Eşime aşık değilim, kendimi boş hissediyorum; bu evliliği bitirmeli miyim?

Eşimle âşık olarak evlenmedim. Onunla birkaç kez ayrılmak istedim, çünkü hiçbir zaman tam emin olamadım. Ama o beni hiç bırakmadı ve her seferinde bir şekilde ikna etmeyi başardı. Onu insan olarak seviyorum; şefkatini, saygısını ve verdiği güveni takdir ediyorum, fakat ona karşı kendimi boş hissediyorum.
Son yıllarım sanki geçmişte kaybolmuş gibi geliyor. Kendisi hiç çalışmadı, hep derslerini gerekçe gösterdi. Ben ise kendimden çok ödün verdim ve kendimi fazlasıyla kısıtladım. Ailemle yaşadığım olumsuzluklardan sonra onlarla iletişimi kesmemi istedi ve o zamandan beri hep yalnız hissettim.
Savaş bölgesindeki insanlara yardım etmek için sosyal medya üzerinden biriyle tanıştım ve kötü bir niyetim olmadan ona karşı hiç bilmediğim bir sevgi hissetmeye başladım. Oğlana yardım etmemi kendi o zamanlar izin verdi ve hiç kıskanmadı, her şeyden haberdardı. Eşimi aldatmıyorum ve ayrılmak istediğimi açıkça söyledim. Aylardır onun da bunu kabul etmesini bekliyorum.
Ama bir yanım büyük bir hata yaptığımı söylüyor, diğer yanım ise kalbimi dinlemem gerektiğini. Çünkü artık kendimi çok boş hissediyorum ve eşime karşı istediğim sevgiyi bir türlü hissedemiyorum. Ne diyorsunuz

Eşime aşık değilim, kendimi boş hissediyorum; bu evliliği bitirmeli miyim?