- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılEn iyi örnek benim. Ailemden kaçmak için çok çabaladım. Lisede ayrı şehirde okudum son yıl geri döndüm. Üniversitede gittim, mezun oldum iş bulamadım diye yüksek lisansa gittim az biraz gittim yani pandemi çıktı geri döndüm. Başka şehirde iş buldum, gittim, çekmediğim eziyet kalmadı geri döndüm. Gitme çabalarım hem sonuçsuz kaldı. Aileden kaçmak için değil ama evlendim, ailemle neredeyse aynı apartmandayız. Bezdim ve bıraktım. Evlilik kaçış yolu olarak görülecek bi durum değil bu arada, aileni bilemem ama bi anda akraba sayın ikiye katlanıyor öyle düşün
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yani akıl vermek gibi olmasın ama çevremde bu durumdan kurtulmak için çalışıp ayrı eve çıkan arkadaşlarım var. Mesela çağrı merkezinde işe girip kötüde olsa (ciddi ciddi 40-50 yıllık binalarda, içi rutubetli vs kirası daha uygun oluyor diye) eve çıkıp geri kalan vaktinde ders çalışan arkadaşım var. Aile baskısından kurtuluyor hemde ders çalışıyordu. Şimdi senin aile durumun nedir, ayrı eve çıkmana nasıl tepki veririler orasını bilemem. Benimki sadece bir fikir olsun diye.
01 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılGörücü usulü kimseye güven olmaz. Evlenenlerin çoğu boşanıyor. Evlenip yeni kötü şeyler yaşamaktansa bildiğin kötülüğün içinde kalıp kendine odaklanıp kariyerini yapabilirsin. Arkadaşım nice baskılara maruz kaldı yine de şu an kendi istediği bölümde KYK da ailesinden uzakta okuyor. Demek ki isteyince yapılamayacak şey yok. Arkadaşım canından bile olacaktı ama pes etmedi.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı. Kesinlikle değil. Aile evini arayabilirsin ne kadar baskı altında kalsan da bu sebepten evleneceksen karşına çıkacak kişiye kendini direk kaptırma onu gözünle bir tart sana iyi görünmesin gerçekten iyi olsun. Elbette tartışmalar olacak ama yangından mal kaçırır gibi ailemden kurtulayım diye adım atmamanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır mantıklı değildir.
00 Yorumla
1 yılaşkım şimdi herkes yağmurdan kaçarken doluya tutulmak falan filan der ders çalış meslek sahibi ol der ama bu işin en kesin , kısa ve rahat yolu bu yani kimse yalan yanlış şey yapmasın bi meslek sahibi olmak istesen bu devirde öyle kolay değil eskisi gibi ve uzun vadeli olur muhakkak. Ve evet aile evinde ders çalışmak dahil hiçbir şey yapilmiyor seni anlıyorum sevdiğin biriyle evlendiğimde çok mutlu olırsun bence insanlar gençken evlenince kendine yazık etti gözüyle bakıyor ama bilmiyorlar ki herkes aynı hayatı yaşamak , aynı yaşta evlenmek vs vs zorunda değil. Nasıl yaşamak istiyorsan ona göre bi yol çiz ve o yolda ilerle tatlım
24 Yorumla
Soran1 yılEvet bak beni iyi anlıyorsun. Aile evinde ders çalışmak öyle zor ki. Her gün tartışma, hep psikolojik baskı. Gerçekten delirmek üzere hissediyorum kendimi, zihnimin sağlıklı olduğunu düşünemiyorum. Resmen yardım çığlıkları atıyorum ama kimse farkında değil. Temizleyen var dite sürekli ev kirletiliyor, kendi bakımıma bile zaman ayıramıyorum bazen. Annem evlenince de evde hep iş yapacağımı söylüyor ama evlenince iki kişilik evi toplamak başka, sekiz kişilik evi toplamak bambaşka. İntiharı bile düşünüyorum, başka çarem yok. Yeri geldiğinde meslek için yaş sınırı bile oluyor, benim bu sınırları doldurmama da az kaldı.
