- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılArkadaşlar, böyle bir düşüncesi olan varsa en büyük tecrübemi paylaşayım bu konuda:
Evden kaçmak için, ailenden kurtulmak için veya motivasyonun sevgi ve saygı çerçevesinde bir ömür geçirmenin dışındaki bütün sebeplerden ötürü evlenmek yapabileceğiniz en büyük hata ve dünyanın en mantıksız şeyidir.
Neden mi?
Bilmiyorum farkında mısınız ama etrafta bir elin beş parmağını bile geçmeyecek kadar evlilik var. En mutlu evliliğin göz önünde yaşanmayan evlilik olduğunu düşünüyorum ben örneğin. Onun için sosyal medyada orada burada mutluluğunu paylaşan, eşiyle tatilini, yok alışverişini, yok hediyesini ve özelini paylaşan herkesin birilerine birşeyleri pazarlamaya veya kanıtlamaya çalıştığını düşünüyorum.
Ben 20 yaşında evlendim. Üniversitem daha bitmemişti. En büyük şansım, evlenip karşı tarafın ailesine yapışmamaktı. Sağlıklı bir mesafeyi koruyarak kendi hayatımızı, düzenimizi kurduk. Beş sene sonra çocuğumuz oldu. Ben üniversiteyi çok zor şartlarda bitirdim. Eşimle bugüne kadar çok sıkıntılar çektik. Zaman zaman çift terapisine gittik, hatta tekrar devam etmeyi düşünüyoruz.
Demem o ki, karşınızdaki insan melekte olsa, sizde melek olsanız, sı-na-na-cak-sınız! Bundan kaçamazsınız. Dönem dönem iletişimde sorun yaşayacaksınız, cinsellikte sorun yaşayacaksınız, sevgi deponuz boşalacak, ben niye evlendim diyeceksiniz, anlaşamadığınız anlar olacak, maddi sıkıntılar çekeceksiniz, çocuk olduktan sonra herşeyin rengi baştan değişecek, vs. Yani anne ve babadan kaçmak için bu yola girecek kadar ahmak olmayın derim ben. Çok büyük bir sorumluluk evlilik. En başta geçinmeyi öğrenmelisiniz. Ailenizle geçinin ki evvela, evlendiğinizde pratiğiniz olsun. Kendi ailesiyle geçinemeyen, elin herifiyle nasıl geçinsin bi düşünün. İstediğiniz gibi, size “mükemmel” görünen en âlâ centilmenle evlenseniz bile bu değişmez. Çiftler birbirlerinin karakteriyle sınanır! Bugün ah çok güzel dediğiniz özellik yarın batmaya başlar. O sizin hiç görmediğiniz yönlerinizi gördükçe “sen eskiden böyle değildin” der.
Evlilik için ana babadan kurtulmaktan daha büyük ve daha kıymetli motivasyona ihtiyacınız var diyebilirim. Aksi takdirde bir yılı zor çıkarırızsınız. Genç kızlara nacizane bir tavsiyemdir. Kendinizi bulmadan başkasını aramayın. Bir erkeğin çıka gelip, bütün sorunlarınızı çözmesini beklemeyin. Geçinmeyi, yumuşak huyluluğu öğrenin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılKizlar icin hayat o kadar zor ki. Son birkac yildir kizlarda okuma orani cok yukseldi. Cogumuz uni mezunuyuz. Tam belki kendi hayatimizi kurariz, devlete atanmaya da gerek yok, kendi isimizi özelde de yapsak ya da baska buldugumuz islerde calissak tek basimiza yeteriz diyecektik. Ekonomi alt ust oldu. Teyzem falan ulkenin ekonimisinin iyi oldu, fiyatlarin daha stabil oldugu zaman dedeme cekmiz resti cikmis gitmis evden. Calismis, okumus, tek yasamis. Bazen de ev arkadasi almis ama halletmis yani. O zamanlarda azicik adgari ucret bile yetiyordu insanlara. Simdi devlet memuru vs de olsan cogumuz aile evinden cikamiyoruz maalesef.
