Nişanlılıkta aile baskısı, maddi sıkıntı ve düğün erteleme arasında kalınca ne yapmalı?

Nişanlımla 2023 yazından beri tanışıyoruz. Nişanlım ailenin tek çocuğu, geç doğduğu için çok kıymetli. İlişkimizde çok hızlı aileleri dahil ettik -bizim hatamızdı-. Ailesi beni tanıdığından beri bir an önce evlenin kafasında yaklaştılar. Ben hem okuyup hem çalışıyordum şu an mezun oldum çalışmıyorum. Nişanlım ise babasının işini yapıyor ama kese ortak. Benim ailemden gördüğüm köşeye birikim yaparak ilerlemek fakat onlardaki kafa yapısı fırsatları değerlendirerek uzun vadeli ilerlemek. Durumları tanıştığımızda iyiydi şimdiyse kötüleşti. En başından beri beraber yaşama/altlı üstlü yaşama fikrini ara ara ortaya atıyorlardı ben de hiçbir zaman olumlu tepki vermedim keza nişanlım da öyle. Ayrı istediğimiz üç yıl önce de bilinen bir şeydi. Şu an düğüne iki ay kala bize söylenen şu: 1) İşler kötüleştiğinden, erkek kişisinin üniversitede bir yılı olduğundan, askerliği uzun dönem gideceğinden sebep iki yıl bizimle yaşa sonrasında ev alalım düzeninizi kurun ya da 2) Düğünü erteleyelim. Ben en başından beri maddi olarak ayrı bir çizgisi olması gerektiğini vurguladım, teşvik ettim ama o beni dikkate almış gibi yaptı. Sonuç olarak kayınpedere bağlıyız. Ben de kabul etmedim düğünü erteledik. Salon-balayı-fotoğrafçı paraları yandı. Nişanlımı ayrı beni ayrı suçlu hissettirmeye çalışıyorlar gerçekten bunaldım. İnatla neden yaşamak istemediğimi soruyorlar, istememek onlar için bir sebep değil. Başta nişanlıma çok kızıyordum zamanında ayrı iş için uğraşmadın diye artık ona kızmak da fayda etmiyor. İçim soğudu sanki her şeyden. Evlenip ilk yılı beraber çalışarak idareyle geçirip, o mezun olunca da uzun dönem askere gittiğinde farklı bir şehirde beraber yaşama hayali kuruyorduk. Üç yıldır ben bu hayale sadık kalıp gerçekçi bakmış gibi hissediyorum. Nişanlıma çok geç dank etti maddiyatın gücü. Sizce ne yapmalıyım?

Nişanlılıkta aile baskısı, maddi sıkıntı ve düğün erteleme arasında kalınca ne yapmalı?