- 1 yıl
evlendiğin zaman kendi evin kendi düzenin yani istersen hiç toplama eşin sana gelip de zorla mı yaptıracak evde yaşattıkları muameleyi ev dışında bir yerde görmezsin emin ol, intihar düşünceleri benim aklımdan geçmedi değil aynı şeyleri ben de yaşadım yemin ediyorum ki değmez aşkm hayat bitmiş değil daha belki reşit bile değilsin bu günler de geçicek pes etme. Eğer ki evlilikten emin değilsem bir yerde çalışıp kendi paranı kazanmanı öneririm para biriktikçe ve yaş aldıkça ayrı eve çıkabilirsin ama evlendiğinde max ev toplarsın yemek yaparsın saygı sevgi görürsün, sen bilirsin canım karar senin millet ezbere konuşuyor sen kendin için en iyi kararı kendin verirsin
Soran1 yılHayır reşitim, 23 yaşındayım. Söylediklerin için teşekkür ederim, zamanını harcadın.
- 1 yıl
Estağfurullah olur mu öyle şey , kendimden bir parça gördüm sende fikir verebildiysem ne mutlu bana. Hiç kimse için kendinden vazgeçme. Umarım ömrün boyunca mutlu olursun.
Erkek milletti sen cok dogru insanla evlensen bile yüzüne vuracak zamaninda ben seni okuttum söyle oldu boyle oldu. Ailesine insan kırılsada unutuyorsun ailen çünkü ama kocan da olsa el oğlu. Becerine göre gir bir işe çalış açıktan okulunu oku sen kendine saygı duymazsan kimse duymaz.
24 Yorumla
Soran1 yılSen de haklısın.
Soran1 yılEvet çok iyi anladım, çok teşekkür ederim. Söylediklerin çok doğru, yaşanma ihtimali var. Her şey düşündüğüm gibi kolay olmayabilir, çalışmaya devam edeceğim çok sağol abla.
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlendigin aile önemli. Biz Kürdüz. Kuzenim kız kaçırdı. Dayım kızı dershaneye gönderdi. Kız üniversite kazandı. Kuzenimle başka şehire gittiler. Kuzenimle calisti gelin okudu. Şimdi gelin öğretmen 3 tane de çocukları var. Benden sana tavsiye evlenmek istiyorsan kalbin ataiyorken evlen. Sonra evlenmek istemiceksin. Kendimden biliyorum. Aşık olmak zorlaşacak. Karşındaki çocuğun karakterine ailesine her şeyine bak. Ailesi düzgün kendi düzgün ise evlen. Emin ol sevgi saygı varsa esin sana destek olur. Hem de çocuk varken bile sana yardımcı olur eşin. Yine diyorum. Saçma sapan aşkım bitanem laflarına kanıp en olmadık insana gitmeyin. Evlilik çok önemli. Canım cicim sözlere inanıp aldanmayın. Ailesine ilişkisine lütfen en çok buna bak.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKariyer yapamıyorsan bir iş bulup çalışabilirsin, ben öyle yapıyorum, evlenince mutlu olacağının garantisi mi var? Karşımdaki çok çok iyi biri beni asla üzmez diye evlenirsin bir bakmışsın tamamen başka biri olmuş, evlenen kadınlar mutsuz olacağını bilseler evlenirler miydi sence? ailene yine az çok nazın sözün geçer, elin adamına o da olmaz, evliliğin derdini yükünü çekeceğine bir işe girip çalışmak en iyisi, kendi hayatını başkalarının iki dudağı arasından çıkacak lafa bırakma, diyelim ki dayanamadın boşandın, geleceğin nokta yine aynısı hatta daha beteri, bu sefer aile evinde fazlalık gibi davranacaklar, yine bi işe girip çalışmak zorunda kalacaksın, bi de çocuğun olursa işler 2x daha zor. Aile evinde mutsuz olup evlenince mutlu olan hiç mi yok, var tabii ki ama bir elin parmağını geçmez. Çalışmayan eşlerine kocaları nasıl olsa bana bana muhtaç bırakıp da gidemez tavrında kötü davranıyor. Yine de hayat senin karar senin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. En büyük hatayı yaparsın bu iyi bir yol değil geleceğini hiç etme bırak aileni duyma ne derse desin gece kalk ders çalış ama yinede vazgeçme evlilikmiş kocaymış yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş olursun kendi ayaklarının üzerinde durmak kadar güzel bir şey yok
27 Yorumla- 1 yıl
çok zengin biriyye evlense kurtulur aslıda
- 1 yıl
hahahah daru dediğin okadr içten tükürdün dur bende tükürim
- 1 yıl
hadi bide gel beraber tükürek
- 1 yıl
😂😂😂😂
1 yılSadık sadakatli olacak kişi olmadıkça asla düşünme hocam kalabalık ev sanırım kendine zaman ayıramamak derse dahi zaman bulamamak ve eğer kalabalıksa temizliyorlar diye kirletmeleri vs anlıyorum sizi erkek olarak lakin kadın olarak nasıl yük bilemem bunu tam olarak mümkünse eğer bu kararı alacağınız kişi karşılıklı sevgi saygı şeklinde anlaşabildiğiniz birisi olsun iyi tanıyın öncesinde kendisini ani karar vermeyin 👏🏻
10 YorumlaYa ne evlenmesi çözüm o degıl sonra farklı sorunlar başlar bak ilerde dersin ki okadar calısmaya zamanım varmış aslında neden çalışmamışım. Sen kapat odaya kendını calıs kım karışcak
26 Yorumla
Soran1 yılKarışıyorlar işte. Okusan ne olacaksın diyorlar, hevesimi de kırıyorlar.