Evlenmekte bir secenek. Eger eninde sonunda yapacaksan bunu olabilir. Sonucta ilerde evleneceksin illaki. Ama baliklama, ilk gordugune atlamamak lazim. Yasin biraz daha buyuse, calisip paranda olsa evlilik isi nasip. Iyi birine denk gelirsen rahat edersin. Kotu biri olsa ilerde de kotu olur, calisip parani kazansan da kotu olur. Nasip bu isler. Sadece parani kazanmada bir guvencen, cekip gitmen icin daha kolay olur ama o da adama bagli. Nice parasi olan kadin var maas karti kocasinda kendi kazandigi parayi kullanamiyor. Ya da parasi da olsa cekip gidemiyor tehdit ediliyor belki. Erkegin gucu bizden cok farkli. Yani oyle para, ekonomik gucte vermiyor bazi zamanlar.
Ben evlilikte, konu erkekse ekonomik ozgurlugun cokta bir işe yaradigini dusunmuyorum. Yarar ama dusuk bir oranda. Adam iyiyse biraz medeniyse ayrilacagim desen paran olsa da olmasa da zora sokmadan kabul eder, rahatca ayrilirsin. Zaten ayrilabilecegin adamla evlen diyorlar ya bu yuzden aslinda. Yoksa para kazanmissin kazanmamissin cokta fark yok bence. Para, ekonomik ozgurluk bir tik daha rahat o evden cikmaya ve ayrilik durumunda biraz daha saglam durmaya sebep olur. Ama yanindaki kisi adam degilse, zora sokacaksa, paran olsa da olmasa da yapar yani bunu.
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvde ne kadarı çok mutsuz olsan bile asla asla asla bunu bir erkeğe belli etme erkek beyini farklı çalışıyor senin için ölse bitse de “ne yaparsam yapayım bu kız zaten baba evine geri dönemez” kafasıyla sana karşı her tür davranışı sergiler dediğim gibi erkekler böyledir bide erkeklere asla güven olmaz bugün iyi olur ama yarın d. ccalın tekine dönüşür ya da gerçek yüzü ortaya çıkar daha doğrusu oysa oku çalış çabala kendi ayaklarının üzerinde dur ilk önce ama bu bile garanti değil ondan bence en iyisi yalnız kalmaktır
00 Yorumla
1 yılYani aile baskısından kurtulmak için evlenmek evet bir çözüm ama burada evlendiğin kişi de önemli yani evlendiğin kişi gerçekten sana değer verecek mi kıymet verecek mi mutlu olacak mısın iyi tanımak iyi bilmek önemli zaten insanlar normalde de tanıyamazsın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılDeğilim ailemden kurtulmak için 1 yıllık sevgilimle kaçarak evlendim okul okumadım işim de yoktu sonralari eşim aldattı bana kapı orada dedi gidemedim yüzüm yoktu şimdi bir üniversite kazanıp boşanmayı düşünüyorum sakın yapma en kötü aile koca evinden iyiydir inan bana
60 Yorumla
1 yılÖyle olsa bile bunu hayatına aldığın insana belli etme kardeşim. Senin o yıpranmışlığını, çaresizliğini gün gelir sana karşı kullanır. Ezmeye kalkar bu nasıl olsa babaevine dönemez diye.
Zaafın sana kalsın belli etme karşındakine.20 YorumlaBu tür evlilikler hep yanlıştır. üzüntü halinde insanların manipulesine mahruz kalınır en nihayetinde 1 ömür esaretin adımı atılır her gün lanetler okunur aileye özlem duyulur pişmanlıklar yıpratır hayatını yaşayamadan ölünür
10 Yorumla
1 yılDeğil, Tıp fakültesini şehir dışında kazan. Üniversite okurken ya burs ya da iş bul paranı kazan. Okulu bitirince evliliği düşünürsün.
40 Yorumla
1 yılKendi odan olsa neyse de abla/abiyle aynı odayı paylaşmak zor ama evlilik baskıdan kaçmak için bir çözüm gibi değil, sadece baskıyı yapanı değiştirir sanki.
