Korkuyorum arkadaşlar, üzülmekten kaldırılmaktan ama birkaç yıla da neredeyse 30'a yaklaşmış olacağım şimdiden hafiften insanlar darlıyor evhamlı mıyım acele mi etmeliyim bilmiyorum..
3 ay
Korkuyorum arkadaşlar, üzülmekten kaldırılmaktan ama birkaç yıla da neredeyse 30'a yaklaşmış olacağım şimdiden hafiften insanlar darlıyor evhamlı mıyım acele mi etmeliyim bilmiyorum..
Gayet normal. Herkesin zamanı farklı, 23 yaş geç falan değil. İlişki dediğin şey aceleye gelince zaten sağlıklı olmuyor. Korkman da aslında ciddiye aldığını gösterir. İçine sinen biri olunca o korku da yavaş yavaş azalır.
Umarım dediğiniz gibi olur. Korkumu bastiramiyorum henüz ama kadere inanıyorum. Günün birinde böyle düşünmem umarım.
Şimdiden böyle düşüncelere dalıpta korkun daha da büyümesin, inşallah her şey gönlünce olur
Teşekkür ederim bilmukabele.
Rica ederim
Seni bu raddeye getiren nedir? Geçmiş bir ilişkin mi oldu yoksa çevresel yaşanmışlıkları gördükçe mi psikolojin bozuldu?
Aslında her ikisi de etkiledi. Çevrem de evli olup mutlu olan tek bir çift yok. Herkes olumsuzluklarindan bahsediyor.
Bunun sebebi kafa uyumsuzluğu maddi sorunlar taleplerin saçma olması. Yani insanlar aslında seks yapmak için evleniyorlar bir amaç için yuva kurmak için değil. O yüzden de çiftler arasında hiçbir şekilde duygusal bağ oluşmuyor. Ayrıca çiftler arasında heyecana dair etkinlikler gerekli. Evli olanlar etkinliği geç dışarda lokantaya gidecek parayı bulamıyorlar çünkü borç yaparak evleniyorlar.
Benim çevremde olanların maddi açıdan yakındığı bir şey duymadım henüz. Ama genellikle kocalarının çok trip atıyor oluşundan dert yaniyorlar. Kafa yapılarının uyuşmaması gerçekten de kötü çekilmez bir hal alıyor.
Erkekler zorluk içinde büyümedikleri için, aile içerisinde büyüyüp aileye çok düşkün oldukları için de trip atıyor olabilirler. Kafa yapısı önemli. Sen onları boş ver. Sen kendi kafa yapina göre birini bulursan iyi olur.
Evet bu doğru. Kendi kafama göre de hiç kimse çıkmadı karşıma henüz. Erkekten beklediğim kriter yüksek olabilir en azından karakter bakımından.
Koç aslan yay olabilir misin?
Hayır terazi burcuyum ben.
Hmmm, sen kendine çok fazla yanaşan ısrarla olsun diye sevgili olmak isteyen erkekleri istemiyorsun. Sohbeti muhabbeti samimi olan, boş konuşmayan ve konuşmalarında hep bilgi içeren kültürlü zeki ve komik esprili canlı pozitif birini istiyorsun. Ayrıca dış görünüş olarakta yakışıklı uzun boylu endamlı biri olsun istiyorsun. O yüzden hayat her zaman insanın dileklerini kabul etmiyor. Bazen önüne ne çıkıyorsa şükür demen gerekiyor.
Tam olarak öyle değil. Erkekte boy takıntım yok benden bile bir kaç santim kısa olabilir. Yaşlanınca yakışıklılık ya da güzellikten eser kalmayacak. Biraz zor olanı arıyorum iç güzellik. Sadık ve dürüst olması. Din konusunda da samimi bir tutumu olması. Gibi gibi...
Sen baya güzel şeyler arıyorsun. Nasıl bu zamana kadar biri olmadı hayatında
Birisini sevmiştim 7 yıl platonik. Onu unutmak bayağı zor oldu tam net olmadan da birinin canını yakmak istemem. Çok fazla vebali var bu yüzden.
Güzel mantıklı düşünüyorsun. Platonik kalmakta yani hem zamanına yazık hem de duygularına. İster istemez kendini haksızlık psikolojisi içine sokmuş oluyorsun böyle de. Sert bir karar almak lazım.
Biraz toparlanmak istiyorum ama halime bırakmıyorlar. Tabi söyleyemiyorum anneme falan anlatamıyorum bu durumları. Birini unutmak için kullanmak da olmaz. Empati yapınca bile berbat hissettiriyor. Birinin kötü hatırlayacağı birisi olmayı hiç istemem. O yüzden acele etmiyorum istemiyorum aslında. Ama ailem rahat bırakmıyor işte..
Aileni boş ver de, sürekli bu platonik durumla da yaşayamazsın. Birini hayatına almak o insanı sırf geçmiş duygularını yok etmek için kullanmak sayılmıyor, birini hayatına almazsan duygusal boşlukta takılır kalırsın. O yüzden ne zaman hazır hissediyorsan o zaman al birini hayatına sevmeye bak onu. Birinin varlığına alıştıkça sevmeye de başlarsın.
Evet biliyorum ama şu an bu kararı verecek kafa yapısında değilim. Kendime göre hala küçük geliyorum
Evlilik , ilişki yürütmek çok ciddi bir iş bana göre. Evlenirsem boşanmak da kafa yapımda yok bu yüzden o kişinin çok iyi olması lazım tabi kusursuz olması mümkün değil ama geçinebilmek önemli.
Yaşın küçükse boş ver. 26 27 yaşlara gelince düşünürsün.
Düşüncelerin çok iyi mantıklı kızsın.
Evet haklısınız daha azıcık var. Uzun bir konuşma oldu derdimi dinlediğiniz için teşekkür ederim. İyi geceler.
Rica ederim.
Teveccühünüz bilmukabele.
✨🌹
Acele etmemelisin tabiki ama insanlarla tanışmaktan da çekinme tanışma amaçlı bir kahve içilir
Herkese kolay ısınmıyorum. Erkekler çok içten pazarlıklı olup ellerinin altında ya da cepte yedekte tuttukları oluyor. Bunları düşününce daha da evham basıyor benim
Senin geçmişten gelen bir travman var bu çok belli. Bir şey hissetmek zorunda değilsin zaten hemen çok güven problemi hissedersen o zaman açık ve net bir dil kullan veya iletişimi kes
Evet. Birini platonik bir sekilde 7 yıl sevmiştim. Ama olamamıştı ne yazık ki. Daha kendimi yaralı hissediyorum yiprandigim bir süreçti ve bunu kimse anlamıyor. Darliyorlar ve fark ettiğim şuydu erkekler hep aynı kelimleri kullanıyor sadece suret degisiyor gibi hissediyorum.
İnsanlara diyeceğin tek şey sizi ilgilendirmez ve Allah doğru zamanda nasibimi çıkaracak buna inaniyorum, bu kadar. Geçmişi ve o kişiyi geçmişte birakabilsen zaten senin içinden o yeni birisi ile tanışma hissi doğar
Evet haklısınız. Dediğiniz gibi teşekkür ederim.❤️
23 yaş tam tedirgin olma yaşı, çok normal hissediyorsun bunu 💛 Üzülmekten korkman da ilişkiden kaçman da aslında kendini koruma içgüdün, evham değil. 23 kesinlikle geç değil, hatta bence tam keşfetme dönemi. İlişkiye “yetişmem” gereken bir yaş yok, önemli olan hazır hissettiğin zaman. Kimseyi de dinleme, kalbin ne zaman “hazırım” derse o zaman olur. Peki sence şu an gerçekten istemediğin için mi yoksa baskı yüzünden mi korkuyorsun? 🥺✨
Cevap
6Cevap
23 yaş bence geç kalmış sayılmaz önünde uzun bir süre var ama hayatını sadece bir erkek arkadaş yapmak için odaklanmanı istemem
Bu bir yarış değil korkuyorsan hazır değilsin bekle
Evet hazır hissetmiyorum aslında ve bekliyorum akışta daha doğrusu.
En iyisini yapıyosun
Hata yapmazsak yaşadığımızın delili nedir ki..
Asla bu düşünce girme dua nı et hayırlısı olsun
ben direkt biktim iliski muhabbetinden , olmicak bu is belli 😓
Neden öyle düşünüyorsunuz?
insanlarin iliskilere bakis acisi baydi, cok kisiyle gorustum ya para icin ya da tipten vucuttan dolayi ilgili oluyo, oturup konusmaya vakit gecirmeye kalktin mi duvarla konusuyo gibisin, 10 dakika tanisma fasli sonra hop hic adim atilmamis gibi basladigin yere
ozellikle karaktere bakan biriyim ama ciddi iliski olucaksa insan yanina da yakisani istiyo, e ikisini bi arada bulmak cok zor statun paran yoksa
Haklısın ama geç kalmakta iyi değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?