Soran1 yılTeşekkür ederim. Bu arada sen de çok güzelsin abla, kırmızı sana çok yakışıyor. ❤️
Soran1 yılSağol abla, yapacağım.
1 yılSakın böyle bisey yapma. Ben psikolojik ve fiziksel baskının şiddetin alasını gördüm yine de okumak için kendimi zorladım. Ve sonuna yaklaştım. Diploman olsun. Bu devirde erkekler diploması olmayan kadına sadece temizlikçi hizmetçi çocuk doğurma makinesi gözüyle bakıyor. Oku kendini geliştir. Dil oogren. Elin adamına muhtaç bi şekilde evlenirsen senin ona muhtaç olduğunu bildiğinden kocan da sana aynı baskıyı yapar. Oku ve kendi kendini kurtar. Başkasından medet umma.
10 Yorumla
1 yılFark eden bir şey olmayacak çünkü kendi ailenden kaçıp başka aileye gideceksin, üstüne şu an kinden daha çok yorulup bide girdiğin aileye hizmet edeceksin sonra yıllar geçicek geriye dönüp bakacaksın ki keşke de ailemden kaçıp ta evlenmek yerine istediğim birisi ile evlenseydim diyeceksin
00 Yorumla
1 yılDüzgün bir insan olursa mantıklı onun için de onu iyi tanıman lazım içkisi kumarı karı kız ayağı olmayan mülayim biri olması lazım anlayışlı biri lazım eşini destekleyen tabi ki var daha rahat edersin koca evi de fakat o insanı iyice tanıman lazım
10 Yorumla
1 yılBence eğer evleneceğin kişi iyi birisiyse evlenebilirsin yaşın da 23müş zaten illaki birisi görücü usülü vs ister. Bir kocayı yönetmek kolay degil ama açık konusayım bi evlilikte yatakta iyi olmak lazım hoşgörülü olmak lazım eşin ailesine iyi davranmak lazım zor şeyler değil biraz işveli cilveli olmak lazım kadınlığını kullan bence
11 Yorumla- 1 yıl
İşte aradığım kadın...
Gizli Üye(36-45)1 yılAile evindede b... ok bu toplumda koca evinde de. Sana 40 yaşında bir ablan olarak yaziyorum tecrubeyle. Su an aile evinden nasıl kaçmak istiyorsan el evindende kaçmak isteyeceksin. Evlilik kaçış değil Koca evinde belli bir süre kendini özgür hissedebilirsin ama sonrası daha beter oluyor cunki ihanet her pislik evliliğe bulaştiroyor erkekler. Bulaşmayani azdır oyuzden belli bir kariyerini yapınca kendi yoluna bakman lazım. .