10 Yorumla
1 yılDeğil. Onları gormemezlikten gelmeyi öğrenmelisin. ya da belirli bir noktaya kadar onların dediğine tamam diyip eğitimini tamamladıktan sonra kendi yoluna bakarsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDeğil, bu hatayı sakın yapma pişman olursun, yapacağın şey evlilik değil iş bulup o evden def olup gitmek
40 YorumlaKiminle evleneceğinize bağlı. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.
20 Yorumla
1 yılYağmurdan kaçarken doluya yakalandım. Diyecek başka bişeyim yok..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılYani düşünülebilir ama evlenince daha beter olma ihtimali de yüksek. Hayatımdan memnunum bekarım bu yaşta.
00 Yorumla
1 yılEee evlendikten sonra 3 aileyle ugrasman gerekcek. Annenler, kaynananlar ve cekirdek ailen. Bitmiyo yani
00 YorumlaBu aile baskısından kurtulup evlenmek isteyen bana neden denk gelmiyor ya da evlenmek isteyen
02 Yorumla
Soran1 yılbana da gelmiyo
- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılAvrupanin gobeginden biriyle evlenmiyorsan o baskidan evlenerek kurtulamazsin
12 Yorumla- 1 yıl
Demi koca evinde daha çok baskın görecektir ama haberi yok zavallının sanırım
- 1 yıl
Babasi ne ile yetistirildiyse kocasi da asagi yukari oyle yetistirilmistir... bir de basina kaynana gorumce elti eklenecek...
1 yılYağmurdan kaçarken doluya yakalanma hanım kız
10 YorumlaAile baskısından kaçacak bi erkek varsa alabilirim 😂😂 bi de hanım baskısını denesin
11 Yorumla- 1 yıl
aman almayayım alanada mani olmayayım bekar hayatı iyidir yahu
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılBunu yapan kafasını dağlara taşlara vuru. Akıllı olun yapmayın öyle şeyler
31 Yorumla
Soran1 yılneden
Gizli Üye(25-29)1 yılBende isterdim ama iş yok meslek yok neyime güveneyim?
42 Yorumla- 1 yıl
Kimseye güvenme özellikle bir erkeğe asla canım
Cevap sahibi1 yıl@günes121212 boşluktayım
1 yılevlenncede koca baskısı olur daha beteri bideee o el daha kötü anne baba en azından yavrum diye acır o hiç acımzz sırf bunun icin evlenme tek yaşa daha iyiiiiiii
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence daha kötü şimdi aslında nasıl biriyle evlendiğin çok önemli lise yıllarımda bı arkadaşım aile baskısından kaçmaştı ve çocuğa ailesinden gördüğü şeyleri anlatmıştı ve evlendikten kısa bir süre sonra oda öyle olmuştu ve kız boşanmak istediğinde ise ha ben ha ailen onlarda aynı gibi laflar kullanmıştı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılSakın ha kendini yakarsın.. yağmurdan kaçıp doluya tutulursun..
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hayır tabi ki. Sakın öyle bir hata yapma daha kötü bir karar olur.
00 Yorumla
1 yılKocamın evinde rahat rahat yaşarım kyk lards ömür geçmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılkoca baskısı : Selamın Aleyküm 🙋 Evlenmek yerine ekonomik özgürlüğünü eline almalısın ki kimseye muhtaç olma
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAynen çok mantıklı. Aile baskısından eş baskisina, erkek tarafı baskısına yatay geçiş yapmis olursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBöyle bir hata yapma sakın, evlilik çözüm yasa kaçış yolu değil daha kötü oluyor her şey.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMantıklı görünüyor ama sonu iyi değil. Aileler kafayı yemiş
00 Yorumla
1 yılEvlenince daha kötü olmayacağını nereden biliyorsun? Evliliği kurtuluş olarak görmek yanlış.
00 Yorumlahayır,
başkalarının lafıyla sözüyle şekilden şekile girilir mi
00 Yorumla
1 yılPişman olcak şeyler yapma
01 Yorumla
Soran1 yılyoksa deliricem
- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
1 yılTez vakitte kadına kaçıp evlenme niyetindeyim
01 Yorumla
Soran1 yılneden
Böyle bir hata yapmamalısın erkekler bunu kullanır
010 Yorumla
Soran1 yılne yapmaliyim peki
Soran1 yılzaten mezuna kaldim yks hazirlaniyorum
Soran1 yılkazanirim da aile evinde kalicam
Soran1 yılmesele o degil hazirandan sonra da baski devam ediyo
Soran1 yılsehir disina izin vermiyolar
Yağmurdan kaçarken doluya tutulma.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bılmıyorum acıkcası
00 Yorumla
1 yılhayatının hatası olur
00 Yorumla
1 yılKoca baskisini nabican omur boyu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılDenize düşen yılana sarilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEğer gerçekten kurtulmak istiyorsan ve evlenmek istiyorsan konuşalım?
00 Yorumla
1 yılMeslek edinmek daha mantıklı
00 Yorumla
1 yılBilmem hayat senin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBunu yapan aptaldır.
015 Yorumla
Soran1 yılneden
Cevap sahibi1 yılEvlilik çözüm değildir.
Kendi kurduğun aile, eski ailenden beter olabilir.
Soran1 yıldogru insani secicem
Cevap sahibi1 yılBunu bilemezsin. Bunu kimse bilemez.
Soran1 yılama evde kafayi yicem
Cevap sahibi1 yılMeslek öğren. Bir yerde çalışmaya başla.
Soran1 yıluni hazirlamiyorum
Cevap sahibi1 yılÜniversiteye peki gerçekten okumak istediğin bir bölüm olduğu için mi hazırlanıyorsun? Laf olsun, okumuş olayım diye mi?
Soran1 yıltip istiyorym
Cevap sahibi1 yılTıp istiyorsan biraz zeki ol, zeki davran. Aklı, zekası olan evliliği çözüm olarak görür mü hiç?
Soran1 yılbabami kaybettim annemin psikolojisi bozuldu evde huzursuzum deliricek gibiyim akrabalarimiz baskici
Cevap sahibi1 yılMaalesef böyle bir ortamdan kaçmak için evlenirsen pişman olursun.
Soran1 yılya ne yapicam
Cevap sahibi1 yılOdaklan, çalış. Sonra yurda falan çıkarsın.
Soran1 yılizin vermiyolar
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır sakın böyle bir hata yapma
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAilen hangi konuda baskı yapıyor?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıloldu pismanlik
00 YorumlaSürünürsün net
15 Yorumla
Soran1 yılneden
Soran1 yılkacmak degik erken evlenmek
Soran1 yıl19
- Aile & Toplum konusunda 657 cevap paylaştı.
1 yılHayır değil
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılbence mantıklı değil
00 Yorumla Onun yerine işe gir çalış
00 Yorumla
1 yılDeğil
00 YorumlaHayır mantiklk değil
00 Yorumla
1 yılSaçma
00 Yorumla
1 yılHayir mantikli değil
00 Yorumla
1 yılHayır değil
00 YorumlaYer değişikli yaparsın o kadar 🫠
00 Yorumla
1 yılSence...
00 YorumlaBüyük hata
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yıleh işte
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖyle bir niyetin var mı
04 Yorumla
Soran1 yılvar
Cevap sahibi1 yılYardımcı olurum sana istersen
Soran1 yılyas kac
Cevap sahibi1 yıl28 senin
Gizli Üye(36-45)1 yılKadınlara hiç birşeyde yerde rahatlık yok
00 Yorumla
1 yılKimseye guvenme
05 Yorumla
Soran1 yılnapabiliim
- 1 yıl
Yaş kaç
Soran1 yıl19
- 1 yıl
Oku meslek sahibi olur zamanı gelince evlenirsin
- 1 yıl
Şimdi daha ufaksin
1 yılSevgilin var mı
010 Yorumla
Soran1 yılyok
- 1 yıl
Çok pişman olursun kaç yasindasin
Soran1 yıl19
- 1 yıl
Ne ablası daha küçüksün okulu ne yaptin
Soran1 yılmezuna kaldim uniye hazirlaniyorum
- 1 yıl
Oku ablacım bu zamanda erkeklerin eline bakmak kadınlara yakışmaz
- 1 yıl
Zamanı gelince evlenirsin
Soran1 yılzaten tip istiyorum ama evdeki aile baskisina katlanamiyorum
- 1 yıl
Ablacım ne yapmayı düşünüyorsunuz okumaktan başka çaren yok inan bana
Soran1 yılbende okumakta cok kararliyim zaten ama okusam bile ailem degismicek nasil huzurlu olucam ben
- Devamını Gör (1)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne