşünüyorum çünkü biz kadınlarda şöyle bir şey var üzüldüğümüz de erkekler bizi mutsuz ettiğinde biz bunu dile getirmiyoruz söylemiyoruz adamlar her şey yolunda zannediyorlar ama bu içimizde biriktirdiklerimiz belli bir yerden sonra artık böyle bir öfkeye bir tiksinmeye dönüşüyor İlişkide seni mutsuz eden seni ondan soğutan şeyleri oturup güzelce konuşmaya çalış düzelirse düzelir bakarsın ki düzelmeyecek gibi o zaman ayrılırsın hayat gerçekten bir şeylerin düzelmesini bekleyemeyecek kadar kısa çünkü belki de yarın öleceğiz kim bilir.
1
2 Yorumla
Soran
2 ay
hayır bunun onla bır alakası yok. dedıgının aksıne rahatsız oldugum herseyı soyleyen bırıyım. ve o da benım mutlulugumu herseyın onunde tutan bırı. yanı sorun onun davranıslarıyla alakalı degıl
Bende eski sevgilime karşı böyleydim bi ara soğumuş hislerim kalmamış gibi hissettim ama ayrıldıktan sonra sanki birşeyler yüzüme tokat gibi çarptı
Düzeltmeye çalıştım olmadı başkasını buldu mutlu oldu, ben ise pişmanlığımla kaldım ( rutinlikten ve sıkılmışlıktan dolayı sorunlar çıkardım biraz istemsizce)
Seni anlıyorum ben. Sevgin bitmiş gibi hissediyorsun ama alışkanlık ve pişman olur muyum tereddütü yüzünden ayrılamıyorsun
Aşk sevgi denen şeylere ben çok anlam yüklemiyorum artık karşıdaki kim olursa olsun bigün darlanıyorsun eskisi gibi hissetmiyorsun geçici hepsi ( yargılamak için demiyorum bence hayatın gerçekleri bunlar)
Düşün karar ver bence. Kafa dengi ve sana değer veren biriyse ondan iyisini bulamayacağını düşünüyorsan ayrılma ( çünkü ben ondan daha iyisini hiç bi zaman bulamadım kaç seneler geçti)
Ama istersen kafamızı toparlayalım biraz ayrılık iyi olur diye sevgilinle konuş, bi kaç ay sonra özlersin belki
Etrafta ciddi ilişki yaşayabileceğin seni anlayan insanlar kalmadı neredeyse bulduysan bırakma diyorum ben
Ama rutinlik ve heyecan olmaması da insanı sıkıyor farkındayım çünkü bende çoookk uzun bir ilişki yasadim zamanında bu yollardan geçtim
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
2 ay
Senin gibi hissettiğim zamanlar oluyordu ama bitirmeyi düşündüğüm zamanlarda ama onunla bağı kesmeyi düşündüğümde içimde onu daha çok sevdiğimi hissediyordum genelde bu aslında hissizlik değil biraz alışmış olduğun bir rutin gibi ama rutin bozulduğunda ayrılmak istediğinde ve ayrıldığında anlayacaksın iyi yönlerini ve kötü yönlerini tart kendi içinde hangisi ağır basıyorsa ona yönel ama ilgili, sevgi dolu falan biriyse değer veriyor ve bunu görüyorsan hemen karar verme çünkü daha iyisini bulurum kafası ile ilerlediğinde daha kötüsü çıkabiliyor hemen karar verme iyi düşünerek adım at ben ayrılmadım ve evliliğe doğru ilerliyoruz çok şükür çok seviyorum sana da mutluluklar diliyorum kararında hakkında hayırlısı olsun🫂
3
3 Yorumla
Soran
2 ay
Hayırlı olsun oncelıkle allah ayırmasın. ondan ıyısını ıstesem de bulamam hayatıma gırmıs en duzgun ınsan o. ve evet haklısın bu soruyı paylastıktan sonra ayrıl mesajlarını okurken bunu hıc ıstemedıgımı onu cok sevdıgımı hıssettım. umarım atlatıp daha guzel zamanlara beraber yuruyebılırız. cok tesekkurler
Bunu eğer aşabilirsen sonrası çok daha güzel şeyler olur. Kimsenin değil senin ne hissettiğin önemli çok mutlu ol hiç bir zaman fevri davranma bir karar alırken 🙏
Kendisi ile medenice konuşun duygularınızı açıklayın gönlünüzün başkasına kayması ya da aldatmak vs. gibi şeylere girmeden de bitirin ilişkiyi ilerleyen zamanlarda çok daha kötü olacak çünkü
1
6 Yorumla
Soran
2 ay
ama son zamanlara boyle hıssedıyorum onceden boyle degıldı. ve sebepsız yere hıssedıyorum donusı olmaz mı bunun
Olur neden olmasın onuda şöyle anlarsınız onsuz hayatınızın ne olacağını düşünün onun sizinle değilde başka birisi ile olduğunu ve mutlu olduğunu düşünün eğer onu kaybettiğinize üzülürseniz bu düşünceyi aklınızda tutun çünkü ayrılınca pişman olursanız bunun dönüşü olmaz. Benzer bir durum bende yaşadım bir ilişkimde güzel gidiyordu ama sürekli aklımda ayrılma düşüncesi vardı normalde kıskanç birisiyimdir onu kıskanmıyordum, ilişkimde birisi bana yalan söylese çok sinirlenirim bunun yalan söylediğini fark edince kızmıyordum bile o kadar bitirme kafasındaydım oda bana takıntılı asla ayrılmak istemiyor ayrılsak kapıma geliyor barışmak için herşeyi yapıyor vs. dedim neyse ayrılmadan gittiği yere kadar gitsin sonra bir olay yüzünden ayrı kalmak zorunda kaldık, ikimizde bir birlerimize ulaşamadık o kadar kötü bir durum yani baktım ayrılmak istediğim kızı özlüyorum dedim ne oluyor arayamıyorum bu sefer kıskanmadığım kızı kıskanmaya başladım diyorum şimdi acaba ne yapıyor vs. dedim ne oluyor onsuz olurum derken şimdi neden böyle kötü durumdayım diye kafayı yedim şimdide ondan gelecek bir mesajı bekler oldum geçenlerde başka birisi ile birlikte kol kola gördüm açık söylüyorum çok üzüldüm yani benim düştüğüm hataya düşmeden önce iyi düşün sonra öyle bir halde olursun ki o hayatına devam eder sen onun yasını tutarsın
bende normalde cok kıskancım. hala kıskanıyorum kıskanclıgımdan hıc bırsey gıtmedı. sadece heyecanı hıssedemıyorum ve bazen acaba gercekten asık mıyım diue dusunuyorum. ondan once ask meskle alakalı bırı degıldım ılıskım olmasını da ıstemıyodum acıkcası. o yuzden hıssettıgım seyın ask mı deger vermek mı oldugunh anlayamıyorum.
Her insan uzun sureli iliskilerde boyle durumlar yasar hayatiniz monotonlasmistir icsel sorunlarin vardir ya da karsi tarafin vardir olabilir boyle seyler heyecaniniz bitebilir ama onu sevdigin gercegini bu degistirmemeli bence karsi tarafla guzelce konusup kendinize biraz zaman tanimalisiniz kendinizi dinlemeli ve sizin icin en iyi seyi secmelisiniz emin olun bu hayattan kendinizden daha degerli olan hic bir sey yok umarim her sey sizin icin daha guzel olur
3
2 Yorumla
Soran
2 ay
gercekten bu gece tek dogru konusan sensın cok tesekkur ederım. aglayarak okudum bu yorumu. cok guzel anlatmıssın
İlişkilerinde hissettiğin heyecanın azaldığını düşünüyorsan, bunun nedenlerini düşünmelisin. Belki de günlük rutinler ve sorumluluklar arasında romantizmi sürdürmek zorlaşmıştır. Öncelikle, partnerinle açık ve dürüst bir konuşma yapmayı dene. Ona karşı hislerini ve son zamanlarda yaşadıkların hakkında konuş. Bazen,
1
1 Yorumla
Soran
2 ay
evet bu ara cok monoton gıdıyor hayatımız da ılıskımız de. bırbırımıze yeterlı zamanı ayıramıyoruz belkı o yuzden olabılır
İlişkide ne bekliyorsunuz ki sürekli düşünmek sürekli heyecan böyle beklentiniz olmasın uzun süreli evlilik nasıl olacak bir hiçbir ilişki her zaman diri kalmaz önemli olan arada ki sevgiyi saygıyı sadakati kaybetmemek ara sıra o soğuma ısınma durumu her ilişkide olur dert etme o kadar
0
1 Yorumla
Soran
2 ay
e soguma oluyorsa o ılıskı saglıklı bır ılıskı olurmmu
Monotonlasmis aslinda belki o bile ayni seyleri hissediyor olabilir.
İliskinide birkac kere boyle hafiften tartissaniz boyle biraz bu monotonluk bozulsa zinde olursunuz ikinizde. Yani heyecan azalmis biraz.
Bunu bir kas gibi düşün, kas çok gucludur mesela ama disardan bakinca dersinki lan acaba bu Kasım guzel gozukuyorda acaba gercekten guclumu diye dusunur durursun, taaki bir tane ağırlıgı kaldirana kadar , o agirligi kaldirdiktan sonra dersinki harbiden de gucluymusum.
Her ilişkide, balayı döneminin ilk heyecanı geçtikten sonra işler genellikle eskisi kadar heyecan verici olmaktan çıkar. Bir ilişkiyi sonlandırıp başka birine geçseniz bile, muhtemelen aynı sonla karşılaşırsınız. Bu yüzden, geçici bir heyecanın peşinden koşmak yerine, sevgiyi ve duygusal bağı beslemeye odaklanın
ya da artık alıştığın için beynin doğal olarak ilk zaman ki kadar dopamin salgılamıyor ve bu her ilişkinde böyle olacak eğer çok inişli çıkışlı bi ilişki değilse.
Vurdurduysan ayrılık zarar verir. İyiki bakiresin ayril bence kaybetcek birşeyin yok her kayıp yeni bir başlangıçtır. Bazı şeylerin bitmesi gerekir ki daha iyi şeyler baslayabilsin
Öyle deme şimdi. Ben böyle söylüyorsam burada gördüklerimden dolayı söylüyorum. Bakireliği mi o bozdu ayrıldık ondan sonra psikolojik bunalıma girdim 30 kişiyle seks yaptım diyenler var. Burada. Bakireliği bozmaman iyi. O bozsaydi ayrılık koyardi sana. Simdi de koyabilir ama bakireliği o bozsaydi önüne gelene verirdin artık 😅😆