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKaç yaşındasın? Eşinin nasıl biri olduğu önemli gerçekten sevilebilecek saygı görebilecek misin hem eşinle hemde ailesiyle anlaşabilecek misin maddi konuda yetebilecek misin evliliği bir kurtuluş yolu olarak görme kendin istiyorsan seven biriyle evlen evlendiğin zaman da herşeyine karışan eve para getirmediğin için belkide aşağılayan bir eşin olacak daha kötü durumlara düşme
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılValla çalışan çalışıyor emin ol en güzel örnek ben varım burada herşeye rağmen çalışıyorm şimdi sen şöyle düşün ailenin evinde iş yapıyosun evet anlıyorum seni ama evlenince bütün evin yükü üstünde olucak kocana hizmet etcen sürekli hizmetçi gibi olcksn ama kariyer sahibi oldğunda bi değerin olucak bir yerin olucak insanların gözünde paran varsa değerli olursun yani yinede sen bilirsin ama bu bir çözüm deyil bence insan kendi ayakları üzerinde durduktan sonra kimseye eyvallahı olmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Seni çok iyi anlıyorum kesinnnnlikle evlenmek tek çözüm ben de bir seneye kadar okudum okudum yoksa kocaya gideceğim çekilmiyor aile
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAynısını bende yaşadım. Aile baskı ve psikolojik baskıya rağmen sınavıda kazandım iş hayatına da başladım. Evlilik çözüm değil. Dengini bulman Zor sonrasında karıyer sahibi olman mümkün ama ekstra zor.
10 YorumlaBaskı altında alınan kararlar daha kötü sonuçlar doğurabilir. Eşini yanlış seçersen ömrünün geri kalanı mutsuz olabilirsin, sabırlı olup doğru kişiyi bulursan en kötü ailenle 2-3 yıl daha mutsuz bir dönem geçirirsin.
10 Yorumla
1 yılBöyle bir durumda her zaman yanlış eş tercih edilir, hayatın daha kötü hale gelebilir tavsiye etmem. Aile baskısından kurtulmak için tek çaren ya gerçekten mutlu olacağın kişiyi bulmak, ya da düzgün bir işe girip kendi paranı kazanmak.
00 YorumlaBence değildir.
Sevdiğin ve sana sahip çıkacak birisi olduğundan emin biriyle evlenmek istiyorsan evet diyebilirim.
Ama sadece baskıdan kurtulayım diye evlenmek istiyorsan bu riskli. Ailemden kurtuldum derken eşinden çekersin.00 Yorumlaİyi birine denk gelmezsen çok pişman olursun aile evini ararsın geri de dönemezsin kendini çıkmaza sokma biraz daha dişini sık çalış çabala ya üniversite ile ya da iyi bir iş bularak evden ayrılmayı dene işini başka şehirde bulsan daha iyi olur biliyorum çok zor ama sessiz olma biraz sesini çıkar yırtık ol ne yazık ki her aile tatlı dilden anlamıyor umarım çook güzel yerlere gelirsin şans seninle olsun🫶🏻✨
10 YorumlaBaskılara karşı kendi zayıflıklarınızı tespit edip üzerine çalışmalısınız, siz değişmedikçe nereye kaçarsanız kaçın size öyle davranacaklar. aileden kaçmak için değil evliliğe hazır olduğunuzda evlenin derim, Saygılarımla
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 856 cevap paylaştı. Seni doğuran, yetiştiren insanlardan bile göremediğin sevgi ve merhameti elin oğlundan beklersen yanılırsın
10 Yorumlaasla ama asla bu aklından geceni yapma zaten bir iki sene sonra bunu düşündüğüne bile pişman olacaksın. hı herkes kendine göre düşünüyor empati yapmıyor diceksin cünkü sen kararını vermiş gibisin ama empati yaparak en içten dileğimle söylüyorum asla yapma
00 YorumlaValla ancak memur olursan oyle evlenirsin onun disinda memur birini bul oyle evlen derim ve baskidan kurtuliyim diyosan munayim birini bulmani tavsiye ederim
00 Yorumla
1 yılBence mantılı degil ailen öyle ise elin adamı neler ypamaz
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
1 yılÖyle yapanların büyük çoğunluğu, yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorlar, yani daha kötü bir ortama maruz kalıyorlar
10 Yorumla
1 yılKısmi çözüm bu. Bu tür insanlar evlilikte de içi boş hayatlar yaşıyor maalesef, gördüğüm örnekler
00 Yorumla
1 yılyağmur kaçıp doluya tutulursun, erkek senin bu durumundan faydalanabilir. bir seylerden kaçmak için evlenmek mantıklı değil.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bu düşüncedeyken doğru seçim yapamazsın, ileride pişman olma ihtimalin yüksek. He dersen sevdiğim biri zaten var mutluyuz evlen git😃
00 YorumlaSırf bunun için de evlenirsen eşine saygısızlık yapmış olursun. Biraz rahata erince eşinden nefret bile edersin.
00 YorumlaAile baskısından kurtulup koca baskısına yatay geçiş yaparsın
03 Yorumla
Soran1 yılama rahatlayan çok kız gördüm.
Soran1 yılama çalışma psikolojisi yok ki.. vaktim de olmuyor ev de iş yapmaktan. çok çıkmazdayım.
Büyük hata yaparsın öyle yapıpta mutlu olanını görmedim...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılİyi düşünün evlendiginiz kişi iyi biri olmaz ise iki arada bir derede kalırsınız
11 Yorumla- 1 yıl
ya bide evlilik yani bu kötü de çıkılabilir zamanla
1 yılAsla ya daha kötü birine denk gelirsen
22 Yorumla
Soran1 yılama rahatlayan çok kız gördüm.
- 1 yıl
Yapma kendine bunu
Eger ona uygun bir es adayin varsa olabilir yine de risktir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılHı, evlenmek çözüm değil okumak çözüm. Eğer okursan hayatını kurtarmış olursun..
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Dışarı çıkmana ailen mi izin vermiyor e evlenmene nasil izin vericekler peki?
00 Yorumla
1 yılAile baskısını çekmektense elin oğlunun donunu çorabını yıkamayı tercih ediyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
1 yılAma sırf bu yüzden de hemen birini bulup evlenmek ne kadar mantıklı olur ki?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılYağmurdan kaçarken doluya tutulma riski var
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBi insanın hayattaki yaptığı en mantıksız şeylerden biridir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yılDeğil kendini kandırıp başına daha büyük bela açmaktır Müge Anlı'ya göre 😌
00 Yorumla
1 yılHayır tabi yani o iş öyle olmaz evden kaçmak için ebleenilemz
00 Yorumla
1 yılEvlilik her zaman çözüm değildir yağmurdan kaçarken doluya tutulabilir insan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Denize düşen yılana sarılır. Sonu büyük ihtimalle hüsran olacak bir durum.
00 YorumlaEn kötü aile evi işsiz güçsüz evleneceğin koca evinden daha iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKariyer yapmak değil amaç, evden uzaklaşmak için işe gitmek çözüm, koca sıkıntı emin ol, eskidendi bu çözüm artık kadınlar çalışabiliyor bu yüzden evlilik değil iş çözüm
00 Yorumla
1 yılasrın hatası bu tip kişiler bumerang gibi yine baba evine dönüyorlar günün sonunda
00 Yorumla
1 yılBence ne olursa olsun oku kariyer yap gerekirse uyuma geceleri herkes uyurken calis
20 YorumlaEvlenip kariyer yapmak evet zor. Önce mesleğini eline alırsın ama öyle sırf diploma olsun diye değil adam akıllı iş bulabileceğin bir meslek sonra evlenmeyi düşünürsün aksi halde koca eline bakman kaçınılmaz.
00 YorumlaBebis kariyer vs bidi bidi bisiler deme sebepleri daha çok evlendiğinde senden bir çocuk beklentisinin oluşacak olması. Elbette kimseyi ilgilendirmez, çocuk yapmak zorunda da değilsin ama bu yüzü de var işin.
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYağmurdan kaçarken doluya tutulma lütfen dikkatli ol
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇözümde sevdigin insanla ayni evede cıkabilirsin evlenmeden
00 Yorumla
1 yılGayette çözüm hele eşin iyiyse
10 YorumlaKesin evlen rahata erersin
10 Yorumla
1 yılSen bana yaz bende böyle birini arıyorum ölene kadar beraber yaşariz
00 Yorumla
1 yılEvlenmek çözüm değil. Evlenince anlaşmak kavga dövüş olmadan geçinmek zor gerçekten
00 YorumlaEşin iyiyse çözüm ama şu devirde iyi olan çok çok az dolaylı hareket et
00 Yorumla
1 yılSanaldan bulabiliriwn. Evlendiğinde de okuyqbilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler