Şiddetli evlilikten boşandıktan yıllar sonra eski eşle tekrar denemek mantıklı mı?

Merhaba, ayrılalı veya boşanalı 4 sene oldu ve 2 ay evli kalmıştık sadece. Ben çok seviyordum ama evlilikte sürekli şiddet vardı ve hiçbir şeye izin vermiyordu camdan bile dışarıya bakmama izin vermiyordu ama evlenmeden önce böyle değildik. Sonradan böyle oldu. Sonra 2 kere şiddet uyguladığı da oldu tokat atarak. Ben de sürekli mutsuz olduğum için ve ağladığım için ayrılmak istedim ve ailemin yanına gittim boşanma davası açıldı. Direkt boşandık zaten ama biz ayrıldığımız günden beri (o günde ben ona sarılmıştım ve sevmeme rağmen mutsuz olduğum için bitirdim) hiç konuşmadık. Yani gerçekten hiç hiç konuşmadık. Sadece boşanıyoruz mesajı attım ve üstüne tamam yazdı sadece. Bu 4 sene oldu ve benim merak ettiğim hiç böyle bir şey yaşayıp veya duyan biri oldu mu tekrar deneyen var mı? Belki daha olgun olmuştur ve kendine olan güveni artmıştır çünkü ben bu 4 sene içerisinde kimseye karşı bir sevgi vs yaşayamıyorum. Hiçbir bağlantı kuramıyorum ve çok soğuk bir tavrım var. Acaba tekrar denemek mantıklı mı? Tekrar aynı şekilde şiddet olmasını asla istemem ama belki bir düzelme olur? Sonuçta bir olgunluk gelmesi gerekmiyor mu insana?

Şiddetli evlilikten boşandıktan yıllar sonra eski eşle tekrar denemek mantıklı mı?